uuden Alpine A110 Se on jo kaupallista todellisuutta. Ja vaikka se on lähtökohta, A110 voi hän vain pitää brändin elossa. On selvää, SUV näyttää lähes välttämätöntä tulevaisuudessa mallia, Alpine (halusimmepa sitä tai ei ajatusta maastoauto, se pyytää yleisön). Mutta se ei ole ainoa haaste, joka odottaa Alpine. Ja että Alpine olisi premium merkki Renaultin ryhmään.

Perinteisesti Ranskan tuotemerkkejä koskaan ollut merkittävä asema tuottoisa premium-segmentissä. Se on markkinoilla, joilla tuote yksin, mutta hyvä se on, ei riitä onnistua. Asiakkailla on erilaisia ​​odotuksia ja on herkempi elementtejä kuten suorituskyky, palvelun laatua tai teknologia auton. Mutta ennen kaikkea se on asiakaskunta, joka on herkkä aineettomaan asiaan: imago. Mitä on jäljittää Alpine segmenttiin? Voitko rakentaa imago nopeasti? Alpine ei ole helppoa, mutta se on myös paljon potentiaalia.

Premium pie

Renault hallitsee markkinoita edullisia Dacia ja on edelleen yksi tärkeimmistä toimijoista massamarkkinoille sen Clio ja Mégane, mutta puuttuu premium-segmenttiin. Vaikka ei segmentin tilavuus (Espanjassa myytiin vuonna 2016 yli 27000 autoa yli 40000 euroa) on segmentti, jossa voittomarginaali ajoneuvoa kohden on paljon suurempi verrattuna kompakti 16000 euroa, esimerkki.

Tuotemerkit eivät yleensä levitä paljonko ansaitset myytyä autoa kohti, mutta useat analyytikot ovat tutkineet. Esimerkiksi vuonna 2015, Toyota ansaitsi $ 2726 per auto, kun taas Fordin ansaitsi $ 994 ja FCA, $ 850. Vuonna premium-segmenttiin, BMW ja Mercedes-Benz ansaita noin $ 5.000 euroa myytyä autoa, kun Porsche pyyhkäisee on keskimäärin $ 17250 ajoneuvoa kohti myyty.

Se on keskimääräinen tuotemerkin ja loogisesti asia vaihtelee malleittain. Esimerkiksi Kilpailuvirasto ansaitsee noin 800 euroa autoa kohti, ei ansaita saman myy Fiat 500 12000 euroa, joka maksaa välillä 5000 ja 6000 euroa fabricar- Abarth 595 Competizione 27000 euroa, joka myös maksaa noin 6000 euroa valmistus -. Nähdä nämä luvut, on selvää, että monet valmistajat haluavat palan kakusta on premium-segmentissä.

Niinpä Renault voi saada palkkion etiketti Initiale Paris lentoonlähtöä myynnin, Alpine näkee mahdollisuus saada high-end brandin. Eli Renault haluaa saada, mitä hän saavuttaa Abarth Fiatin ja PSA ei ole vielä saavuttanut DS. Alpine pitäisi olla merkki valloitus, houkutella uusia asiakkaita Renault-konsernin.

Kuva rakentaa brändin

Eurooppa on ensimmäinen markkinoille Alpine (mutta myös myydään ulkopuolella vanhan mantereen). Ja kuten tiedätte hyvin Infiniti ja Lexus, vallalla Euroopan markkinoille elitistejä hintoihin, premium merkki saada yleistä oikeutusta. Lexus on lähes saavutettu (on vielä ihmisiä, jotka eivät tiedä, Lexus) ajan perustuu halo auto kuin Lexuksen L-FA, ja on mestari hybriditeknologia. Infiniti puolestaan ​​on edelleen löytää tiensä.

DS yrittää vakiinnuttaa asemansa brändin perintö Citroën DS 1955 ja sen suunnittelu arvoja ja nykyaikaa (kautta kehittää suspensioina), ei ole ollut odotettua menestystä johtuen hieman vanhentunut valikoima ja liian lähellä Citroen. Abarth puolestaan ​​käytti itseisarvo tuotemerkin alusta alkaen, kuten urheilu (jatkuva viittauksia menneeseen, hyödyt) ja räätälöintiä (Abarth ovat jäähtyä autoja), myydä kalliilla hinnalla, jotka ovat pääasiassa fiat urheilua.

Alpine olisi joitakin eroja ominainen tuotemerkit ja soveltaa samaa reseptiä, joka johti menestykseen Abarth. Ja se on, että molemmat jakavat hoidon ohella useammalla kuin yhdellä tavalla. Muista, että molemmat syntyneet itsenäisinä laatijoiden kanssa silmällä kilpailulle sekä valmiiksi osa suurempaa ryhmää (Abarth Fiat ja Renault Alpine) käytettiin joukkuekilpailussa ja T & K ja sitten tappaa heidät. Ja jonkin ajan kuluttua, sama merkki, joka tappoi henkiin.

Ja mikä olisi resepti Alppien? Muistelemalla kunniakas historia -The oikeutuksen tuotemerkkejä ovat luoneet nimenomaan Lexus tai Infiniti-, oma myyntiverkosto ja erottuva ja yksinomainen tuote, joka on sekä laatu ja todella urheilullinen. Ja kaikki vahvat viestintä tukee erityinen sarja, rajoitettu ja kilpailu osallistuminen Alpine on toivottava tuotemerkki.

