Kembali pada 1910 Saya mahu bergerak dengan pantas di dalam kereta yang diperlukan enjin yang lebih besar. Jika anda mahu pergi lebih cepat, enjin harus lebih besar. Oleh itu dilahirkan Fiat S76 dan enjin empat silinder dan 28.5 liter, bersedia untuk menakluk (dan lakukan) mencatat masa terpantas di dunia untuk kenderaan.

Pada masa lalu Goodwood Festival of Speed, pemilik semasa video S76 dibintangi Duncan Pittaway, menunjukkan kepada orang ramai, walaupun mereka tidak dapat untuk memulakannya kerana beberapa masalah teknikal. Kemudian mereka berjanji bahawa edisi seterusnya perayaan itu, pada tahun 2015, akan menjadi semua bersedia untuk kembali kepada kehidupan, dan ia seolah-olah bahawa ia akan, kerana ia sudah berfungsi, tetapi mungkin anda akan memerlukan beberapa penyesuaian.

Enjin berkenaan, dengan Fiat S76 (Juga dipanggil "The Beast of Turin" dan terdapat hanya dua unit) berjaya mencapai hampir 187 km / h pada tahun 1910, ia adalah empat silinder aci sesondol atas dan empat injap setiap silinder, yang kemudiannya mampu kuasa yang lebih tinggi sedikit 300 hp.


Menariknya, unit ini mempunyai Pittaway casis salah satu daripada dua S76 dihasilkan dan motor lain. selepas 104 tahun, Enjin yang menarik dan besar, dengan silinder 7.1 liter setiap satu, telah kembali kepada kehidupan. Jangan terlepas video kerana ia pasti membawa senyuman kepada anda. Kejam!

video | YouTube