Jokainen, joka on ollut yksi suurista kaupungeista Kiina On ymmärrettävä, että liikenne, ainakin verrattuna eurooppalaisiin kaupunkeihin, se on varsin kaoottinen. Tämä aiheuttaa useita haasteita ulkomaisten kuljettaja, mutta ... voi kuvitella, mitä se merkitsee itsenäistä autoa?

Viimeisellä Frankfurtin autonäyttelyssä Mercedes-Benz esitteli ohjelma nimeltä "Maailman Intelligent Drive"Jolla pyritään osoittamaan teknologiaansa autonominen ajo eri markkinoille ympäri maailmaa parantaakseen sen ja soveltaa sitä erityispiirteet kussakin paikassa, mitä ne eivät ole täsmälleen muutamia.

Tammikuuhun 2018 saakka tätä Mercedes-Benz S-Class autonominen kiertää viidessä maanosassa löytää rajoja järjestelmän ja kehittämisalueita perustuvat kunkin tietyillä markkinoilla. Tavoitteena on kerätä tietoa oikeassa liikenteessä auttaa tuotemerkin kehittää järjestelmiä ja edetä luotsattavilla ajo.

Mercedes-Benz S-sarja on jo nyt sen itse haasteisiin liikenteen Kiinassa Mercedes-Benz S-sarja on jo nyt sen itse haasteisiin liikenteen Kiinassa

Ja se ei ole, että Mercedes-Benz ei ole tehnyt kotiläksynsä, jossa on yli 5100 lentoa kyytiin 175 kokeilla prototyyppejä. Kaikkiaan yli 9500000 km Euroopassa, Yhdysvalloissa, Kiinassa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa ja +1.200.000km todellisessa liikenteessä, mutta ei ole vielä fuciente.

Autonominen ajaminen on peruspilari tulevassa strategiassa monet valmistajat, ja Daimler ei ole poikkeus. CASE, lyhennettä Tämä jako yrityksen, jonka pomo haastateltiin aiemmin Hall of Shanghai, palvelevat Connected, autonominen, Jaettu & Palvelut ja Electric. Eli, liitettävyys, autonominen teknologia, autojen yhteiskäyttö ja sähköistys.

tämä "Maailman Intelligent Drive"Saksan jälkeen (syyskuu) ja Kiina (lokakuu), matkustaa Australia (Marraskuu) ja Etelä-Afrikka (Joulukuu), jossa on keskityttävä validointi uusimman digitaalisten karttojen TÄSTÄ ja jalankulkijan havaitseminen eri tilanteissa, vastaavasti.

Mercedes-Benz S-sarja on jo nyt sen itse haasteisiin liikenteen Kiinassa Mercedes-Benz S-sarja on jo nyt sen itse haasteisiin liikenteen Kiinassa

Liikenteen tärkein auto markkinoilla maailmassa, ja erityisesti on megalopolista kuten Shanghai, jos tämä erityinen Mercedes-Benz sedan on nyt se eroaa suuresti että suurista kaupungeista Euroopassa tai Yhdysvalloissa. Mutta ... mitä haasteita?

Omituisuuksia kasvavan Kiinassa

Ensinnäkin, liikenteen määrä ja monimuotoisuus niiden kanssa kaksi-, kolmi- ja nelipyöräisiä ajoneuvoja, on jo suuri haaste itsenäinen auto on tunnustettava kaikki hänen ympärillään. Tähän meidän on lisättävä myös ajokäyttäytymisen ja tulli, joka voi olla hyvin erilainen kuin mitä olemme tottuneet.

Ikään kuin tämä ei riitä, Kiinassa on paikkoja, joissa kukin kaista on eri nopeusrajoitus (Samanlainen oikeus kaistaa keskustan Madrid rajoitettu 30 km / h), ja ne ovat myös erilaisia ​​signalointi (kiinalaiset merkit) ja jopa tiemerkinnät.

Mercedes-Benz S-sarja on jo nyt sen itse haasteisiin liikenteen Kiinassa Mercedes-Benz S-sarja on jo nyt sen itse haasteisiin liikenteen Kiinassa

Kiinalaisessa pikateiden Esimerkiksi voimme ajaa suojateitä, vaikka todellisuudessa eivät osoita, että siellä tulee ylittämään valtatien ohikulkijoille koska ne ovat merkkejä osoittamaan ajoneuvojen välistä turvaväliä. Ja tämä tietysti on jotain itsenäinen auto on otettava huomioon.

Kuten kerroimme kerran vierailun jälkeen keskuksen tutkimus- ja kehitystyön Mercedes-Benz Kiinassa (Peking), yli 850 työntekijää ovat vastuussa kehittää, mukauttaa ja muotoilu ja -järjestelmien paikallisille Kiinan markkinoille.