Vähitellen dieselmoottorit ovat edelleen 'Kuulutetun kuoleman kronikka'; kuten romaanin García Márquez, ensimmäiseltä sivulta paljastaa meille lopussa. Moment Mercedes ilmoitti muutama päivä sitten lähdössä taisteluun myydä dieselmallit Yhdysvalloissa vuonna 2017. Kilpailuvirasto myös ollut kamppailevat EPA myydä dieselmoottoreiden 2017, kun Volkswagen saanut luvan myydä 67000 2015 dieselmoottoria.

Ja vielä lisää. Haastattelussa, Volvo toimitusjohtaja Håkan Samuelsson, on pudonnut uusimman sukupolven dieselmoottoreiden allekirjoitus voi olla viimeinen vähennyskustannukset typpioksidipäästöjä. Vuonna 2013 Volvo investoi uuden sukupolven dieselmoottoreita, i-ART, joilla pyritään vähentämään kulutusta.

Euroopan suurimmasta markkina diesel

"Voimassa olevan näkökulmasta tulemme kehittämään uuden sukupolven dieselmoottori"Hän sanoi Samuelsson on saksalainen aikakauslehti. Kuitenkin Volvo tiedottaja sanoi muutama päivä sen jälkeen, kun niitä voidaan pitää vaihtoehtoja kehittämisen sijasta suunnitelma lopettaa dieselmoottoreita.

"Olemme juuri käynnistänyt uuden sukupolven bensiini- ja dieselmoottoreita, mikä korostaa sitoutumistamme tähän teknologiaan. Tämän seurauksena se ei ole tarpeen päätöstä kehittää uuden sukupolven dieselmoottoreita take", Samulesson, toisaalta mielestä nämä moottorit voivat silti olla tärkeä rooli vähentää hiilidioksidipäästöjä vuoteen 2020 sanoi.

Jos ne jatkavat kovettua päästörajat Euroopan unionin ja muiden sääntelyviranomaisten kuvaan, Volvo uskoo, että tuotantokustannusten moottorit, jotka täyttävät vaatimukset ovat liian korkeat.

Muistuttaa, että monet dieselajoneuvojen ruotsalainen. AWD XC60, S60 / V60, XC60, S80 ja V70, XC70 AWD tai V60 / XC60. Kallistuminen dieseliä voi tehdä hybridi ja vaihtoehtoiset houkutteleva vaihtoehto, joten Volvo panostaa hybridi- ja sähkömoottorien teknologian kanssa käynnistää ensimmäisen pelkällä sähköllä vuonna 2019.

Hiilidioksidipäästöjen rajoittamisesta markkinoille olisi menettää 130 grammaa kilometriä kohden 95 grammaa vuonna 2021.

Myös syytä taaksensa nimenomaan 2013, vuonna, jona Volvo ilmoitti investoivansa uuden moottorin i-tekniikkaa, suunnattu ensisijaisesti vähentämällä kulutusta ja näyttää siltä, ​​että tänään ei tee paljon.

Dieselautojen muodostavat 50% uusista rekisteröinneistä Euroopassa, joten piiritys näyttää kuristaa enemmän Yhdysvalloissa, joka kiinnitetään Volkswagen vilpillisesti Euroopassa.

Via | Automotive News
In Motorpasión | Kaikki ei ole vika dieselin. Ja NOx muodostuu bensiinimoottoreissa | Volvo ilmoitti vähemmän gastones dieselmoottorit i-tekniikkaa