Sejak dilancarkan pada tahun 2010, Mitsubishi ASX Ia telah menjadi salah satu yang paling menarik todocaminos pasaran Sepanyol, terutama bagi reka bentuk asal dan berbeza, menampilkan grill yang menarik 'Jet Fighter'. Sekarang, untuk meneruskan kejayaan ini, jenama Jepun telah memutuskan untuk mengemas kini yang sedikit SUV kompak, dan perubahan utama adalah di bahagian depan, kini dikenali tanpa panggangan. Sudah dijual di Sepanyol dari 21,100 euro, atau 15,900 euro kempen promosi.

Dari sekarang, Mitsubishi ASX Ia kelihatan rupa yang berbeza dengan menggunakan depan baru Dynamic Shield, yang sudah ditayangkan Mitsubishi Outlander beberapa waktu, walaupun garis besarnya adalah sama (tidak lebih daripada melihat ia dalam profil atau dari belakang). semua yang lain hampir tidak ada perubahan, kecuali fin antena 'yu baru, roda 18 inci -same reka bentuk di Outlander- atau lampu belakang LED. kami kita hanya memandu dan apa yang anda ada.

Sejak beberapa tahun yang lalu mereka telah SUV Mitsubishi mereka yang telah ditarik jualan jenama di Sepanyol, dan terutama Mitsubishi ASX, yang merupakan nombor yang tak perlu satu di dalam rumah, dengan lebih daripada dua kali ganda daripada unit yang dijual dalam model kedua, Mitsubishi Outlander. Pada 2016 mereka telah mendaftar di dalam negara kita 5995 ASX dan tahun lepas menjual hampir 300 unit lagi.

Mitsubishi ASX 2017, ujian pendaratan

Mungkin ASX tidak adalah antara yang terbaik jualan SUV pasaran Sepanyol (Di mana Qashqai strategik dengan 25.202 unit yang dijual pada 2016), tetapi adalah tanda Jepun kejayaan, juga di peringkat global, dengan lebih daripada 1.1 juta unit pembuatan.

Satu perubahan besar, tetapi ... betul?

Seperti dalam pasaran dunia lain, ASX kehilangan grill ikonik, sifat yang paling mungkin menjadi salah satu tarikan kenderaan bagi kebanyakan pembeli. Kini ia mempunyai ASX udara abangnya, Outlander, tetapi ... adakah berjaya? Bagi seseorang yang mempunyai di rumah yang ASX berusia beberapa tahun, kehilangan grill 'Jet Fighter' Ia bukan satu idea yang baik, tetapi mungkin pasaran berpendapat sebaliknya. Pasti terus beroperasi pada tahap jualan.

Ubah suaian yang lain kepada ASX 2017 agak berlebihan, sebagai berkata siling fin, sebagai contoh. Dilengkapi enjin baru 160 DI-D 114 hp, yang kebetulan telah ditawarkan di ASX sejak kali terakhir tahun dan oleh itu tidak adalah sesuatu yang baru, dan menerima yang sama pelbagai fungsi stereng Outlander (dengan bilah dalam hal versi automatik) atau yang baru pelayar.

Mitsubishi ASX 2017, ujian pendaratan Mitsubishi ASX 2017, ujian pendaratan

Pedalaman mempunyai penampilan sama seperti biasa -Anda tidak akan mencari kejutan, yang bermaksud menggabungkan bahan bergetah sangat menyenangkan apabila disentuh (dalam kawasan pusat papan pemuka) dengan plastik lain lebih keras dan lebih rendah, tetapi dalam mana-mana Tahap kemasan dan pelarasan yang baik. Mengekalkan butang 'Info' di sebelah kiri stereng, jadi anda perlu untuk menggugurkan tangan off roda untuk menukar maklumat di atas kapal komputer dipaparkan pada paparan panel kawalan.

Mengenai pelbagai enjin, ASX menawarkan petrol 160 MPI 117 hp (hanya memandu depan roda atau 4x2) dan dua turbodiesel. Yang paling kecil ialah 160 DI-D 114 hp (juga hanya 4x2) dan pelbagai diesel akhirnya, bahagian atas dipanggil 220 DI-D, Ia mempunyai output 150 hp dan digabungkan dengan pacuan empat roda, transmisi automatik dan tahap tertinggi peralatan.

Kebaikan adalah dalam kira-kira

yang Mitsubishi ASX (4.35 meter) tidak pernah menjadi lebih sporty SUV yang paling luas dan selesa yang paling murah, atau, atau tidak pernah dikenali sebagai seorang yang 'tidak baik' dalam mana-mana aspek-aspek ini. Utama kuasa dan tahu bahawa 'adalah pada akhirnya medio'- daripada ASX adalah bahawa Ia memenuhi dengan baik dalam semua aspek yang. Ia tidak boleh menjadi yang terbaik pada segala-galanya, tetapi ia adalah yang paling teruk dalam apa-apa, itu yang pasti.

