Melalui pertunjukan udara di London, yang telah diubahsuai Jaguar XF Ia telah dikeluarkan di seluruh dunia. Kekal sebagai model menarik dalam segmen yang penuh dengan hawa nafsu, sedan British Scuderia teknologi, berat badan yang rendah dan mendapatkan reka bentuk yang moden dengan muka yang baik untuk menghadapi tahun-tahun mendatang.

Visual ia adalah sangat serupa dengan Jaguar XF terjual, tetapi melihat untuk mencari seorang lampu reka bentuk terperinci baru pertama di mark adalah penuh LED. Bumper dan pemandu juga telah dikemaskini dengan reka bentuk yang tajam dan elegan, tetapi masih konservatif.

diet aluminium

Teras pembaharuan Jaguar XF yang anda seni bina aluminium, yang membentuk 75% daripada kereta. Oleh itu Ia mengurangkan 190 kg yang dan peningkatan yang ketegaran struktur sebanyak 28%. Pengilang mendakwa bahawa sedan adalah lebih ringan daripada pesaing terdekat 80 kilo, yang meletakkan dia a langkah sehingga dari segi penggunaan bahan api.

Berkenaan dengan pendahulunya, baru Jaguar XF adalah 7 mm lebih pendek dan di bawah 3 mm, namun perjuangan beliau tumbuh 51 mm mm- 2960 -Sekarang langkah-langkah yang mengakibatkan lebih ruangan untuk kaki, lutut dan kepala di tempat duduk belakang. yang pengagihan berat juga ia mengambil masa kira; Ia adalah sangat dekat dengan nisbah 50:50.

Jaguar kata XF adalah penanda aras dalam memandu sensasi. Casis ringan menambah empat pilihan mekanikal: A 2.0 liter diesel keluarga boleh membangunkan Ingenium 163 hp dan 380 Nm atau 180 hp dan 430 Nm dan dikaitkan dengan transmisi manual 6 kelajuan atau automatik lapan. 163 versi hp mengeluarkan hanya 104 gram CO2 setiap kilometer dan menggunakan kurang daripada 3.3 l / 100 km, menjadi kereta bukan hibrid yang paling cekap dalam kelasnya.

Model prestasi tertinggi boleh membawa V6 3.0 liter twin-turbo diesel 300 hp dan 700 Nm tork, atau lampau petrol V6 dengan 380 hp dan 450 Nm tork. enjin Jaguar XF Anda hanya boleh menyertai penghantaran lapan kelajuan automatik.

Jaguar XF dalam angka: 190 kilo kurang, peningkatan 28% dalam struktur ketegaran empat pilihan enjin dan dua penghantaran.

Bercakap mengenai memandu, beliau menekankan Jaguar Heritage F-Type dan XE. Yang terakhir ini, sebagai contoh, muncul sistem pacuan roda belakang perubahan besar. Ia menggabungkan kawalan yang dipanggil Kemajuan All-Surface mana ia telah dibangunkan untuk memandu pada kelajuan yang rendah dalam keadaan yang teruk, di mana pemecut dan brek dikawal secara automatik untuk memberi daya tarikan yang terbaik mungkin; pemandu mesti menghadiri hanya alamat.

mod memandu telah diwarisi dari Jaguar F-Type di bawah nama Jaguar dikonfigurasikan Dynamics. Sistem ini membolehkan untuk menyesuaikan diri memandu arah redaman, tindak balas enjin dan keadaan operasi penghantaran diperlukan.

Pelayar dan TV pada satu skrin

Teknologi bercakap terdapat juga peningkatan yang ketara. Jaguar XF baru mengamalkan sistem Infotainment yang Incontrol Touch Pro yang menggunakan paparan TFT 12.3 inci dalam kelompok instrumen dan paparan sentuh baru 10.2 inci pada papan pemuka membolehkan pemandu untuk melihat sistem navigasi manakala penumpang menonton TV atau DVD.

Sistem ini mempunyai pemproses quad-core dan berjalan pada rangkaian Ethernet berkelajuan tinggi yang menyampaikan kadar penghantaran data yang luar biasa. Hasilnya ialah satu sistem tindak balas pantas dan grafik yang menarik.

harga Jaguar XF

Kita tidak mempunyai maklumat mengenai tarikh sebenar pemasaran dan harga, tetapi kita tahu bahawa pengeluaran akan bermula tidak lama lagi dalam loji Castle Bromwich, bersama-sama dengan F-Type dan XJ.

Lihat Galeri penuh »Jaguar XF 2015 (19 photos)

Dalam Motorpasión | Apakah yang Jaguar XF beredar pada kabel keluli? Window.addEventListener ( 'beban', function () {$ ( '. Gallery-elastislide'). Setiap (function (indeks, elemen) {$ (unsur) .elastislide ();})})