Universes luotu sarjoja ja elokuvia tieteiskirjallisuus Ne ovat usein teoksia suunnittelija taiteilija. Maailmankaikkeuden Star Wars -visualmente puhuen olemme sen velkaa Ralph McQuarrie, kun taas Star Trek on työtä Jay Sydney Mead, joka tunnetaan paremmin nimellä Syd Mead.

Syd Mead on erikoistunut kun se tulee muotoiluun tulevaa maailmoja sekä Star Trek vastaa myös maailman Blade Runner ja Tron, esimerkiksi. Hassua on se, että se myös auttoi suunnittelemaan auton entisen Neuvostoliiton tuotemerkki Moskvich.

Keittiö Incident

keittiö tapaus Nikita Jrushchov ja Richard Nixon väittäen nähdä, kuka on suurin keittiö

Ennen kylmän sodan, Neuvostoliitto ja Yhdysvallat olivat jo kertoimilla ideologisesti. Että kilpailu oli jopa televisioitiin 1959, kun Yhdysvaltain National Exhibition Moskovassa (samankaltainen altistus seuraa Neuvostoliitto, joka oli kehitetty muutamaa kuukautta aikaisemmin New York).

Silloinen varapresidentti Richard Nixon ja Nikita Jrushchov Neuvostoliiton johtaja kohosi keskustelussa, missä maassa tarjosi parhaan teknologian kehittymiseen. ja he tekivät sen eteen keittiö General Electric tyypillisessä amerikkalainen lähiö rivitalo. Kyllä, se on kaikki hieman epätodellinen ...

AZLK Moskvich 427 Moskvich, kuten tämä 427 oli maalaismainen ja sopivia malleja Venäjän ilmasto, mutta ei välttämättä kovin houkuttelevia.

tämä "Kitchen tapahtuma", a priori, on hyvin vähän tekemistä auton. Mutta alku tahdon Neuvostoliiton ylivoimaiseksi teknologisesti puhuessaan Yhdysvalloissa. Ja että paremmuus nähtiin kaikilla aloilla, ei pelkästään avaruudessa valloituksessa. Ja siksi myös autossa.

Vuonna 1962 Yuri Soloviev (1920-2013) nimitettiin VNIITE -The Neuvostoliiton tutkimuslaitos ja muotoilu tavoitteena on laajentaa toimintaa suunnittelussa ja rakentamisessa Neuvostoliiton. Vuodesta VNIITE, Solovjov luotu kymmenen oksat ryhmitelty 400 suunnittelutoimistot, jotka kaikki toimivat kansallistettu teollisuudelle. Tavoitteena Solovjov ja hänen seuraajansa oli parantaa laatua paikallisten tuotantojen, ergonomia, jne

Ja tässä Raymond Loewy hän chimed

Loewy Raymond Loewy vieressä yksi kuuluisimmista toteuttava Studebaker Avanti.

Vuonna 1969 Solovjov tapaa Raymond Loewy, kuuluisa ranskalainen suunnittelija, joka asuu Yhdysvalloissa. Lowey kutsui hänet Yhdysvaltoihin-ja yllättävän, neuvostohallitus accede-. Palattuaan Neuvostoliittoon, Solovjov palkkaa Loewy suunnitella 10 tuotteita paikalliselle teollisuudelle. Neuvostoliiton Ulkomaankauppaministeriö olisivat vastuussa siitä, mitä tuotteita olisi suunniteltava. Niistä tilaukset ovat kameran Zenit sisällä kaupallisten lentokoneiden Tupolev ja Moskvich auton.

Tuolloin Moskvich tarvitsi uuden auton myydä tietty kuva nykyaikaa. Valtion Yhtiö suunnitella uusi taka-asemaan mallia, mutta Raymond Loewy elin olisi lopulta vastuussa luoda sitä.

Loewy oli lahjakas suunnittelua, mutta se oli ennen kaikkea julkisuutta nero ja tiesi myydään hyvin. Kuten monia onnistuneita suunnittelutoimistot, perustaja pysähtyy piirustus ja on ryhmä suunnittelijat, jotka tekevät sen hänen puolestaan. Se on aina ollut kuin Pininfarina, Bertone tai Zagaton myös. Ja vaikka Loewy on oma joukkue epäilemättä ottaa yhteyttä ulkoiseen muotoilija, joka on juuri aloittanut soolouransa: Syd Mead.

Syd Mead luovuus

Moskvich Syd Mead

Nuori Syd Mead, joka debytoi Design Studio Ford avasi oman designstudionsa 1970. Ranskan nero kiinnittää huomiota häneen ja ohjaa hankkeen Moskvich. Kun mallit Syd Mead, 70-luvulla modernismi ja hienostunut ja runsaiden että osa sen kaikkein futuristinen mallit ovat tervetulleita. Yksi silmiinpistävä näkökohdat on käyttää liuskan samanvärinen auton sisällä puolella, siellä missä oven kahvat ovat, ja mikä voisi olla puoli taka vilkku.

Moskvich Syd Mead Loewy

Näissä tapauksissa et koskaan tiedä ihan kuka vastaa 100%: n suunnittelu auton, koska nyt kun lopullinen muotoilu on yleensä työtä joukkueen useita jäseniä. Joten ehkä Loewy suunnitellut luonnoksia perusmuotojen (hatchback elin, kiila suunnittelu) ja Syd Mead on kehittänyt idean. Itse asiassa joitakin malleja tyypillistä Loewy malleja voidaan nähdä: epäsymmetrisyys läsnä, esimerkiksi suunnittelumallista musta.

AZLK Moskvich Aleko 2141 AZLK Moskvich 2141 "Aleko" Aleko Lada tai ulkomaisilla markkinoilla.

Syd Mead suunnittelu ja Loewy koskaan toteutunut. On tietty salaperäisyyden noin vaikutuksesta mallit Syd Mead ja päätös neuvostoliittolaiset lopulta kopioida suunnittelu ja arkkitehtuuri Simca 1307 (tunnetaan myös markkinoiden ja vuotta Simca 1308 tai 1309, Chrysler Alpine, Chrysler 150, Dodge ja Talbot Alpine Solarassa sen kehon kolme osaa).

Chrysler Simca 1307 Simca 1307 Sekä Neuvostoliiton johtajat pitivät ja toimi inspiraationa Moskvich Aleko.

Simca 1307 julkaistiin vuonna 1975. Auto oli suunniteltu Englanti tytäryhtiö Roy Ax ja hänen tiiminsä, vaikka kaikki sisäiset mekaaniset osat, ja alustan kehitettiin Ranskassa. Mitä Mosckvich Aleko, hän ei päästä markkinoille vuoteen 1986 (ja sitten ihmetellä miksi he eivät koskaan onnistuneet). Ja vaikka Aleko ja Simca 1307 ovat hyvin samankaltaisia ​​tyylinsä, tosiasia on, että he eivät voi olla erilainen. Joten on vain pari yhteisiä piirteitä.

Syd Mead Blade Runner

Mitä Syd Mead, vapautettiin rajoitteista kaikenlaista kun on suunnitella auton tai tuote voitaisiin anna ideoille ja luoda kaikenlaisia ​​maailmankaikkeuksia elokuva tai television.