Edullinen testi ja yksi myydyimpiä autoja Espanjassa, todellinen Top 10 myyntiä vuonna 2015 sijaitsee tarkalleen neljännellä sijalla. puhumme Dacia Sandero, malli, joka myi 25338 yksikköä viime vuonna, hän yksin saa markkinaosuus 2,43%. On merkkejä siitä, että myydä vähemmän yksiköitä, joissa koko alue.

Koska olemme ja poistamaan epäilystä kaikkein utelias, kerron teille Top 5 2015: SEAT Leon (32271 kpl.), Seat Ibiza (31418 kpl.), Volkswagen Golf (25661 kpl.), Dacia Sandero (25338 kpl. ) ja Volkswagen Polo (25,128 kpl.). Kuten näette olet ainoa ranskalainen, joka on hiipinyt välillä Volkswagen-konsernin ja se ei ole sattumaa.

Renaultin lähestymistapa Dacia on ollut menestys ja Sandero on tehokkain. Testasimme dieselmoottori Stepway, ratsastus 1.5 dCi 90 hv. Vain diesel-versio, vaikka on valinta bensiinin kolmen sylinterin 0,9 litran kanssa 90 hv myös. maksimi yksinkertaisuus alueella ja suurin yksinkertaisuus myyntiin, joka kuten sanoin johtaja brändin useimmat ovat ennalta käsikirjoituksen.

Dacia Sandero Motorpasion 02

Tulee pari / avioliitto myöntämisestä etsivät toisessa autossa. Mies pyytää Clio, näet, kuten, anna heille rahaa ja nainen sanoo, että ei mitenkään aikoo viettää sitä. Myyjä opettaa paljas Sandero, mies sanoo, että on hyvin ruma. Sitten he opettavat heille Sandero Stepway, joka täyttää naiset hintaa ja esteettinen ihminen (kaksi todella). Sale tehty.

Onko se hyvä ostaa? Kyllä, lähes jokainen auto markkinoilla on hyvä ostaa, jos se sopii meidän tarpeisiin ja jos ajatellaan, että he ostavat sen saa ulos auton keskimäärin 8 vuotta, on normaalia, että kaikki nykyiset auto on parempi . Joka tapauksessa, tämän testin yritämme selvittää, onko mahdollista parempi ostaa.

Alkajaisiksi on aloitettava hintaa, 12630 euroa, mutta meidän yksikkö kestää useita vaihtoehtoja, jotka nostaa hintaa 50 euroa yli 14000 euroa. Vaihtoehdot voidaan ohittaa joissain tapauksissa, mutta ei kaikissa. Se ottaa extrat löydän perus ilmastointi, radio CD Bluetooth ja nahkapäällysteinen ohjauspyörä ja vaihtajan. Jälkimmäinen ei ole välttämätöntä, mutta 73 euroa tienaa paljon visuaalisesti ja kosketusnäyttö.

Dacia Sandero Motorpasion 04 Istuimet pehmeä pörröinen suosiminen väsymystä pitkillä matkoilla

Vaihtoehdot voisi ohitusleikkaus ovat metalliväri (333 euroa), joka valitsee harvat, ja selain, mutta todellisuudessa vain 230 euroa kalliimpi ja jos käyttää säännöllisesti GPS arvoinen. Säädin ja nopeudenrajoitin ovat 150 euroa, jos ei mene tien ei korvaa ole, mutta muuten vakionopeussäädin Se on hyvä liittolainen.

Me tiedämme, mitä se maksaa ja arvostamme sen perusteella, sen hinta. Ei ole sen arvoinen ... miten se on halpaa, koska se ei ole perus Sandero, että itsessään on hyvä ostaa jos etsit auton vähintään niin. Tällöin voimme valita kaikki nämä kilpailijat eivät ylpeillä olemisen edullisia mutta ne maksavat sama tai pienempi kuin Sandero:

  • Peugeot 208 1,6 75 hv BlueHDi

  • Fiat Punto 1,3 Multijet 75 hv

  • Kia Rio 1.1 CRDi 75 hv

  • Renault Clio dCi 75 hv

  • Opel Corsa 1.3 CDTI 75 CV

  • Hyundai i20 1.1 CRDi 75 hv

  • Ford Fiesta 1,5 TDCi 75 hv

  • Skoda Fabia 1,4 TDI 75 hv

Dacia Sandero Motorpasion 05 Spartan kojelauta vaikka tämä versio on koristeellinen listat

Kaikki on viisiovinen kehon ja dieselmoottori, ne kaikki myös 15 hv alle Sandero, kyllä, mutta ne kaikki materiaalit ja ennen kaikkea laadukkaampia viimeistely Dacia. Joissain tapauksissa myös heillä on enemmän laitteita, joten meidän pitäisi tarkastella kriittisesti tämän version Sandero.

Mutta Sandero Stepway on kaksi merkittävää etua sen puolesta, todocamino houkutteleva kuva ja käsite taloudellinen auto, joka tekee monet huoli ei vertailla. Katsotaanpa. Kaiken Sandero on riittävä ja toimii, on myös tilava auto sisältä ja hyvä boot (320 litraa).

Aiomme saada osuma. Käynnistä pyörä on vain korkeuden säätö ja istuimen korkeuden säätö puuttuu. Se on ainoa segmentti, mutta muissa malleissa istuimen säätö on vapaaehtoista eikä se voi luottaa siihen. Istuimet keräävät vähän kehon ja pidä kaupunkiajoa varten, mutta jos menemme tien päästä päämääräämme enemmän väsynyt.

Dacia Sandero Motorpasion 03 Istuinkiskoihin näky

Muovi on vallitseva materiaali, ja vaikka se sisältää koriste listat, on kova ja karkea kosketus. Mutta voimme asettua käytännöllisesti ja siirtää herkkuja, vaikka ei ole varuskunta ohjaimiin edessä ja yksinkertaisuutta koko istuimet voidaan saada heikentää että usko, että ostimme tuotteen laatu / hinta lyömätön.

Se vaikuttaa niin, mutta kojelaudan no ajotietokone turvallisuus menee vain tarpeeksi siihen, taka-akselin jarrujen on rumpu. Kuitenkin huomaamme yksityiskohtia, jotka järkyttää meitä, puskurina konepellin, ECO vetotavalla ja hienosäätö selkänojan kulma etuistuimilla.

Toistaiseksi olemme antaneet muutamia tarttuu Stepway ja pidän itseäni kannattaja Sandero. Mutta kuten jo edellä mainittiin, osto on looginen pohjainen Sandero tai yksi vähiten varustettu versiot bensiinimoottorit. Kyllä puhumme siellä epäilemättä auton halvalla ostaa. Huomenna näemme, miten tämä Dacia käyttäytyy ja pitää hyökätä, miten se puolustaa.

In Motorpasión | (Osa 2)