seitsemän paikkainen autoja He ovat aina olleet poikkeus markkinoilla. He olivat lähes aina perheen farmariauto tai vaihtoehto, joka voisi olla kolmannella istuinrivillä (Peugeot 504, Citroën CX tai Mercedes E luokkaan, mainitakseni kuuluisin). Sen jälkeen tarjous on vähitellen katoamassa markkinoilta saapumiseen asti mpvs (tai MPV) ja suurten SUV.

Tällä hetkellä lähes kaikki yleis tuotemerkkejä ovat palkkio, ovat niiden luettelo yli seitsemän paikkainen malli. Kuitenkin kaikki ovat nyt MPV ja SUV, lukuun ottamatta on fastback sedans (Tesla Model S). Yli 30 malleja markkinoille (yli 40, jos mukaan johdetut hyötyajoneuvot) se ei ole helppo tehtävä päättää mallin. On selvää, voit aina valita yksi johtavista mallien sen segmentin, kuten Citroen C4 Grand Picasso, mutta ne eivät aina ihanteellinen malli jokaiselle. Joten sen sijaan listan johtajien kyse on myös vaihtoehtoja markkinoilla. Tämä valinta, joka perustuu meidän testien avulla.

Seitsemän autoa edullisempia paikkoja

Tehdään tämä mallivalikoiman, on selvää, että seitsemän paikkainen autot ovat yläpäässä markkinoiden: valtaosa malleja ylittää 25000 euroa (jos Renault Grand Kangoo jopa pohja kulkee 20000 euroa ...) . Tässä yhteydessä on vielä vaikeampi löytää uuden seitsemän istuinta malli, joka on edullinen. Mutta älä hermostu, On olemassa kolme mallia, jotka alittavat 20000 euroa.

Dacia Lodgy Stepway

Dacia Lodgy Stepway

Loogisesti, löydämme täällä mestari edullisia: Dacia. Romanian yritys ehdottaa Lodgy, mallin välissä farmariauto ja MPV. Välillä, kuten aina Dacia, on rajoitettu: kaksi moottoria bensiinin ja kaksi diesel (jolla on valtuudet välillä 90 ja 110 CV) on alueella 11370 euroa (halvin seitsemän torien) To 16030 euroa Dacia Lodgy Stepway varustettu dCi 110 hv: n moottori, meidän suosikki alue.

Dacia Lodgy Stepway

Vaikka Jännitystä näyttää, Dacia Lodgy Stepway on malli yksinomaan tien käyttöä. Se ei omista tai sekoittaa renkaita eikä liikkumavaran. Ja se näkyy. DCI on joitakin lennokkuus yllä 1,7000 kierrosta ja mukava road show. Kuitenkin kaupunki se ei ole niin lievempi matkustajia, jos keskeyttäminen oli hieman vaikea liikkua tukevalle heikkeni.

Dacia Lodgy Stepway sisällä

Aluksella, pintamateriaalit ja muovit ovat selvästi edullisia, vaikka niiden varusteet on oikein koska hinta. Toinen rivi on suunniteltu leveä ja kolme (2 + 1, ja ei ole, kuten useimmat autot), jolla on hyvä jalkatilaa. Kolmas istuinrivi mahtuu kaksi aikuista ilman ongelmia -jotain harvinaista seitsemän paikkainen malleja, joissa on riittävästi tilaa molemmat jalat ja korkeus. Runko on valtava viiden istuinkonfiguraatio (825 litraa), ja hyvin pieni ja kolmannen rivin istuimet (200 litraa), koska useimmissa malleissa seitsemän paikkainen.

Toyota Verso

Toyota Verso

Alla 20000 euroa, Toyota Verso Se on käytettävissä vain 1,6 bensiinimoottori 132 hv. Mutta enemmän-välillä 20300 eurosta 21850 euroon, löydämme 1,6-litrainen diesel variantteja ja bensiinin 111 hv 1,8-litrainen 147 hv liittyy portaaton automaattivaihteisto.

Toyota-Verso on edelleen yksi parhaista kompakti MPV (4,46 m) pystyy tarjoamaan parhaan kompromissin dynaamisuutta ja mukavuutta, imarteleva päättyy, aivan oikea vakio- ja seitsemän paikkaa.

Toyota Verso

Se myös tarjoaa tavallista modulaarisuus vuonna MPV (yksittäiset, taittuu paikkaa), korkeampi kuin sedan tai maastoauto ja toisen istuinrivin sisäkorkeus. Se mahtuu kaksi aikuista, mutta ei samalla mukavuutta rivin keski-istuimia. Joka tapauksessa, se on paljon parempi tässä suhteessa kuin Kia Carens (myös alle 20000 euroa), jos kolmas istuinrivi on vain lapsille.

