Under presentasjonen av SEAT León Cupra 290, ansvarlig for SEAT De tok oss med til et magisk sted, Autodromo Terramar. For de som ikke vet, er det den første bilen krets som skjedde i Spania og en av de første i verden.

Anledningen fortjente det, det var et spesielt øyeblikk, samt presentere den kraftigste SEAT historie, i år 20-årsjubileum for sportsbil familien Cupra er oppfylt. Fernando Salvador, SEAT kommunikasjonsdirektør ga oss noen fakta som alle bør vite om Autodromo Terramar, et nettsted som vil bli diskutert på lengden neste dag.

Bygget i bare 300 dager

Autodromo Terramar er designet av katalanske arkitekten Jaume Mestres og Fosas Den ble bygget i bare 300 dager, en rekord for perioden.

Fire millioner pesetas

Investeringen måtte gjøres for å bygge krets var fire millioner pesetas. Hvis vi tenker på at vi snakker om tidlig 20 forstår vi at representerte en svært viktig tid for investering.

Den første krets av Spania og fjerde i verden

Autodromo Terramar var innviet på 28 oktober 1923 merking den første Spania Grand Prix Formel 1. Det betyr at det var den fjerde krets i verden, siden den gang var det bare Indianapolis Motor Speedway i USA, Brooklands i Storbritannia og Monza i Italia.

økonomiske problemer fra starten

Investering på fire millioner pesetas var så høy at arrangørene hadde økonomiske problemer som tvang det mengden av oppføringer som første Grand Prix formel 1, de ble grepet. Det gjorde ikke kunne betale premier til deltakende piloter, slik at internasjonale bilorganisasjonen (AIACR) forbød feiringen avflere internasjonale kvalifiserende løpene.

Åtte biler på første og eneste punktene rase

I det første løpet arrangeres den 28. oktober 1923 med til sammen åtte biler. Mest imponerende er at total De ga 100 runder av sporet 2 kilometer, fullført 200 kilometer med racing.

Cants opp til 90 grader

Utformingen av Autodromo Terramar er imponerende. Sporet er 20 meter bred, og dens form er arriñonada. Det mest karakteristiske trekk er dens krappe kurver, som har en maksimal camber helning opp til 90 grader. For å gi oss en idé om hva dette betyr, er det nok å si at Indianapolis er bare 35 grader.

Enkeltkrets intakt siden åpningen

En annen kuriositet av Autodromo Terramar, er at det er den eneste banen i verden som holder intakt oppsettet fra den dagen innvielsen. Gulvet ble gjort opp betongplater 12 cm tykke, som de hadde en merkelig system for å opprettholde en støttet over andre.

Under presentasjonen av SEAT León Cupra 290, hadde vi sjansen til å gi oss flere runder i sporet på rattet i den nye bilen, og SEAT Leon Cupra første V6-motor med 204 hester, og selv om det er områder hvor platene har flyttet sirkulær hindre dem imponerende å se at alt er som i 1923.

Utstilling løp av alle slag

Som vi har sagt før, født Autodromo Terramar med økonomiske problemer som detracted utvikling. Den eneste poengrace som fant sted der var åpnings, men det betyr ikke at det var den eneste rase som fant sted der.

I 1932 ble det Autodromo kjøpt opp av en stor fan, aristokrat og pilot, Edgar de Morawitz, organisert noen løp og vise bevis, for eksempel utfordringen mellom fly og biler, han selv fikk Spania feire motorsykkelmesterskap.

Siste løpet i 1956

Den siste konkurransen holdt det fant sted i 1956. Siden ruten ikke har returnert til å være vert store konkurranser, og i dag brukes for foto shoots av bilmerker, besøk av entusiastiske motorsport eller presentasjoner som dette som førte oss SEAT å feire 20-årsjubileet for området Cupra.

gjeldende rekord for Carlos Sainz og Miguel Molina

I 2012, Red Bull tilbake til Autodromo Terramar to av sine piloter, Miguel Molina og Carlos Sainz. Målet var å slå krets rekord, satt til 45,8 sekunder.

De tok alt for å få en Audi R8 LMS, men utfordringen var å få tune denne bilen så det var virkelig effektiv på en bane som ikke har noe å gjøre med den vanlige for denne GT. Endelig fikk de, men litt birdie fortalte oss som koster mer enn først antatt.

Et prosjekt kanskje for ambisiøst å refloat

For tre år siden presenterte han en ambisiøst prosjekt for å bringe tilbake til livet Autodromo Terramar. Prosjektet var ikke ment å endre det opprinnelige oppsettet, men å skape et komplekst motor rundt banen på en ny måte.

Det var snakk om en investering på 240 millioner euro å bygge en gokart krets, et hotell, leiligheter og luksusvillaer en motor museum, temapark og en sosial klubb blant mange andre ting.

Ser tidsplan for gjennomføring av prosjektet, og med tanke på at bare litt over en måned både Autodromo Terramar og rundt fortsatt beholdt sin opprinnelige tilstand, virker det som alt har bodd i det, en fint prosjekt.