Viime viikolla tavannut "kaikki tietoa Fiat 500L alue"Https: //www.motorpasion.com/fiat/fiat-500l-trekking-y-500l-living-gama-equipamiento-y-precios-para-espana, jota on laajennettu kaksi uutta versiota. lisäksi "fiat 500L"Https: //www.motorpasion.com/fiat/fiat-500l on Fiat 500L Vaellus (crossover-versio) ja Fiat 500L Living (perheen seitsemän paikkaa). Meillä oli lyhyt touchdown kaksi tulokkaita.

Myönnän sai hieman dynaamisen esityksen "kala" näissä malleissa, mutta sain nopeasti. Testatuista versioista 500L Vaellus 1,3 Multijet (85 hv) ja automaattinen 500L Living 1,6 Multijet (105 hv). Tunniksi joka, ja käyttämällä aika lopettaa.

Kiertue oli hyvin variadito improvisoitua testit sekavin kaupunkiliikenteessä, moottoritie, maantie ja moottoritie. Noin 63 km reitti tehty 55 minuuttia, mutta pienentää 50. tähän ammattiin on hyödynnettävä aukkoja täysillä.

DUALLOGIC muutos on viisi käsivalintainen robotisoitu

1.3 dieselmoottori automaattivaihteisto

1.3 Multijet II Se on vanha tuttava Fiat Groupiin ei esittelyjä kaipaa. Vuonna 85 hv versio ei ole sietämättömän kömpelö alku ensimmäiset yksiköt 70 hv, erityisesti alle 1500 rpm. Lisäksi automaattinen toimitukset osan puutteista.

DUALLOGIC muutos Se on itse asiassa robotisoidun manuaalinen viisi suhteita automaattiseen kytkimen hallintaan. Voimme muuttaa mielensä, jos sallitaan ohjelmointi, jossa vaihdevipu tai nokka sijaitsee ohjauspyörän.

Vaikka ei vakuuta minua kehitys (melko lyhyt viides) ja voi välittömästi olla äkillinen kiihtyminen ja muutoksen, minun on sanottava, että vakuuttaa minulle sen nopeus. Voit menettää pari vaihdetta kerralla, koska viides-kolmas, joka ei salli mitään automaattista.

1.3 Dieselmoottori menee mullistaneet 1.6

Uskoin olevan ajo 105 hv: n moottori, nähdään, että arvioinut virheellisesti autoluetteloon valita. Se on enemmän kuin tarpeeksi siirtyä ilolla tiellä ja kaupungissa, mutta odottamatta urheilullisuutta. Automaattivaihteisto voidaan käyttää toivottaessa yksin hänen oikea jalka.

Jos haluamme vähentää lentää, sinun täytyy vain pistää hieman poljinta, ja luemme ajatus. Ja siirtyä suuremmalle vaihteelle? Nosta poljin nopeasti ja seisomme vähemmän kuin ennen, ja joka osallistuu suuremman vaihteen. Näin motorcillo 85 HP on erittäin kannattavaa.

Ei ole yllättävää kiihdytys- tai takaisinperinnästä, ja ilmeisesti se justito ulkopuoliseen käyttöön päällystämättömiä kappaleita. Voimme unohtaa kiivetä jyrkkiä rinteitä helposti tai etukäteen tarkasti lokaan: Se ei ole todocamino. Hänellä on tuoppia, joten se on crossover.

500L Vaellus tarjoaa esteettisiä takki ja parantaa luistonesto

Se on parannettu luistonesto etupyörä jarrutuksen enemmän luistoa, kulkee voima, joka vetää paremmin. Se on kuin itselukittuva, alle 30 km / h. En tarkistaa niiden tehokkuutta. Merkitsee merkittävää apua, kun yritys on erittäin liukas, lumi.

