Kaksi tähteä tämän Geneven autonäyttely He ovat olleet Ferrari 812 Superfast, Hän tekee debyyttinsä Sveitsin gaalassa, ja odotetut McLaren 720S. Ensimmäinen on syvä restyling F12 Berlinetta se korvaa alueella, kun taas toinen on McLarenin uusi luomus.

Molemmat jakavat erityisen maun estetiikka pidä kaikki ne näyttävät paremmilta livenä kuin photos- monimutkainen aerodynamiikkaa ja kohdistuvat samaan segmenttiin: ne, Gran Turismon jotka pystyvät tuhoamaan kellopiirissä jos he kysyivät. Erikoisversiot toisistaan, ovat parhaita kunkin tuotemerkin. Kyllä, vaikka molemmat osakkeen tavoitteita, hinta (noin 300000 euroa kukin) ja sijainti ei voisi olla päinvastainen tapa saada se.

Ferrari 812 Superfast

Ferrari 812 Superfast Se on korkein virtaa edustava Ferrari, seos perinteiden ja nykyajan. Perinteet 812 Superfast edustaa paitsi nimi viittasi Ferrari 500 Superfast 1964 (V12 400 hv), mutta arkkitehtuuri auton. Moottori on edessä kasvi, sisustus käytännöllisesti takapyöriin ja takaveto ovat tunnusmerkkejä kaikkien Ferrari Gran Turismo, erityisesti V12, alusta merkin (jäljempänä Berlinetta Boxer -BB512i esimerkiksi ja johdannaiset Testarossa 1984 ovat poikkeus säännöstä). Sisällä ylellinen ja muokattavissa äärimmäisiin pituudet, se on toinen symboli Ferrari perinne.

Ferrari 812 Superfast kaikessa on perinne, tietenkin, on erittäin suuri annos nykyaikaa ja teknologia, alkaen moottori. Se on 6,5-litrainen V12, joka kehittää 800 hv ja 123 esittelee suorituskyky CV / litra. Kyllä, ilmapiirissä, joka nousee lähes 9000 kierrosta ... Siirto puolestaan ​​on toinen esimerkki teknisen ylivoiman Ferrari. Edelleen dual-kytkin toiminta ja joiden nopeus on parannettu 30%. Joka tapauksessa, noin F12 Berlinetta, ero on huomaamaton ihmiselle: puhumme millisekuntia.

Lopuksi pitäisi mainita nelipyöräohjausjärjestelmä, joka käytännössä pituus pienenee taistelu suurempi joustavuutta, ja aktiivinen aerodynamiikkaa. Tämä käsittää liikkuvan läpän edessä tasainen pohja ja kaksi kidukset yläpuolella takana että kanavoi ilman ja poistaa edellä takavalot; eräänlainen integroitu spoileri.

McLaren 720S

McLaren 720 S, mutta kilpailevat samassa lohkossa, se on vastakohta Ferrari 812 Superfast. Ja se ei ole pelkästään arkkitehtuurin ja muotoilun, on filosofiaa. McLaren 720S antaa saman perinne: paitsi historia McLaren autoille on hyvin lyhyt, mutta myös korvaa 720S 650S, joka ei enää restyling on MP4-12C. Siten merkki voi rikkoa kaikki muotit ja alkaa tyhjä arkki.

Tietenkin, arkkitehtuurin keskeinen moottori on takana pysyy ja Biturbo V8 (4,0 litraa, joka kehittää 720 hv ja sijaitsee 15 cm: n alempi kuin 650S), suora-vaihteiston 7-nopeus, suspensiot ilman tangot ja puute itselukittuvat ero (McLaren mieluummin järjestelmän jarru Steer vääntömomentti annostelujärjestelmä jarrutus sisällä pyörän, kuten McLaren P1).

Lopuksi puhumme suunnittelusta ja aerodynamiikkaa auton. Tämä on paljon monimutkaisempi kuin miltä se näyttää. Majakat, yksi jotka suunnittelun 720S on ollut vähemmän yksimielisyyttä ovat täydellinen esimerkki siitä monimutkaisuus. Samaan tilaan löydämme suuntaava LED ajovalot, jossa on pystysuora etupinta. Mukaan McLaren, tämä ratkaisu tarjoaa laajimman alan valaistus ja tehokas kuin mahdollista.

Ongelmana on, että se luo turbulenssi ja tarjoaa ilmanvastus. Joten ajovalot kuuluu ilmanotto alapuolella ajovalot ja päiväsaikaan LEDit ovat eräänlainen spoileri. Tämä yhdistelmä parantaa ilmanvastusta ja myös tuoreina patterit sijaitsee takana ilmaa. Voisimme kanssa veistos nykytaiteen ovia tai miten takasiipi toimii myös Airbrake, mutta se on toiseen kertaan.

VacíoMotoresTransmisiónPotencia máximaPar paino máximo0 100 km / HV-max.
Ferrari 812 Superfast1525 kgV12 ilmakehän 6.5LRWD.800 hv 8500 rpm718 Nm 7000 rpm2,9 s340 km / h
McLaren 720S 1283 kgV8 biturbo 4.0LRWD.720 hv 7500770 Nm 5500 rpm2,9 s341 km / h

Mikä erottaa ne toisistaan

Teho ja suoritusarvot eivät ole kaikki kaikessa. Paperille, molemmat superautoihin ovat hyvin samankaltaisia, ja niissä on sama, niin kiihtyvyys, huippunopeutta, ylellisyyttä ja arvostus. Asiakkaat kuitenkin molempien eivät näytä samalta. Ottamatta keinottelijan muutos tällä tasolla alueella, joka on myös ostaa on aineeton.

Ferrari 812 Superfast on viimeinen edustaja jalo italialainen talo pitkä perinne, jossa nykyinen tekniikka on naamioitu perinne, kun McLaren 720S on uusin jäsen aateliston, joka on osoitettava, että se on siellä ansioihin . Ja se on jalansijaa on tehtävä enemmän kuin toiset -Koska ole perinteitä, eli imago johon apoyarse- antaa siis kaiken tekniikan. Itse asiassa, brittiläinen yritys on tehnyt sen tunnusmerkki tekniikan (itse asiassa McLaren Applied Technologies on yksi arvostetuimmista tekniset tutkimukset maailmassa).

Lopuksi, se päättää Superfast 812 tai 720S, se on siitä, affiniteetti edustavat kutakin. Eli kuinka paljon houkutellaan jompaan kumpaan puhtaasti aineettomien asioita. Ja dynaaminen käyttäytyminen tässä kaikessa? On hyvin todennäköistä, että molemmat asetetaan viitteinä kyseisessä osassa, mutta ei ole niin tärkeää, että hyvä osa sen asiakkaista, jotka on jo ostanut jompaakumpaa edes istua aluksella.

In Motorpasión | Tässä ovat 13 unelma pedot, joita on esitetty Genevessä ja ovat liha juliste