Toyota Verso

Runko, odotetusti, kulkee 440 litraa viiden istuimen 155 litran seitsemän paikkaa. Jälleen, suurempi kuin 105 litraa Kia Carens pysyy niukasti (Alle Mazda MX-5 roadster) seitsemässä-istuin kokoonpano.

Miellyttää PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
Dacia Lodgy11370 16.30 euroa4498 mm100hp 1,6; TCe 115 hp; dCi 90 hv ja dCi 110 hvFWD. manuaalinen 5634/207 litraaHinta. Tavaratilassa.
Toyota Verso18200-20150 euroa4460 mmBensiiniä. 1.6 132 hvFWD. manuaalinen 6440/155 litraaPäättyy. Laitteet.

Henkilöautoa tai MPV, klassinen ratkaisu

Viime aikoihin asti, MPV olivat autot, jonka rakennetyyppi on sanelee toiminto kuin muotoon, siksi termi tila-auto kuvaamaan niitä. Jopa markkinointiosastot päätti tehdä niistä MPV, jonka "Multi Purpose Vehicle"Englanti, ja asema autojen kaikesta: perheille, urheilijoille, ammattilaisille, niille, jotka haluavat ajaa, jne

Silti ne ovat jäämässä SUV, mutta on valtava etu, että niitä on kehitetty alusta alkaen on seitsemän paikkaa. Tämä antaa heille oikea kokoonpano runkojen istuinrivit ja sisätilan kuin SUV mitoiltaan samankaltainen.

Ford S-Max

Ford S-Max

tämä Ford S-Max hakee resepti, joka teki ensimmäisen sukupolven menestys: totta seitsemän paikkainen, muotoilu siirtyy pois perinteisestä MPV ja kyky tarjoavat sekä matkustusmukavuuden ja dynamiikkaa, joka johtaa. Rulla on hyvin rajallinen kaarteissa, tukee suoraan ja hyvin suora ohjaus. Tietenkin paino ja painopiste hieman korkea tuntuvat sisäänkäyntien tiukka kulmat, mutta suhteen ajonautinnon esitetty paremmat kuin MPV.

Ford S-Max

Aluksella, Ford S-Max toisen rivin istuimet voivat liukua 17 cm, mikä vapauttaa tilaa, jos se oli precise- kolmannen rivin istuimet. Lisäksi yksittäiset paikkaa toisessa rivissä on saranoitu tarjota pääsy kaksi paikkaa kolmannen rivin. Kuten runko, viisi-istuin kokoonpano on alas 770 litraa ja 285 litraa seitsemän istuin kokoonpano.

Ford S-Max

Lopuksi on mainittava, että tarjoavat hyvän koettu laatu loppuu, suunnittelu kojelauta tarkempia kuin ensimmäisen sukupolven ja laitteet, versiosta riippuen, johon kuuluu panoraamakattoluukku ja vision kameran 180 astetta helppoon ohjailu kaupunki , kuin silloin, kun pysäköinti ja suoloilla on nolla näkyvyys, koska seinämien pysäköinti.

Renault Grand Scenic

Renault Grand Scenic

Renault Grand Scenic rikkoo perinnön Renault Scénic. Muotoilu on modernimpi ja vähemmän MPV, viiva takaisin enemmän klassinen ympäristössä, mutta mahtava Keski kosketusnäyttö ja dynaaminen käyttäytyminen on nyt lähempänä Sedan, mutta olematta yhtä hyvä kuin Renault Megane tai Ford S-Max. Hän vain on parantunut huomattavasti.

Renault Grand Scenic

Junassa, kun taas Renault Grand Scénic säilyttää suunnittelu erillistä istuinta ei voi irrottaa: Nyt vain painaa nappia piilotetaan auton lattiaan, vapauttaen kuormatilaa. Toinen istuinrivi -Säädettävät pituus- tarjoaa enemmän jalkatilaa ansiosta pidempi akseliväli kuin Renault Scénic. Kolmas istuinrivi kuten lähes kaikki nämä ajoneuvot on mukava lapsille, kun aikuiset ja nuoret tuntevat hieman tiukka niissä paikoissa.

Renault Grand Scenic

Tavaratilassa on 533 litraa viiden istuimen kokoonpano, pelkistetään 189 litraa kolmannen rivin istuimet paikallaan. Ei riitä seitsemän ihmistä, varmasti, mutta silti enemmän kuin 170 litraa Citroen C4 Grand Picasso-johtaja segmentoidaan tai 145 litran BMW Series 2 Grand Tourer. Ero ei ole paljon, mutta seitsemän ihmistä aluksella, kaikki laskee.

