Vaikka aluksi hän vastusti, talvi on täällä sen alhainen aamulla lämpötiloissa, niiden pakkasta ja siihen liittyvistä ongelmista tällä kaudella niin kotiin. Autossa, ja aloimme ottaa huolen ylläpitää mukava lämpötila matkustamossa haluamme selkeitä kiteitä fogging ja tiivistymistä, aloimme pelätä pidon asfaltilla, ja meidän pitäisi myös ottaa aikaa ajatella pakkasneste.

pakkasneste on neste, joka joskus Se sekoittaa kylmäaine, mutta se todella on ominaisuus, joka tulee "sarja-" jäähdytysneste. Tässä hieman sekaisin terminologiaa, joten ensimmäinen asia, joka meidän täytyy tehdä, on oltava selvää, mistä me puhumme nestettä.

¿Jäähdytysneste pakkasnestettä?

Polttomoottorin ylläpitäville jatkuva käyttölämpötila ja optimaalinen etteivät ne vahingoitu tai jopa sulaa asiat kiihkeä. Sillä se on neste jäähdytyspiiri jonka läpi kulkee ystävämme, jäähdytysneste. Tämä neste on on erilaisia ​​komponentteja, ja kukin tekee toiminnon.

Mitä on tehtävä on täytettävä useita vaatimuksista, mm pitäisi olla hyvä lämpökapasiteetti, sen on oltava riittävän juoksevaa sen käyttökelpoinen lämpötila-alue, ylläpitää ja puhdistaa koko jäähdytyspiirin, ja se saa jäätyä. Tämän sanotaan lyhyesti, mutta se tulee hiukset, mitä meillä on. Jäähdytysneste täytyy kierrättää vastus, ei tulisi jäätyä lämpötiloissa "tavallinen"Ei myöskään pitäisi haihtua lämpötiloissa normaalissa käytössä.

Niin että neste on yleensä koostuu pakkasnestettä rikaste, Aikaisemmin on laimennettu tislattuun veteen. Sisältää lisäaineita, jotka edistävät juoksevuus, että puhdas ja ylläpitää täydellinen jäähdytyspiiri. Siksi on monipuolinen neste, mutta erityisen tärkeää että moottori kestää vuosia.

Mitä jos olisimme ilman tarpeeksi nestettä pakkasnestettä?

Ensimmäinen on, että On erittäin harvinaista, että pakkasnestettä vuotoja. Jäähdytyspiiri on yleensä erittäin suojattu ja erittäin tiukka, joten se on harvinaista, miten nestepinta laskee tuntuvasti. Joka tapauksessa, se on sen sijaan ohjataan, kun nesteen pinta pysyy siellä, missä sen pitäisi olla (nyt nähdä), kuten me ohjata muita nesteitä, rengaspaineet ...

Jos meille jää vähän jäähdytysnestettä ... teemme selväksi. Neste on pysyttävä välillä minimi ja maksimi merkkien ikuisesti, ja jos me valvomme joka laskeutuu vähitellen, meidän täytyy täyttää säiliön. Jos häviät "hyvä nopeus"Eli jos huomaamme selvästi, meidän täytyy nähdä asiantuntija tarkistaa piiri.

Täytä jäähdytysneste olisi kuulla autokäsikirjasta tietää mikä tuote tulee täyttää, koska jos jotain olemme väärässä (orgaaninen epäorgaanisiin täyttää, esimerkiksi), saamme melko epäterveellistä autoon (head shop) pastaa.

Sivuhuomautuksena, muista, että Jäähdytysneste on vaihdettava joka toinen vuosi, Mitä tapahtuu, että yleensä mukana huoltotarkastukset, emmekä yleensä kiinnitä huomiota tähän seikkaan.

Ja todella, mitä se tulee niin pakkasnestettä?

Ehkä, koska auton moottori toimii lämpötiloissa noin 90 ° C, pyydämme Maassa tarvitsemme Jäätymisen. No, oikeastaan ​​se mitään, joka vaikuttaa moottorin itse suoraan, vaan välillisesti, koska alhaisen talvella lämpötilat ... saamme paleltumia jäähdytyspiirin.

Eli todella alhaiset lämpötilat, nestemäinen kylmäaine jäätyisi jos ei ole riittävästi kapasiteettia pakkasnestettä. Ja jos on hyvä jäähdytys, moottorin kärsii, kuolee tai taukoja. Joten on tärkeää, että on tämä pakkasnestettä.

Toyota Space:

  • Viisi keskeistä vinkkejä saada auton valmiiksi talvella
  • Vinkkejä talviautoiluun: miten estää tuulilasiin huurtumista
  • Kuinka laittaa lumiketjut. Kuvaajat

kuva | Tino Rossini