¿Jää jokapyöräveto jos sataa lunta? Pikemminkin ole. Vektori 4Seasons Goodyear renkaat ovat M + S, et tarvitse ketjuja, ja tasapainoinen suorituskyky koko vuoden. Silmä, etuvetoinen, renkaiden tällaista ja hyvä luistonesto voi antaa parempia tuloksia kuin 4x4 kanssa kesärenkaat.

Tahna on suurempi äänen pintakuvio merkitsee täynnä halkeamia. se on hieman normaalia kovempaa 500L, ja jopa 140 km / h tärkein äänen lähde on renkaat, minkä jälkeen moottori. Älä mene lyhyt tämän moottorin nopeutta.

Fiat 500L Living, 5 + 2 pienikokoisin

1.6 Dieselmoottori käsivaihteistolla

Living ajo seitsemän paikkainen, uskoin olevan ajo samaa moottoria kuin ennen, en huomannut suurta eroa. Kehitys oli pidempi, kuusi suhteet, ja hän oli vielä käynnissä. Toivottavasti ei urheilullisuutta, sitä ei ole nostettu siitä.

järjestelmän lopettaa&alku Se puuttuu useammin kuin automaattisessa mallissa. Pehmeä pysäytys moottori ja myös pehmeät Diesel käynnistin, tosin ei kovin nopeasti alkaa. Ominaisuus voidaan poistaa käytöstä, kuten tavallista, painamalla nappia "ECO". Se on helpotus kulutuksen kaupunkialueilla.

Hyvin tyydyttävää tuntumaa vaihteiston, vaikka muuttaisit nopeasti ja päättäväisesti, ja se on näkökohta laatu auton. Meillä ei ole tunne ajo utilitaristinen ja yleensä, erot verrattuna 500 kolmiovinen ovat merkittäviä. He eivät edes jakaa alustalla.

Molemmat moottorit oli sama kulutusta tietokoneen

Moottorin suorituskyky 105 hv on vakuuttanut minut enemmän, se on hieman vähemmän pakotettua ja tuon teille mielenkiintoinen seikka. Laivalla tietokone kaksi autoa merkitty minulle 5,4 l / 100km, vain 85 HP Vaellus teki 68 km / h keskimäärin ja Living samalla 105 hv 73 km / h.

Ääni on hyvin samankaltaisilta autosta toiseen, vaikka katsomme, että 1.6 on vähemmän mullistanut samaa vauhtia kuin 1,3, koska se tarkoittaa vähemmän melua. Lisäksi 500L Eläminen normaali kesärengas on pienempi liikkuvan äänen.

Koko pyörän on täsmälleen sama, 225/45 R17. Kulutus tuntui minusta hyvin kohtuullinen, kun otetaan huomioon se oli yli nopeusrajoituksia, mutta ei paljon, ja mikä on jossain määrin dynaamisessa ajossa. En tarkoita saada mahdollisimman kulutusta.

Vaellus renkaat ovat M + S, sopii ympäri vuoden

Mitä käyttäytymistä?

No, 500L, kaikissa sen variantit, on auto vetää korkea, mikä merkitsee korkea painopiste. Tapauksessa 500L vaellus lisäämme suspensio 13 mm korkea, kiipeily mainitun painopisteen. Ei auton mennä käyriä, ainakin kunnes saat erään Abarth.

Totuus on, etten ole huomannut mitään eroa näiden kahden välillä, ja että Retkeily on pitempi ja painavampi Living. Keinut ovat normaaleja, ja jos me pakotamme tilanne tukee tai liikenneympyröissä, taka-akselin vaan halua sotkea sähköisiä apuvälineitä estää sen lähes kokonaan.

Se on kulutuspinnan isompi auto, jos olemme normaali tai hiljaisesti. se tarjoaa ajoasento luonnostaan, mikä antaa lisää turvallisuutta koettu monet kuljettajat, menemättä todellista SUV. Piikki-äveriäs tehty hyvin helposti, kuten edellä on suunnitellut italialaiset. Katsokaapa miten se tehdään Italiassa, molto sportivo.