Renault Espace

Renault Espace

Renault Espace on edelläkävijä Tila-Euroopassa, kiitos sen valtava sisätiloja ja modulaarisuus, jossa taitto erillistä istuinta kaikki muodot ja jopa pyörivät. Mutta viidennen sukupolven Renault Espace hän on täysin uusittu. Esitämme sitä crossover, mutta sen muotoilu on selvästi, että on MPV liikkumavaran (16 cm) omalla maasegmentti kilpailijoita. Vertailun vuoksi useimmat SUV tarjota välillä 20 ja 22 cm, kun taas edellinen Keski tarjotaan 12 cm.

Renault Espace

Espace muutos näkyy myös pyörän. jäännökset erittäin mukava, mutta tarjoaa nyt paljon dynaamisessa ajossa, varsinkin versioissa varustettu neljällä ohjattavalla pyörää ristittiin 4Control. Ja se ei ole jotain, että olisi arvioitava yksinomaan mutkaisilla teillä ja hyväntuulinen ajo kaupungin tarjoaa myös selkeä etu ohjailu kapeilla kaduilla ja pysäköintialueet (se on kääntösäde vain kauemmin kuin Renault Clio metri) tai vain pysäköidä 4,86 ​​m pitkä. On sääli, että tämä järjestelmä ei ole vakiona kaikissa Espace, vaikka se ei ole vapaaehtoista.

Renault Espace

Muuntaminen on edelleen aluksella. Näkemiin erillistä istuinta voit kääntää ja asentaa minne halusi matkustamossa, on sitäkin perinteisen nyt paremmin koettu laatu (Renault on edistytty paljon tällä alueella). Istuin on nyt kätkettävää alla auton lattiaan painamalla nappia tavaratilaan tai keskusjärjestelmän kautta kosketusnäyttö.

Space kyytiin edelleen yksi viittaukset segmentissä. Toisen rivin istuimet (voi liukua yli 17 cm erikseen) tilaa molemmat jalat ja leveys on erinomainen. Kuitenkin kolmannella istuinrivillä ei ole niin viihtyisä kuin viimeisen sukupolven, vaikka ne voivat matkustaa ilman ongelmia kaksi aikuista.

Renault Espace

Boot kokoonpano seitsemän paikkaa puolestaan ​​tyytyy 247 litraa. Se on enemmän kuin monet MPV, varmasti, mutta myös mittaa 4,86 ​​metriä pitkä. Joka tapauksessa, ei edelleenkään saavuta Seat Alhambra tässä suhteessa.

Seat Alhambra

Seat Alhambra

Volkswagenn Sharan ja hänen Twin Seat Alhambra hallitsemaan segmentin suurten tila-, Lancia nyt (Chrysler) Voyager, Citroen C8 ja Peugeot 807 eivät enää markkinoilla ja Renault Espace haluavat saada uusi reikä. Edessä Volkswagen Sharan, Seat Alhambra suosittelee sen lisää dynaaminen viritys joka ei vähennä mukavuutta ja hyvää vastinetta laitteita. Ja vaikka Seat Alhambra on muutamia kilpailijoita, on liikaa ominaisuuksia.

Seat Alhambra

Suunnittelu Seat Alhambra, vaikka kiva on selkeästi toimiva. Ja että on etunsa asioissa elämässä aluksella. Sisustus on erinomainen ja pääsy takaistuimet ansiosta liukuovet on täydellinen.

Seat Alhambra

Seitsemän paikkaa ovat yksittäisiä istuimia (liukuva noin 16 cm) tyypin ja täysin kääntää käyttää kolmannen rivin istuimet. Kaltevuus selkänojan on säädettävissä ja taittuvat täysin. Kolmannen rivin istuimet -escamoteable alle maletero- mahtuu kaksi aikuista, vaikka asema paikkaa, melko korkea, ei ole ihanteellinen. Ne ovat myös hieman kapea.

PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero paikkaa 5/7
Ford S-Max28975-46400 euroa4,796 mmBensiinin ja dieselin. 120-240 hvFWD. AWD. Manuaalinen tai automaattinen700/285 litraadynaaminen käyttäytyminen. Tavaratilassa.
Renault Grand Scenic20016-30096 euroa4634 mmBensiinin ja dieselin. Välillä 116-160 hvFWD. Manuaalinen tai automaattinen.533/189 litraaMuotoilu. Tavaratilassa.
Renault Espace30900-44535 euroa4,857 mmBensiinin ja dieselin. 131: stä 200 hvFWD. Manuaalinen tai automaattinen.614/247 litraaMuotoilu. Päättyy. Viihtyvyyteen. Dynamiikkaa.
Seat Alhambra33861-43971 euroa4,854 mmBensiinin ja dieselin. Välillä 116-220 hvFWD. Manuaalinen tai DSG.955/300 litraaViihtyvyyteen. Tavaratilassa. Laatusuhde laitteiden

Crossover tai maastoauto, iso

SUV Ne on korvattu monessa suhteessa tuttu kehon menneen. Monet tarjoavat seitsemän istuinta versiot. Yleensä kalliimpia kuin vastaavat ja vähemmän käytännön MPV molemmat pääsy aluksella kolmannen rivin istuimet, kuten asioissa modulaarisuus. Pidit SUV yksinkertainen esteettinen kysymys, näkyvyys, pääsy aluksella tai yksinkertaisesti siksi joskus poistuu maastossa Käytännössä on mielenkiintoisia ehdotuksia:.

Land Rover Discovery

Land Rover Discovery Hse

Land Rover Discovery Se on yksi lippulaiva malleja Englanti valmistaja. Tämä uusi sukupolvi on lähempänä käsitettä Range Rover Discovery että perinteiset. Sen dynaaminen ajo käyttäytyminen on parantunut, vaikka suunta on esitetty hieman terävä muutoksia ja liikkuvan polku on edelleen jonkin verran ladattu.

Land Rover Discovery Hse

Kuitenkin jos Land Rover Discovery näyttää Se on erinomainen ajomukavuus: Se on erittäin mukava ja hiljainen (jopa diesel). Tietenkin, jossa Terrain Response II, Discovery näyttää erinomaiset off-road. Olipa pinnan ja este, Discovery kunnioittaa sen edeltäjät.

Land Rover Discovery Hse

Aluksella olleessaan Dicovery tarjoaa seitsemän paikkaa aikuisille; Kolmannen rivin istuimet eivät ole tiettyä tai kertakäyttöinen lapsille. Vaikka toinen istuinrivi heitetään takaisin ollenkaan, henkilö lähes 1,80 m voi istua neliöt taustalla ilman polvet koskettaa takana paikkaa toisessa rivissä. Vastineeksi tavaratila ei ole paras tämän valinnan seitsemän paikkainen autoja.

Land Rover Discovery Hse

Land Rover Discovery sopii niille, jotka tarvitsevat seitsemän täysimittaista paikkaa -eikä viisi vielä kahdella kaupanpäällisiksi tai niille, jotka tarvitsevat edes tilapäisesti erinomaiset off-road kykyjä. Ja jos ei aio käyttää, joka tapauksessa, Discoverry on paljon mukava, hienostunut ja matkustusmukavuutta ensisijaisesti auton. Se on anekdootti, mutta se osoittaa hyvin: Discovery 12V varustaa kuusi kestää yhdeksän USB-porttia ja kytkeä jopa kahdeksan laitteen kautta integroidun Wi-Fi.

5008

5008

5008 on toinen malli, joka muuttui klassisesta MPV Citroen C4 Grand johdetulla Picasso- olla SUV. Peugeot 5008 on rajoitettu maastossa taitoja (Vaikka korkeus on lähes 24 cm), mutta on esitetty erittäin mukava ja dynaaminen tiellä, hyvin terävästi suuntaan, joka antaa enemmän joustavuutta kuin Skoda Kodiaq, esimerkiksi.

5008

Aluksella Peugeot 5008 näyttää lopussa on koettu laatu lähes palkkio. Se on seitsemän yksilön paikkaa ja vaikka niiden istuimet ovat hieman pienempi kuin Skoda Kodiaq tai Land Rover Discovery, jalkatilan toisen rivin istuinten on suuri (no, ei ole keskeinen tunneli, joka voi häiritä matkustaja keskus ).

