Se näyttää enemmän tai vähemmän selvää, että tulevaisuuden auto on joidenkin sähköiseen muotoon. Tai ainakin sen pitäisi olla, jos se ei kahteen kompastuskivet jotka estävät etenemistä sähköauton. Ensimmäinen on hinta ja toinen on autonomia.

Kanssa ilmoituksen BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company ja Volkswagen AG: n ryhmän kautta Audi ja Porsche, luomalla supercaragadores verkko Euroopan kastettuja IONITY, valmistajat pyrkivät kaatamaan näitä kahta sudenkuoppia. Ja jos matkalla takaisin maahan avannut Tesla, sen parempi.

Ionity ekv mercedes

Neljään ryhmään osallistuvat yhteisyrityksen IONITY haluavat rakentaa 400 latausasemaa nopea ja tehokas kaikkialla Euroopassa vuoteen 2020 mennessä Ajatus ei ole uusi, ja se on toteutettu alusta alkaen Tesla. Vaan ajatella, että nämä valmistajat eivät yksinkertaisesti kilpailevien Tesla olisi virhe. Verkoston tavoitteena IONITY enemmän, tai ainakin olla tärkeä osa palapeliä, johon vakuuttava yleisöä ostamaan sähköautoja.

Jälleen palaamme 2020 vuoteen sähköautojen. Lähes kaikki valmistajat sanovat, että heillä sähköauto vuonna 2020 sen alueella; He puhuvat osittain tai kokonaan sen alueella kyseisenä vuonna sähköistys. Syyt, lyhyesti sanottuna, ovat tarve noudattaa keskimäärin alle 95 g / km CO2-päästöt ja uusi hyväksymisjärjestelmä kulutusta jotka tekevät valmistajilla eikä meitä voi rasittaa sopeuttamiskustannuksia sen moottorit. Me selittää sitä tarkemmin.

Verkosto latureita lievittämiseksi autonomian puutteesta

Ionity Volkswagen ja Golf

Vaikka eri-ja sellaista ei ole mekaanista yhteyttä tai moottori- musiikkia, Tesla on osoittanut, että sähköauton voi olla houkutteleva ja hauskaa. Se ei ole ongelma.

Ei, ongelmana on, että toistaiseksi suurin sähköautot eivät riittävän itsenäinen asiakkaalle tottuneet auton bensiiniä, dieseliä tai hybridi vaihe sähkö.

Miten ratkaista? Tarjoamalla enemmän autonomiaa, mutta akkuteknologia ja johto ei vielä salli suuria edistysaskeleita, mutta edistyminen on ollut valtava ja on jo aloittanut uuden tyyppisiä paristoja. On tarpeen ehdottaa vaihtoehtoista.

Jos BMW, Ford, Daimler ja VAG haluat myydä sähköautoja tulisi niillä on myös verkosto supercaragdores, The IONITY

Tesla tekee perille verkon kuormitusta ja verkon superchargers. He tehtävän vuoksi huoltoasema termisen auton. Näin ollen vaikka sähköinen hoitavat henkilöt voivat itsenäisesti pienen bensiini auto tai superauto keskuudessa 300 ja 400 KM enää ongelma. Lopussa päivän, kukaan ei välitä about your bensiiniä autossa enintään 300 km autonomian koska hän tietää voi tankata minuuttia. Kanssa electrolineras Ionity verkkoon, sama toistuu sähköllä.

Kuitenkin kaikki tämä ei voi jättää huomiotta roolia edelläkävijä pääosassa Tesla. Amerikkalainen yrityskulttuuri, eli älä odota hallinnon tehdä jotain, mutta ei yhtiön stand asennettu Tesla Ahdin asiakkailleen voisi matkustaa. Ja se oli mestarillinen kalifornialaisen tuotemerkin. Euroopassa merkit ole muuta vaihtoehtoa kuin lopulta polkua Tesla nähdä passiivisuudesta viranomaiset.

IONITY: 350kW latureita välein 120 km

Porsche Mission E Concept

Joten jos BMW, Ford, Daimler ja VAG haluat myydä sähköautoja tulisi niillä on myös verkosto latausasemaa, The IONITY. "Tämä eurooppalainen verkosto latausasemien on suuri kapasiteetti tärkeää luoda markkinoita sähköautot paperille", vahvisti Michael Hajesch toimitusjohtaja IONITY.

IONITY verkko käynnistyy tänä vuonna ensimmäisen 20 latausasemaa sijaitsevat Saksassa, Itävallassa ja Norjassa. Ne olisivat kaikki joka sijaitsee 120 kilometrin päässä toisistaan ja tarjoavat digitaalisia maksutapoja (mutta toistaiseksi mitään hintojen tiedossa).

BMW Olen Ionity Centre Lataus asemat

Vuonna 2018 verkko laajenee 100 latausasemaa, jokainen voi palvella useita autoja merkistä riippumatta ajoneuvon. Kunkin kuorman piste kapasiteetti on 350 kW ja yhteensopiva eurooppalaisten standardien Yhdistetty latausjärjestelmä. Espanjassa on odotettavissa noin 50 asemaa. Selvää, että menestys maamme tämän yksityisen aloitteen riippuu myös tilojen hallinta täytäntöönpanoa.

Tämän verkkopalvelun laturien tarkoituksena on ratkaista ongelmat autonomian sähköautojen eli se ratkaisee toinen kompastuskiviä kehittämisessä sähköautot. Miten tämä auttaa markkinaosuus sähkön Espanjassa nousemaan ja voi lähestyä Norjan?

Markkinaosuuksien kasvattamiseksi sähkön

Ionity

Vain yksinkertainen asia tuotantoa. Ei luksusautojen kuten Tesla, markkinaosuus sähkö nousee, tai ilman verkkoa latureita. Kasvattamaan markkinaosuuttaan hintojen on alentaa akun ja siksi autoja. Ja se voidaan saavuttaa vain, jos julkinen toimenpiteitä edullisempia malleja, eli ne, jotka ovat yleensä vähemmän autonomia kuin Tesla.

Joten, jos tämä verkko takaa, että yleisö ei enää tarvitse pelätä autonomia, niiden pitäisi olla kohtuuhintaisia ​​malleja, kuten Renault ZOE, Volkswagen ja Nissan Leaf tai golf, joka permitaran akku tuotanto kasvaa. Jos tuotanto kasvaa, se voi vähentää yksikkökustannukset joten lopullinen hinta. Ja lopuksi hinta autoja.