Ingat sedikit Volkswagen Up! GTI? Bahawa utiliti sukan yang memberikan penghormatan kepada Golf GTI telah dilancarkan sulung dirangka dalam Wörthersee Tour 2017. Well, seperti semua GTI mempunyai banyak tarik dan telah menjadi adat di tanda Jerman dalam acara yang sama dikemukakan kepada Volkswagen Volkswagen Golf GTI Dekad Pertama: hibrid, dengan lebih daripada 400 hp.

Dengan sukan padat lebih ketat, mencari faedah semestinya melibatkan penghibridan, jadi orang-orang Jerman telah memeluk idea ini untuk mencipta binatang yang boleh memajukan (kerana ia telah dilakukan sejak 2008) kepada Seterusnya dalam garis GTI silsilah yang lebih tinggi.

GTI adalah masa depan hibrid

Tidak banyak butiran, tetapi jenama mendakwa bahawa di bawah hood lurks sesuatu yang lebih daripada enjin empat silinder. Mungkin ia adalah ketat 2.0 TSI yang terbaik untuk menyediakan 400 hp yang ia dikaitkan dengan sistem hibrid sederhana dengan 48 volt motor elektrik untuk roda belakang 12 kW (17 hp). Dan sebagainya, di strok, ia menjadi penggerak roda depan.

Selain menyumbang sedikit mereka dalam mobiliti bandar, Dekad Pertama mampu operasi dalam mod elektrik untuk masa yang terhad. Ia akan mempunyai kemungkinan untuk bergerak hanya roda depan dan enjin pembakaran, mod elektrik belakang atau gabungan kedua-duanya untuk waktu permintaan puncak. Mengecas bateri dilakukan dengan menggunakan brek regeneratif.

Di dalam banyak teknologi dan sentuhan moden seperti keupayaan untuk menyesuaikan tempat duduk pemandu jauh atau yang baru stereo dengan 1690 W dan 11 orang ditandatangani oleh jenama fokus.

Mereka yang bertanggungjawab untuk reka bentuk konsep ini telah 13 perantis menandakan antara 18 dan 23 tahun mereka telah dihiasi luar dengan gabungan yang menarik nada biru pada latar belakang hitam. Di bawah pelbagai warna ini adalah kit badan yang bijaksana yang bersesuaian dengan GTI kelihatan sangat tanpa sebarang gangguan tetapi di luar yang tayar besar bicolor lima radio.

Dan sekarang kita hanya perlu melihat apa yang berlaku dengan kumpulan seterusnya Golf GTI. pertaruhan terbuka.

Lihat Galeri penuh »Volkswagen Golf GTI First Decade (20 photos)