5008

Peugeot 5008 Hän erottuu kilpailijoistaan ​​kautta sen sisustus modulaarisuus (Yksittäiset kaikille paikoille) sen dynaamisia ominaisuuksia (kuljettaa SUV ei tarkoita et pidä ajo), sen ajomukavuutta ja teknisten laitteiden (i-Cockpit, automaattinen hätäjarru varoituksen törmäysvaara, aktiivinen hälytys kaista lähtöä, tunnustamista nopeusrajoituksia, nopeus säädin sopeutettava Stop (automaattivaihteisto), aktiivinen valvontajärjestelmän kuollut kulma, Peruutustutka ja peruutuskamera 360),

skoda Kodiaq

skoda Kodiaq

Kaikille jotka etsivät seitsemän paikkainen auto ja haluaa todella iso SUV estetiikka, skoda Kodiaq Se on tällä hetkellä yksi parhaista ehdotuksista. Kanssa 4,70 m pitkä, se ei ole aivan kompakti auto, mutta sen pitkä akseliväli (2791 mm), Kodiaq tarjoaa valtavan sisustus ja yhtä suuri boot sen viiden istuinkonfiguraatio (560 litraa) ja oikea versio seitsemän paikkaa (270 litraa).

Skoda paikkaa Kodiaq

Ilmeisesti tilavuus ja mukavuus ei ole sama kaikissa paikoissa. Toisen rivin paikkaa (18 cm aukko), tilan pituus ja leveys on löysä, paitsi että se tuntuu keskusaukiolle. Tämä on lähempänä, piilossa käsinojan. Kolmannen rivin istuimet, vain kaksi lasta matkustaa todella mukava siinä, vaikka ne voivat olla käytössä kaksi aikuista.

Skoda perävaunu Kodiaq

Dynaaminen tasolla, olematta kömpelö ei Kodiaq tuo sinulle hymyillä, mutta ainakin on erittäin mukava. Ihanteellinen Myös niille, jotka tarvitsevat vetää perävaunua enintään 750 kg, jos sitä ei ole varustettu jarrujen ja korkeintaan 2200 kg jarrut. on myös Perävaunun Assist järjestelmän ja automatisoidun vastakkaiseen suuntaan niille, jotka eivät tunne liikkeitä perävaunun.

Skoda sisällä Kodiaq

Lopuksi mainitaan, että yhtenä uusimpia malleja tämän valinnan, voit varustaa kaikenlaisia ​​ajo apuvälineitä (mukautuva vakionopeussäädin, havaitseminen ajoneuvojen kuolleita kulmia, automaattinen jarrutus jne) ja liitettävyys (Google Earth, kiinnostavia, sääpalvelu, Apple Car Toista jne).

Miellyttää PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
Land Rover Discovery Sport39975-61405 euroa4590 mmBensiinin ja dieselin. 150-179 hvFWD. AWD. Manuaalinen tai automaattinen.454 / litra ndOff-road. Viihtyvyyteen. Mukavuutta. Liitettävyys.
500825400-37800 euroa4641 mmBensiinin ja dieselin. 99-181 hvFWD. Manuaalinen tai automaattinen.780 / litra NDMuotoilu. Päättyy. Modulaarisuus.
skoda Kodiaq25990-39585 euroa4697 mmBensiinin ja dieselin. 125-190 hvFWD. AWD. Manuaalinen tai automaattinen.560/270 litraaTavaratilassa. Viihtyvyyteen. Vetokyky. Hinta-laitteet.

Luksusautojen myös seitsemän paikkaa

Kanssa saapumisesta Luxury SUV, brändien otti myös mahdollisuus ehdottaa malleja seitsemän paikkaa osalta korkeita alue. Tässä luokassa olemme sisällyttäneet pieni valikoima malleja yli 50000 euroa ja ei-sähköiset tai hybridi (niillä on oma luokka).

BMW X5

BMW X5 xDrive30d

BMW X5 on dynaaminen vertailutason maastoautoalaan: Etuhammasposliiniker- suunta, vakaus, sivusuunnassa pito ja rullan ohjaus käyrä, ovat joitakin sen ominaisuuksia. Ja se tekee niin uhraamatta matkustajien mukavuus (vaikka Sport-tilassa suspensiossa on esitetty tarpeettomasti yritys). Varsinkin kaikki seitsemän paikkainen BMW X5 varustettu itsetasoittuva ilmajousitus taka-akselille.

BMW X5 xDrive30d

Lisäksi BMW X5 on uskollinen politiikkaa BMW laitteiden juuri oikea määrä, jolloin asiakkaalle jää kyky luoda X5 kirjeen pitkän vaihtoehtojen luettelon tai kiusattavaksi eri pakkauksissa laitteet (paljon mielenkiintoisempaa taloudellisesti).

BMW X5 xDrive30d

Kannalta asumismukavuusolosuhteet, X5 tarjoukset tila ja modulaarisuus MPV (Makuuasentoon paikkaa, liukuva, jne). Tila, toisen rivin istuimet on erinomainen, kun taas kolmannessa kaksi matkustajaa istuvat hieman pienempi ja jokseenkin kapea. Ainakin ne eivät ole paikkoja, jotka voivat käyttää vain lapset, kaksi aikuista voi matkustaa sinne.

