Mengambil kesempatan daripada Paris Motor Show dan pembentangan RS Audi baru 3 Sedan (lihat video), pembahagian persaingan Audi telah memperkenalkan apa yang dipanggil Audi RS 3 LMS, sebuah kereta perlumbaan kejam berdasarkan tepat pada Sedan RS 3 dan tertumpu Touring Car Championship TCR International Series mana bersaing model seperti Astra, Leon, Golf, 308, Civic, Giulietta atau WRX STi, walaupun ini jenis kereta juga boleh mengambil bahagian dalam acara-acara seperti Nürburgring 24 Hours.

Ia diketengahkan oleh kit aerodinamik yang mengagumkan memaparkan besar gerbang roda belakang atau outlet ekzos pusat yang menarik semua mata, tetapi mungkin yang paling penting adalah enjin 2.0 TFSI empat silinder 330 hp, cukup untuk 0 hingga 100 km / h dalam 4,5 saat dan kelajuan maksimum 240 km / h.

Sudah tentu, ini termasuk LMS RS 3 rollcage, PS3 kerusi perlumbaan, jaringan keselamatan FIA di kedua-dua menetas kerusi, menyelamat di bumbung R8 seperti LMS-, tangki bahan api dihomologasi oleh FIA, roda perlumbaan yang menarik, paparan digital dengan semua maklumat yang relevan, dan sebagainya ...

Audi Sport akan mula menyampaikan ini RS 3 LMS pasukan dan pelanggan pada bulan Disember, tepat pada masanya untuk seterusnya 2017 musim. harga model sebelum cukai adalah 129,000 euro untuk versi TCR dengan kotak gear berjujukan enam kelajuan dan 99,000 euro untuk versi Club Sport.

Lihat Galeri penuh »Audi RS 3 LMS (7 foto)

Dalam Motorpasión | Menemui gen pertandingan yang lurks di Paris Motor Show