Tänään tulen puhua CAN-väylä kommunikointiprotokolla. Mitä miksi? Koska CAN-väylä on sarakkeen nikama kaikki elektroniikka meidän autoja. Varmasti maailman moottorin fanit ja olen törmännyt tähän lyhenteen ennen. Nyt kertoa lyhyesti, mitä se on.

Kaikki alkoi muutama vuosi sitten, kun elektroniikka Hän alkoi saada jalansijaa automme. Aluksi elektronisia laitteita, joka on asennettu ajoneuvoon voidaan laskettavissa yhden käden sormilla ja tarvittaessa kommunikoida toistensa kanssa tehdään suoraan kaapeleita (point to point).

Jos kuitenkin teknologian edetessä tämä oli muuttumassa. Joka kerta oli enemmän sähkölaitteita autossa ja ajoneuvojen johdotus alkoi tulla hyvin monimutkainen. Tämän jälkeen päätettiin, että teillä oli määrittää viestinnän protokollaa autojen. Näin CAN-väylän syntynyt vuonna 1982.

yksinkertaistettu kaavio CAN-väylän

Mikä on?

CAN on lyhenne sanoista Controller Area Network ja linja ei meillä väylätopologiaan kuten (anteeksi irtisanominen). Saat maallikoita maailmassa elektroniikka, joka tarkoittaa, että on olemassa yksi kaapeli, joka kulkee ajoneuvon ja jotka yhdistävät eri elektronisia laitteita, jotka tarvitsevat kommunikoida. Tällä tavoin voimme vähentää tarvittavat kaapelit autossa.

Ja mitkä ovat laitteita, jotka tarvitsevat kommunikoida nykyaikaisessa autossa? Saat paljon. Ajattele sähköiset ikkunannostimet, ilmastointi, keskuslukitus, kattoikkuna, teho istuimet, injektiopesään ja kaikki anturit, kojetaulun, ohjauspyörän säätimet, multimediajärjestelmät ...

Itse asiassa, kuten on laitteiden määrä tänään, jotta nopeutta ja luotettavuutta viestintä, ei yleensä ole yhtä CAN-väylä, jos ei on useita osa-linja ajoneuvossa. Bussi moottorin toiminnan sähköistä, toinen ilmastointi ja viihdettä, yksi turvallisuuskysymykset (hälytys, keskuslukitus, ABS) jne ...

Elektroninen laite kytketty bussi voi lähettää viestejä ja loput kuunnella. Kunkin viesti kuljettaa tunnistetta. Kuuntelijat mitkä viestit ja jotka eivät kiinnosta heitä. Jotta se toimisi, sähkölaitteet vuorotella "puhua" yksi kerrallaan.

aaltomuoto oskilloskoopin CAN-kehyksen

Toinen tämän työohjeen käytöllä on diagnoosien ja tiedonkeruu ajoneuvon. Autot on erityinen liitin nimeltään OBD yleensä alla ohjauspyörän. Tämä liitin mahdollistaa pääsyn CAN-väylään auton. Sovittimen voit kytkeä tietokoneen, älypuhelin tai vastaavaa, joten tiedämme kaikki, mitä tapahtuu sisällä automme.

CAN-protokollan oli ajatus Boschin 1982 ja ensimmäinen tuotanto mallin ratsastaa oli Mercedes-Benz E-luokka 1992 CAN-väylä on tullut de facto standardi, ja se on tällä hetkellä käytetään valtaosa autot tehty ja alkaa myös tulla moottoripyöräteollisuuden.

Silti yli 30 vuotta, ja ne alkavat itää uusia, nykyaikaisia ​​kilpailijoita, jotka voisivat muuttaa tapaamme tehdä asioita tulevaisuudessa modernin FlexRay. Ne ovat jopa alettu kehittää kommunikaatioprotokollia autojen rajapintojen optinen (kuitu) yhdistää modernin viihdejärjestelmä, joka tuo ajoneuvoja tulevina vuosina.

OBD-liitin (valkoinen) kojelautaan Toyota Prius

Joitakin teknisiä näkökohtia

Autot, ovat hyvin aggressiivinen ympäristöissä: kuumuus, kylmyys, tärinä, muuttuviin olosuhteisiin, mutta ennen kaikkea, paljon sähkömagneettisia häiriöitä (häiriö). Siksi yksi alkuun suunnittelussa tämä järjestelmä on kestävyyttä ja luotettavuus koska se hoitaa tärkeitä tehtäviä.

Kaapeli, jolla on kierrettyä ero signaalien, jotka lähetetään vaikutusten minimoimiseksi kohinan. Lisäksi kaikki tiedot on tarkistettu kaikki kuuntelijat bussilla. Jos joku havaitsee virheitä lähetyksessä "Chiva" loput ja viesti lähetetään hylätään.

CAN-väylä nopeus vaihtelee 40 kbps etäisyydeltä jopa noin kilometrin "mega" (1024 kbps), jos kaapeli on enintään 40 metriä. Käytännössä autojen nopeudet 125 kbps 500 kbps niitä käytetään hitaammin tehdä asioita epätodennäköisempää "munaus".

kuva | Wikimedia (II)