Mercedes-Benz GLS

Mercedes Benz gl 400 4Matic

Mercedes-Benz uskalsi hänen päivänsä ylellisyyttä MPV seitsemän paikkainen, luokan A Nykyään ainoa edustaja "-luokkaan seitsemän paikkaa" on Mercedes-Benz GLS (Class V on kuusi paikkainen). Kehitetty pääasiassa Yhdysvaltojen markkinoille, GLS tehtävänä on mastodontti vanhoilla Euroopassa: se mittaa 5,13 metriä pitkä (5,16 m: n 63 AMG versio) 1,93 metriä leveä ja 1,85 m korkea.

Mercedes Benz gl 400 4Matic

Tällaisen mitat, livability kyytiin Mercedes GLS ansaitsee "mini van". Vaikka tila kahden ensimmäisen istuinriviä on erinomainen kolmannella se on erinomainen. Oikeastaan ​​kaksi aikuista voi matkustaa kolmannella istuinrivillä mutta tilanpuutteen voi agobiarles.

Mercedes Benz gl 400 4Matic

Mercedes GL jälkeläinen GLS enää vakiona Pack pois tieltä (vaihteisto, keskus tasauspyörästön lukko), mutta on edelleen saatavana lisävarusteena. Tietenkin jokapyöräveto kuuluu vakiovarustukseen. Joka tapauksessa, jossa keisarillisen GLS näyte on ajomukavuuden. Erittäin mukava, hyvin tuskin muuttuu liikkuvan (aktiivinen pyörähdyssuojakaarien) ja on immuuni sivutuulia ansiosta tietyn tehtävän ajonvakautusjärjestelmä.

Volvo XC90

Volvo XC90 D5

Volvo XC90 on pohjimmainen palkkio SUV ja erinomainen vaihtoehto saksalaiset tai brittiläisen malleja yleensä osuus koko myynnistä. Suunnittelu sekä ulkoa ja erittäin hienostunut, tekee yhtäkkiä vanheta Saksan mallit.

Volvo XC90 D5

Aluksella Keski kosketusnäyttö hallita kaikkia toimintoja auton (GPS, ilmastointi, multimedia, jne) on markkinoilla luettavampi käyttöliittymä ja nopeus yleensä vain löysimme tablettia. Materiaalien laatu on käytännössä tasolla Audi Q7 ja käynnissä kehittämistä (mukavuus ja hiljaisuus) Ovat parhaita luokan.

Volvo XC90 D5 Momentum

Kannalta tilavuus, Audi Q7 5,02 m on hieman korkeampi kuin Volvo XC90. Molemmissa tapauksissa kolmannen rivin istuin on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön ja ei tarjoa samassa tilassa kuin Mercedes GLS. Niistä Audi Q7 ja Volvo XC90, tilaa erot ovat vähäisiä, mutta kuten Q7 pääsy kolmannen rivin istuimet on kaukana ihanteellisesta (sinun täytyy taittaa paikkaa toisessa rivissä kaksi liikettä) suosittelemme Volvo XC90 parempi pääsy.

Miellyttää PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
BMW X561599-106064 euroa4886 mmBensiinin ja dieselin. Vuodesta 231-449 hvRWD. AWD. Auto.575/274 litraaDynamiikkaa. runko
mercedes GLS88950-155950 euroa5,130 mm (AMG: 5160 mm)258 hv diesel, bensiini 333-585 hvAWD. Auto.680/300 litraaHabitabiliad. Tarkentamiseen. Off-road.
Volvo XC9056472-76468 euroa4,950 mmBensiinin ja dieselin. Vuodesta 190-320 hvFWD. AWD. Auto.640/262 litraaPäättyy. Tarkentamiseen. Muotoilu. livability

Sähkö- ja hybridiautojen eivät ole ristiriidassa 7 paikkaa

Suurkaupungit ovat yhä vihamielisiä autoja, vain sähkö- ja hybridit saavat liikkua kaupungeissa kuten Madridissa, kun erittäin saastunutta jaksoista. Jos tarvitset 7-paikkainen auto, joka voi saada suurissa kaupungeissa ilman rajoituksia niiden päästöjä tai yksinkertaisesti valinta, on olemassa joitakin malleja, vaikka useimmat kuuluvat luokkaan edustusautoihin.

Toyota Prius +

Toyota Prius +

Kanssa alueella, joka on välillä 30000 ja 40000 euroa, Toyota Prius + ei ole erityisen edullinen auto, mutta jos tarvitset seitsemän paikkaa ja eivät voi tai halua autoa "ekologinen" yli 50000 euroa, tämä on ainoa järkevä vaihtoehto.