Sillä on vähän tekemistä Fiat 500 sisällä, eikä

Sisustus, joka jättää erittäin hyvän vaikutelman

Kun saamme mihinkään Fiat 500L, näemme, että hinta on perusteltu. Sillä ei ole sisätilojen tai yksinkertaisia ​​tai Spartan, jopa perusversiota. Voit olla merkittävä sisustus havaittu laatu.

Pidän todella Italian Hahmosuunnittelu yksityiskohtia, kuten ergonomia, reikä sijoittaa matkapuhelimeen ei luista (ja kumi), ylhäällä oikealla Jäähdytetty käsine, helppous harjoittaja, hyvin mukava istua ja kudosten mukava jne

Ellemme varustaa kattoikkuna, jolloin se palaa melkoisesti, se on tilava neljälle aikuiselle. Asuminen tapauksessa voimme majoittaa kolmannen rivin ihmisiä enintään 1,65 metriä korkea, ja se on enemmän kuin umpeenkasvu lasta. Se ei ole minun tapauksessani, joten älä yritä istua siellä.

Sisällä 500L Eläminen Alcantara verhoilu kohokuvioitu vertaus

keskitaka-, kuten tavallista autoissa tämä leveys ei ole kovin leveä, mutta se on käyttökelpoinen. Selkä ei ole niin vaikeaa kuin useimmat autot voivat muuttua takana. Ongelma olisi jalkatilan ja lonkan leveys.

että Kuljettajan istuimen Tunsin hyvin mukava, se on mukava ja pitkä matka olisi mukavampaa kuin luulin. Se on mukavampaa oikeusalan nopeuksilla, se ei ole hytti niin hiljaista, että se on mukava nopeuksilla hieno (sanoa 150 tai enemmän). Että ainakin minun herkkyys ...

Istuimet toisen rivin, pituudeltaan säädettävä (liukuva) ja selkänojan kulma, antaa paljon välystä. Kattoluukku ilahduttaa lapsia, et voi avata, mutta verho, joka kätkee kahvat kanssa napinpainalluksella. Jos et nouse ihmisiä 1.70m suosittelevat varauksin.

Kolmannen rivin istuimet ovat riippumattomia

Suuri pieni auto, kanssa, että voin jäädä. Se on erittäin merkittävä yksityiskohtia. Esimerkiksi äänijärjestelmä Beats Audio by Dr. Dre kuulostaa paremmalta kuin useampia JBL Tehdasasennus, ja sen segmentin, parasta olen maistanut. En tiedä, miten normalitos kaiuttimien.

Viimeistely yksityiskohtia ja asetukset näyttävät kaikki erittäin hyviä, niin me unohda sitä tuotettiin Serbiassa, maa "niin paljon" autojen perinne. Nykyään ei ole kovin jossa autot valmistetaan, kannattaa koulutuksen laatu toimijoiden ja noudattamista nykyaikaiset vaatimukset.

Lyhyesti, joille Panda liian lyhyt ja on pieni auto, mutta toimiva, ja tiukka budjetti, tämä on hyvä valinta. Kuten näimme "hinnasto"Https: //www.motorpasion.com/fiat/fiat-500l-trekking-y-500l-living-gama-equipamiento-y-precios-para-espana harppaus 500L on järkevää ja perusteltua varustetaso. Testaamme sitä edelleen toisessa yhteydessä.

Katso koko Galleria »Fiat 500L Retkeily ja Living (esittely) (24 kuvaa)

Matkakulut Tämän esityksen on oletettu tuotemerkin. Katso lisätietoja oppaamme suhteita yrityksiin.

In Motorpasión | "Fiat 500L Retkeily ja 500L Living, alue, laitteita ja hinnat Espanjassa"Https: //www.motorpasion.com/fiat/fiat-500l-trekking-y-500l-living-gama-equipamiento-y-precios-para-espanawindow.addEventListener ( 'taakka', toiminto () {$ ( ' .gallery-elastislide ') kunkin (toiminto (indeksi, elementti). {$ (elementti) .elastislide ();})})