Ne tunnetaan autoja ilman lisenssiä, vaikka ne eivät ole autoja eikä tosin käsitellä ilman ajokorttia. kevyet nelipyörät (Entinen kevyt neloset) ovat nelipyöräisiä ajoneuvoja, joiden suurin rakenteellinen nopeus on yhtä suuri tai pienempi kuin 45 km / h ja joiden taara on yhtä suuri tai pienempi kuin 350 kg. Siirtymä moottori on vähemmän kuin 50 cm, jos räjähdyksen muiden moottoreiden suurin teho pysyy 4 kW, ja aikavälien lukumäärä on kaksi matkustajalle.

Mitä laatu, joka erottaa -The tason markkinointi autoja ilman carnet- etikettiä kuljettaa kevyen nelipyörän tulee olla paikallaan ajokortti AM luokka (Mopojen), ja voidaan myös suorittaa kanssa luvat luokkiin A1, A2, A ja B. AM lisenssi yleensä tarpeen läpäise koetta tyyppi testi 20 kysymystä, ja testi kaksi liikutellaan suljettu kahden mopo piiri: suorittaa siksak välillä pulldowns pienenee ja pyöreä kaistan leveydeltään rajoitettu nopeus.

AM-lupa on saatu ainoastaan ​​ajo kevyet nelipyörät ja kolmi-, eikä ajaa kaksi mopoihin, vaatii muutoksen kulkusuunnan yhdistää eteen ja taakse, on tehty rajoitetussa tilassa, ja pysäköinti ja poistu parkkipaikka joko verkossa, vinosti tai kohtisuoraan, myös käyttämällä eteen- ja taaksepäin tasaisella tai kalteva, putkistosta sekä.

Kuka haluaisi autojen ilman lupaa?

Autot Ilman Carnet Cuatriciclo Light 35

Koska ne tuli meidän markkinoille 1997, väärin nimetty autoja ilman lisenssiä ovat olleet kiinnostuneita yleisölle erilaisia ​​tavoitteita. Tätä selitettiin muutama kuukausi sitten Óscar Castellano toimitusjohtaja Aixam, sanomalehti El Confidencial, kun hän arvosteli käyttöönotosta näiden ajoneuvojen teillämme.

Jos murtautua paikalle, Ranskasta, kevyet nelipyörät tuli ihanteellinen kulkuvälineitä varten vanhukset ja myydään maaseudulla, ensimmäisen vuosikymmenen vuosisatamme se muuttui profiilin muuntaa kevyen nelipyörän eräänlaisessa toinen auto, joko maaseudulla tai kaupungissa, joiden kanssa useimmiten vuotiailla naisilla 35-50 vuotta oli pääsy liikkuvuutta hankkimatta ajokorttia B päivä.

Sieltä seuraava ostaja, joka liittyi kohderyhmä autoja ilman lisenssiä olivat vuotiaat nuoret 15-18 vuosi, että kevyet nelipyörät he löysivät vaihtoehtona pyörä ennen täysi-ikäisyyden ja siksi matkailua. Heillä on markkinoilla ja yleisönsä, vaikka yritykset myydään Espanjassa ovat melko niukat: Aixam, Chatenet Grecav, Ligier, Microcar, ja paljon muuta.

Levikki kevyet nelipyörät:
tietyypit ja käyttö penkereitä

Autot Ilman Carnet Matricula Cuatriciclo Light

Lain mukaan vahvistamat 38 artikla yleisten sääntöjen tien, autoilijoille ilman lisenssiä voi matkustaa maanteillä tai pikateillä, koska se ei voi tehdä mitään mopoilija. He voivat käyttää vain tavanomaisia ​​teitä ja taajamatiet. Lisäksi, teillä, joilla on riittävä kelvollinen ja lapa on kierrettävä olakkeen läpi. Ja jos berm ei välttävä ja riittävä, ne on käytettävä vain olennaiset oikealla ajotieltä.

Joskus herää kysymys siitä, mitä tapahtuu valtateitä, sanotaan, ei ole muuta vaihtoehtoa. Laki on sama. Lisäksi on aina vaihtoehto, vaikkakin huomattavasti pidempi kuin lyhin tapa. Joskus sitä tarjotaan 36 artikla General tieliikennelain perustella autoja ilman lisenssiä käyttäen pientareet moottoriteiden tai poikkeus, joka vaikuttaa joihinkin pyöräilijät väittää, että-ja mopot, heidän kanssaan, nelipyörien ligeros- kautta kulkeville penkereitä ovat jopa käyttää pikateillä.