Toyota Prius +

Teknisesti dynaaminen käyttäytyminen ja laitteiden tai yhteydet, Prius + on samanlainen kuin muut Toyota hybridi alue, koska Auris tai edellisen sukupolven Prius. Ihanteellinen kaupungin (mukava, hiljainen, tasainen) Se ei ole enää niin paljon tiellä, jossa lämpöä moottorin ääntä tulee paljon esillä, varsinkin jos he matkustavat seitsemän board- ja hieman kömpelö dynaaminen taso.

Toyota Prius +

Jossa Prius + on vakuuttaa asuttavuuden. Ja se tekee niin kirkkaasti. Pienestä koostaan ​​huolimatta, suhteessa klassinen MPV- se tarjoaa kantaja yksittäisten paikkaa kaikissa asennoissa (istuimien, jotka voivat liukua, taitto tai vedetään sisään erikseen). hänen livability on suurempi kuin monet kompakti MPV, jopa kolmannen rivin, jossa kaksi aikuista ei tunne kiinni (se on ylivoimainen tätä näkökohtaa monille ylimitoitettu SUV). Vain saatavuutta kolmannen rivin istuimet on huonompi kuin sen kilpailijat. Ja taustalla, Prius + on yli MPV farmari.

Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla Model S sui generis edelleen mallia (kuinka kauan?) Kansainvälisen autoliiton näyttämöllä. Ja myös tässä valinnassa seitsemän paikkainen autoja. Se on 100% sähkö, tuottaa erinomaisen dynaaminen suorituskyky, urheilullisuutta, on hatchback sedan runko ja sopii seitsemän matkustajaa, kiitos kaksi valinnaista paikkaa (4600 euroa), joka sijaitsee runko.

Tesla Model S seitsemän paikkaa

Tesla talteen ajatus iso perhe farmari 70 ja 80. Tämä on kaksi paikkaa vain lapsille matkustaa takaisin ajosuuntaan. Tietenkin, jos he ovat käytössä, ohittaa päärunkoa (vielä Striker 150 litraa). Tesla ehdotti samaa vaihtoehtoa Malli X, mutta SUV kolmannella istuinrivillä katsoa ajosuuntaan ja kaksi aikuista voi matkustaa sen.

Volvo XC90 T8 kaksimoottorinen

Volvo XC90 T8

Volvo XC90 T8 Kaksimoottoriasennuksessa Se on plug-in hybridi-versio XC90. Mutta myös sen suorituskyky perustuu versioon (yli 400 hv ja 5.3 s 0-100 km / h) Ja ylellinen (on jopa limusiini versio nelipaikkainen). Kuin muu alue, se voi olla vaihtoehtoisia kolmannella istuinrivillä.

Volvo XC90 kolmannen rivin istuimet

Korostamiseksi AWD (pysyvä neliveto) -tilassa ja autonomia 100% sähköinen tilassa 40 km. Volvo XC90 T8 Kaksimoottori nauttii samaa pistettä versiot on varustettu lämpöä moottori, jossa lisätty etuja paremman suorituskyvyn ja virrankulutuksen vähentämiseksi (kunhan ne käyttävät mahdollisuutta kytkemällä Do).

Miellyttää PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
Toyota Prius +28900-36000 euroa4645 mmBensiini hybridi 136 hv 1,8 FWD. auto505/200 litraaHinta. CO2-päästöt.
Tesla Model S84600 ja 158600 euroa.4,979 mmVirta (s) 333-612 hvFWD. AWD. Auto.894/150 litraaHyötyjä. Muotoilu. Päästöttömiä.
Volvo XC90 T8 kaksimoottorinen81180-85180 euroa4,950 mm2,0 hybridi-bensiini 408 hvAWD. Auto.640/262 litraaHyötyjä. Turvallisuus. Viihtyvyyteen. CO2-päästöt

Mini Van, koska joskus koolla on merkitystä

Ei ihmeitä, jos haluat seitsemän henkilöauto kyetä kuljettamaan matkatavaroiden seitsemän matkustajien, ainoa mallien pystyy tarjoamaan että neliöimistä ympyrän mini van. Alle englantilaisti hide todella peräisin mitä me kutsumme Espanjassa aina pakettiautoihin. Mutta varokaa, nykyinen malleissa ei ole mitään tekemistä sen kanssa, kuvan, että meillä on van-style MB-100 Mercedes 80s Nämä nykyiset mallit ovat mukavia, rauhallisia, käyttäytyvät melkein kuin henkilöauton ja voi saada erittäin ylellinen.