Olemaan toistamatta menneisyyden virheitä

Alpine on loistava urheilun menneisyys, joissa voittoja rallin (kymmeniä kansallisia nimikkeitä, eurooppalaista ja kolme maailmanmestaruutta) ja Le Mansin 24 tunnin ajo (voitto 1976 kanssa A442B), vaan myös kuvan, joka lopulta laimennettiin Renault . Kun ensimmäinen malleja A106, A108 ja A110, A310 saapui ja esiteltiin Renault-Alppien ja enää kuin Alpine. Lopulta mallit olivat muuttumassa jälleen. Renault-Alpine palasi olla GTA ja A610, mutta se oli liian myöhäistä, tuotteet eivät olleet linjassa markkinoilla.

Lisäksi aiemmin, tahansa jälleenmyyjä voisi tilata Alpine, mutta eivät kaikki vastasivat autonkorjaukseen osata käsitellä ja säilyttää asiakaskunta ostovoimaisiin tai yksinkertaisesti myydä urheilu tulossa V.O. ostamalla Alpine. Se on jotain, joka ei voi toistua.

Uuden A110 tulee olemaan ei yhden logon koko auto Renault. Ja toisin kuin aiemmin, Alpine on oma jälleenmyyjäverkostons. On hyvin todennäköistä, että monet ovat suuria myönnytyksiä Renault, mutta erotetaan Alpine Renault tuotteista, jotka tällä hetkellä jakavat lähes aina myönnytys Dacia. Ja toisaalta, asiakaskunta auton 55000 euroa odottaa palvelua ja erilliskohtelun ja lisäksi voi olla autolla noin 60000 euroa samassa paikassa kuin Dacia.

Erottuva ja yksinomainen tuote

On selvää, vain kirjaimella historiallisen oikeutuksen ja erillinen myyntiverkosto et voi voittaa pelin. Auton suorituskykyyn pitäisi tarjota plus, vaikka työ brändin viestintä on yhtä tärkeää tai pikemminkin tuotekehitystä itse.

Tuotteen eli uusi A110, on herättää hänen maineikkaan esi, mutta ilman lankeamatta suunnittelukilpailun 'neoretro' hinnalla millä hyvänsä. Kaikki on kyse kompromissi mielleyhtymä ja modernismin. Vaikea osa tätä harjoitus on saada muotoilu koskettaa kuitu Alpine joka tietää tai on fani tuotemerkin ja samalla olla riittävän houkuttelevia houkutella nykyaikaisen tuntemattomia Alpine. Ja tässä tapauksessa, joukkue Antony Villain (Alpine suunnittelun johtaja vuodesta 2012) on onnistunut.

Tietenkin A110 on myös tarjota bonus tai jotain uutta markkinoille. Paperilla, Alpine A110 ei petä: 252 hv liikkua 1080 kg (täydellä tankilla ja painojakauman 44/56%) voit alentaa 0-100 km / h 4,5 s. Sitä verrataan paljon Porsche 718 Cayman, mutta Alpine A110 on todella lasketaan urheilun erittäin kevyt ja dynaaminen (teoriassa vielä todistettava se), Lotus tyyli, helppokäyttöisyys ja kyky matkustaa Gran Turismon Porschen. Tämä on yksi sen erityispiirteistä: urheilullisuutta ja helppokäyttöisyys.

Ainutlaatuisuuden malli ei välttämättä mitataan sen nahka ja elementit on suunniteltu erityisesti tämän mallin. Esimerkiksi Alppien A110 näyttävät kojelaudassa hallintalaitteet perinyt Renault alue ei tarvitse olla ongelma. Sinun ei tarvitse ostaa Alpine koska sillä on erilainen ilmapiiri kuin on Mégane, mutta heidän suorituskykyä, ajo dynamiikkaa, teknologisen sisällön ja harvinaisuus. Ja teknologista sisältöä ei puutu. Runko ja rungon ovat alumiinia.

Miksi ei hiilikuidusta kuten Alfa Romeo 4C? Edessä hiilikuitu, alumiini on helpompaa ja halvempaa korjata onnettomuuden sattuessa, se on pitkäikäinen ja valtuuttaa tuotannon kasvusta. Vaikka hiilikuitu, Alfa Romeo 4C painaa 900 kg kuivaa -es sanoa, kanssa tyhjennettäessä talletukset. Toisin sanoen, Alpine on saavuttanut saman tuloksen enemmän edullinen ratkaisu asiakkaalle (vakuutuskustannukset, helppous korjaus, pitkäikäisyys).

Erityiset ja rajoitettu sarja auttaa luomaan että ensiluokkaisen. Input, Alpine A110 tuli markkinoille ensimmäisellä yksinoikeudella versio rajoitettu 1955 yksikköä nimeltä "Premiere Edition. 72 tuntia kaikissa yksiköissä myydään yksinomaan kautta sovelluksen. myöhemmin, Alpine A110-alue täydentyy tehokkaampi versio Hän puhuu noin 300 CV- ja voit olla varma joidenkin muiden rajallinen, muistuttaa joukkokokoukset tai 24 tunnin Le Mans Series, varsinkin nyt, Alpine on neljä vuodenaikaa osallistuvien lmp2.

Tehtävänä elvyttää Alpine ei ole helppoa, mutta Renault näyttää tehneen kotiläksynsä; ainakaan toista menneisyyden virheitä. Nyt meidän tarvitsee vain testata autoa. Odotus aikoo tehdä pitkiä.

In Motorpasión | Alpine A110 2017: tämä on moderni Alpine, 252 hp, kaksi-paikkainen ja vain 1080 kiloa