Alla mainita kaksi kohtaa artikkelia ottaa tekemistä tämän kysymyksen:

Autot Ilman Carnet Cuatriciclo Light 40 Eikä pitkin tai pika. Kevyet nelipyörät sallitaan vain
kiertävä kaupunkialueella kasvaa ja tavanomaisten tiet.

KOHTA 3. Tienvarren

36 artikla velvoittaa käyttämään kuljettajia.


1. kuljettajat eläinvetoisilla ajoneuvot, erikoisajoneuvoja, että suurin sallittu paino on enintään 3500 kilogrammaa, syklit, mopot, ajoneuvot vammaisille ajoneuvojen tai seurata pyöräilijöitä siinä tapauksessa, ettei reittiä tai osaa että se on heidän suunniteltu, käytetään olkapäähän oikeuttaan, jos kelvollinen ja riittävä kullekin näistä, ja jos näin ei olisi, käytä olennainen osa tien. Niiden pitäisi myös suorittaa olkapäähän hänen oikea, tai olosuhteissa, joihin tässä kohdassa, olennainen osa tien, kuljettajat, joilla sellaisia ​​ajoneuvoja, joiden suurin sallittu paino on enintään 3500 kilogrammaa, hätätapauksessa , niin epätavallisen alhaisella nopeudella, mikä vakavasti häiritsevät liikennettä.

Pitkällä alamäkeen kurvikas, kun turvallisuussyistä sallia, polkupyörän kuljettajat voivat jättää olkapään ja ajamaan oikealla puolella tietä he tarvitsevat.

38 artikla Liikenne moottoriteillä.

1. ajoa moottoriteillä kanssa eläinvetoisilla ajoneuvoja, polkupyöriä, mopoja ja ajoneuvojen käytöstä (18.1 artiklan articled teksti) on kielletty.

Säännöksistä huolimatta edellisen kappaleen, polkupyörän kuljettajia yli 14 vuotias voidaan liikkuneet pientareet moottoriteiden, ellei perusteltua liikenneturvallisuuden on kielletty asianmukainen opasteet. Tämä kielto täydentää paneelin raportti vaihtoehtoista reittiä.

Varotoimia, että pitäisi ajaa autoja ilman ajokorttia "

Autot Ilman Carnet Cuatriciclo Light 45

Kuten olemme nähneet, autoja ilman lisenssiä saavuttaa 45 km / h rakentamisen. Tämä tekee erinomaista voi tuottaa suuria eroja ajonopeutta muiden ajoneuvojen. Tavanomaisissa teillä, esimerkiksi liikenteen keskinopeus on noin 80 km / h. Skenaariossa näin, kuljettaja kevyen nelipyörän vaarassa peräänajossa muiden ajoneuvojen nopeammin.

Tämä on syy, joka estää kevyet nelipyörät käynnissä moottoriteillä, jotka eivät saavuta 60 km / h alhaisena, ja minkä tien kehotetaan liikkumaan oikeaan olkapäähän aina kun mahdollista. Ajatuksena on vähentää riskiä, ​​estävät näiden välisiä eroja liikkeen nopeuksia käyttävien ajoneuvojen samalla kaistalla den.

Kokoero muihin ajoneuvoihin on toinen tekijä joka haittaa kuljettajaa kevyen nelipyörän, joten sinun pitäisi yrittää saada nähdä ja ymmärtää, varsinkin kun ohjailu, samalla intensiteetillä kuin kierrätetään moottoripyörä- ja kaksipyöräisten mopo. Väärä turvallisuuden tunne, että keho on myös myyntivaltti niille, jotka myyvät autoja ilman lisenssiä, vaarallinen ystävä, jos otamme huomioon, että jos törmäys henkilöauton tai kuorma-auto, kevyet nelipyörät ovat erittäin haavoittuvia .

DGT viime vuonna julkaissut kirjan kaikista näistä kysymyksistä ja jotkut muut. Se on PDF dokumentti, joka voidaan ladata tästä linkistä.

kuva | Zaché | Brian Snelson | Khaosaming