SsangYong Rodius

Ssangyong Rodius

Vaikka muotoilu lähes kukaan halunnut SsangYong Rodius Ensimmäisen sukupolven ollut jonkin verran menestystä Espanjassa ansiosta erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Uuden sukupolven ilmentää paljon konsensukseen suunnittelua, mutta säilyttää samalla reseptillä kuin edellä: Valtava asuttavuuden (jossa 5,13 minulle kauan kuin voit), monipuolisuus, runsas vakiovarustus ja erittäin kilpailukykyiseen hintaan (vuodesta 28100 euroa).

Ssangyong Rodius

Tämä uusi sukupolvi on olemassa muotoaan muuttava suunnikas takajousitus, joka on sallittu merkittävästi parantaa ajomukavuutta ja dynaaminen käyttäytyminen. Mutta tee mitään virhettä, se on silti ajoneuvo, joka suosii mukavuutta kaikkiin muihin säännöstä. Nopea pois raiteilta klo rauhallinen tahti, ajo Rodius ei palkitseva kokemus. Joka tapauksessa, se ei ole hänen kutsumuksensa. Oikeutuksensa on tarjota paljon tilaa aluksella. Ja tässä osassa todella loistaa.

Ssangyong Rodius

Vaikka laatu kokoonpanot ja materiaalit eivät ole ajan muita Korean tuotemerkkejä, ei se edullinen malli. Kyllä, siellä on runsaasti parantamisen varaa. Kompensoimiseksi, SsangYong panos standardin laitteet kattava, joka sisältää sen kaikkein perus-ohjaus rengaspaine, istuimet 2. ja 3. peräkkäin pituussuunnassa säädettävä, kolme annosta 12 V, kaksi ilmastointilaite varten takana ja riippumaton sääntely takana, sähkösäätöiset ja taittuvat ulkopeilit. Kaikkein varustettu versio sisältää jopa multimediatietokoneellesi DVD-soitin ovat viihdytti takamatkustajille.

Volkswagen Multivan T6

Volkswagen Multivan Generation Six

Kuudennen sukupolven "Combi" Volkswagen ehdottaa T6 Multivan Siinä ehdotetaan yhä hyötyajoneuvojen poispäin ottamasta pohja ja ottamalla talteen todistaja suuri MPV (tyyppi Lancia-Chrysler Voyager) malli muutama vuosi sitten. Se on jotain, joka näkyy esteettinen esityksen (bicolor yhdistelmät eivät ole pakollisia, voit myös tilata yksivärinen) ja erityisesti sen laitteita.

Volkswagen Multivan Generation Six

Aktiivinen vakionopeussäädin joka hallinnoi etäisyys edellä kulkevaan ajoneuvoon ja vaimennus sähköisesti ohjatut (Kolme tasoa vaimennus) ovat osa laitteita. Jopa pyörälle, Multivan on virittää lähempänä Volkswagen Sharan kuin van.

Volkswagen Multivan

Aluksella, toinen rivi on kaksi erillistä istuinta, kallistuvat, liuku- ja käännä 180 ° ja esimerkiksi puhu matkustajille kolmannen istuinrivin. Tämä on klassinen kokoonpano yhden istuimen kolmen istuttava, vaikka se on myös kallistaa ja työnnä muutaman senttimetrin lisätä tavaratila, esimerkiksi. Joka on kolme istuinriviä asennossa, on suuri tilavuus (720 litraa). On myös mahdollista, lepää kaksi istuinriviä ja yhdistämällä ne, muuntaa tämä tila tulee eräänlainen sänky. Ei seitsemän istuinta ajoneuvon markkinoille yhä monipuolisemmin kuin Volkswagen Multivan.

Volkswagen Multivan

Lopuksi, huomaa valtavan mahdollisuuksia räätälöinnin Multivan lukuisia vaihtoehtoja, kuten näytöt ja DVD-soitin, toissijainen lämmitin tai integroitu jääkaappi.

Miellyttää PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
SsangYong Rodius28100-38450 euroa5,130 mm2.2 diesel 178 hvRWD. Manuaalinen. AWD Auto ja AutoND / 875 litraaTilaa. Modulaarisuus. Tavaratilassa. Hinta.
Volkswagen Multivan T630320-53390 euroa4904 mm2,0 diesel 204 hv 102-204 hv ja 2,0 bensiiniRWD. AWD. Manuaalinen. Auto.ND / 720 litraaTilaa. Modulaarisuus. Tavaratilassa.