Viime vuosina legendaarinen saksalainen piiri Nürburgring Nordschleife Siitä on tullut merkittävä koekenttä useimmat autovalmistajista maailmassa. Sen ulkoasu, enemmän kuin mountain pass pianot ja suojakaiteet piiri, joka nopeus käyttö, on täydellinen paikka, esimerkiksi virittää suspensiot kasvot 'reaalimaailman'.

Mark stratosfäärin kierrosajat kuuluisan Green Hell on pakkomielle tiettyjä merkkejä, jotka kilpailevat olla paras eri markkinasegmenteissä. Voisi ajatella, että tänään olet kukaan jos et pysty 'Sulata Chrono' Nordschleife. nyt Ovatko he legit näinä päivinä?, Onko kukaan ohjaa mittauksia?. Katsotaanpa.

Kuvittele urheilu tai kilpailu, jossa osallistujat olivat itse jotka ottavat oman aikansa itse tai kirjoittaa tavoitteensa ilman tuomarin tai ábritro on kyky luoda jonkinlaista järjestystä tai laittaa unohdus. Tämän vuoksi on juuri sitä, mitä tapahtuu ajat Nürburgring jotka ovat niin muodikasta, koska toisin kuin kaikki muut kirjaa, valmistajat ovat itse vastuussa tarkistamalla niiden kertaa. Ehm ... okei.

Kokkaan, olen niin Kronometri

Muut kuin valmistajat, jotka ilman valvontaa, ilmoittavat kirjaa mainostettu ei välttämättä tarkoita, että ne täytyy valehdella, mutta ... kuka kertoo, että et ole käyttänyt useita temppuja alentaa sekuntia raiteilleen? Ajat ovat mitä ovat, ja periaatteessa on todenmukainen ja ei väärentää (Yleensä on videoita ja telemetrian asettaa ajan), mutta kysymys on, ovatko ne rehellisiä kun ajat käyvät nuo?

On selvää, autoosi katu GT3 spoileri, diffuusori skandaali tai edessä jakaja kilpailu, laulan paljon maassa vaivannut Spy valokuvaajat ja videokameroiden valmis levittämään kuvien Youtube piiri, mutta on satoja tapoja parantaa suorituskykyä tai kaarreajon ajoneuvon ilman että ilmeisesti ole mitään muutosta.

Joka varmistaa, että merkit eivät toimi aerodynamiikka että on näkyvissä -jos alustan, esimerkiksi lisätä turbo paine, muuttamalla parametreja jousitus tai säätää auton vaihde tarpeitasi? No, no, niin päädymme uskoa sokeasti, mitä se kertoo meille brändi, onko totta vai ei. ¿Lie? Sillä ei ole, eikä ole ketään hallita niitä.

Niin, että ajat ovat enemmän tai vähemmän todellista riippuu yksinomaan rehellisyys kunkin tuotemerkin, koska ei ole olemassa "poliisi Nürburgring tai Guinness tuomarin todistetaan tuloksia. Tästä syystä se ei ole ensimmäinen kerta, syytökset käytöstä kilpailun renkaiden -The eroa yksi kuullut katu, mutta hyvä se on, ja liukas, on julma tai keventää ajoneuvoa, joka päätyy kilpa-auto lähes ole yhtä sarja-.

Itse asiassa, viimeisin kiista on nostanut Lamborghini Huracán performant, joka määrittää ajan viiden sekunnin vähemmän kuin kaikkivaltias Porsche 918 Spyder, joka on saanut monet pyrkivät kolme jalkaa kissa ja epäili todenperäisyydestä tuolloin. Jopa Italialainen itse joutunut astua ulos ja opettaa telemetria paluu kysymyksessä osoittaa, että video on täysin todellinen ja ei ole ansa tai pahvista.

Juuri siksi ei ole olemassa no vahtikoira ajan myötä 'Ring', monet eivät uskottava epäluottamusta ja tallentaa tulokset. Varmaa on, että yleisö ei koskaan tiedä, jos valmistajat ovat kunnia, kun yrittää voittaa kellon tai päinvastoin, ovat etsineet tapoja voittaa kilpailu, vaikka mitä.

Näin ollen, vaikka välistä taistelua etuveto nopeimmin markkinoille tai superdeportivos tehokkaampi ja nopeampi ja aina mielenkiintoista aikaa, ja me jopa toimia mittapuuna, meidän ei pitäisi aina sokeasti uskoa mitä valmistajat sanovat. Ehkä kaikkein järkevintä on nauttia taistelut ja aikaa pinseteillä.

Jos on epävarma, riippumatta kierrosaikoja, että fanit nauttivat taisteluita valmistajien välillä ja etenkin n videot jossa korkean tason pilotit puristaa kaiken urheilun petojen, onko italia, saksa, amerikkalainen tai japanilainen, ja jo neljä, kuusi, kahdeksan, kymmenen tai kaksitoista sylinterit hänen elin.

Ja mitä ovat nopeimmin kehässä?

Paljon melua taistelu etuveto tuotanto, SEAT Leon Cupra välillä (7:58), Mégane RS 275 Trophy-R (7:54) tai Honda Civic Type R (7:50), kunnes se tuli Volkswagen Golf GTI S clubsport ja japanilainen rikkoi kahdesti peräkkäin: 07:49 07:47.

Nyt on autoja paljon nopeammin Saksan Hell, mutta ... mitä? Täällä jätämme Top 10 Katu auto (Radical ovat, ainakin joissakin maissa, kuten Iso-Britannia).

+ Merkki Malli

TIME Nordschleife

radikaali SR8LM

Lamborghini Huracán performant

radikaali SR8

Porsche 918 Spyder

Lamborghini Aventador SV

NextEV Nio DS9

Nissan GT-R NISMO

Mercedes-AMG GT R

Gumpert Apollo Nopeus

Dodge Viper SRT-10 ACR

06:48 minuuttia

06:52 minuuttia

06:56 minuuttia

06:57 minuuttia

06:59 minuuttia

07:05 minuuttia

07:08 minuuttia

07:10 minuuttia

07:11 minuuttia

07:12 minuuttia