Mitsubishi ASX 2017, ujian pendaratan

Bahagian dalam ASX mempunyai amplitud lebih tepat, untuk kedua-dua depan dan untuk penumpang belakang, yang mempunyai ruangan untuk kaki murah hati (terima kasih di bahagian kepada jarak roda 2.67 meter). Ketinggian siling tidak banyak dan jika anda adalah lebih tinggi daripada 1.80 meter dan anda duduk dengan betul, dengan rata di belakang itu buah pinggang, rozarás bumbung, tetapi hanya hakikat bahawa terdapat jurang dengan tempat duduk depan membolehkan anda boleh escurrirte sedikit dan mencari seorang kedudukan selesa.

Di dalamnya mempunyai sarung tangan bersaiz besar, jurang di bawah tempat letak tangan pusat yang mempunyai soket USB untuk memuatkan atau bermain alat-alat muzik, petak penyimpanan di pintu depan yang tidak sesuai dengan botol besar- -dalam, sandaran kepala ketiga di barisan belakang atau tempat letak tangan juga untuk penghuni belakang (dari penamat perantaraan).

yang batang (Lihat gambar), yang mempunyai double bottom yang berguna, mempunyai isipadu 442 liter, diperkembangkan kepada 1219 liter Tempat duduk belakang dilipat (yang, kebetulan, tidak meninggalkan yang licin permukaan -lihat photo-). oleh itu ia mempunyai kapasiti lebih dari Qashqai (4.38 meter dan 439 liter) atau Toyota CH-R (4.36 meter dan 377 liter), tetapi kurang dari Kuga (4.52 meter dan 456 liter) Renault Kadjar (4.44 meter dan 472 liter) atau Honda HR-V (4.29 meter dan 470 liter).

Mitsubishi ASX 2017, ujian pendaratan Mitsubishi ASX 2017, ujian pendaratan

Memandu 4x2 160 DI-D

Setelah dijalankan, ASX masih salah satu SUV mereka tidak menggalakkan anda ketika memandu luar bandar atau lebuh raya, kerana walaupun ia mempunyai persediaan yang nikmat keselesaan yang cukup, sempurna memenuhi dalam bidang lengkung dan dinamik tidak mengecewakan untuk kereta tinggi -Kerana dengan 1,380 kg, Ia tidak begitu heavy-. Anda tidak perlu terlalu berhenti menangani bahagian twisty, jadi ia memandu ganjaran. Sebahagiannya, insurans, penggantungan bebas: McPherson depan dan belakang multilink. Jika anda mendapatkan menggeletek, akan menunjukkan sisi understeer itu.

stereng tidak begitu tepat seperti yang kita ingin untuk pemanduan yang meriah tetapi tidak sentuh buruk dan Ia telah bertambah baik dari ASX asal sejak itu ia adalah lebih lembut dan berasa lebih terputus (2013 dan seterusnya tidak memandu). Plus, kemudian. Hanya tidak mengharapkan sistem bantuan seperti Outlander itu, ASX kerana ia tidak mempunyai pembantu atau sudut sama meninggal dunia. Apa yang boleh dilengkapi kawalan pelayaran, pembantu permulaan bukit atau sensor letak kereta (dan menterbalikkan kamera, bergantung kepada versi).

Saya juga mendapati ia satu langkah ke hadapan enjin baru 160 DI-D, yang tidak sendiri seperti di atas 180 DI-D tetapi dibangunkan oleh PSA. blok ini 1.6 liter (Dahulu diesel kecil adalah 1.8 liter) tawaran 114 hp 3600 RPM dan 270 Nm dari 1,750 RPM. Adakah anda jatuh pendek bagi apa-apa kereta? Kebenaran adalah bahawa tidak (hanya terdapat dalam versi 4x2). Menolak cukup keras dan juga pulih dengan betul. Ia adalah enjin sangat apañado, benar-benar. helaian anda Mengumumkan 0-100 km / h dalam 11.2 saat dan kelajuan tertinggi 182 km / h, tetapi roda terasa lebih cepat daripada yang anda inginkan. Di samping itu, ia boleh menunda sehingga 1,400 kilogram.

Mitsubishi ASX 2017, ujian pendaratan

Berbanding yang lama 1.8 liter, enjin baru adalah lebih halus (Ia tidak bunyi pertanian) dan juga mempunyai ciri-ciri kurang 'sekolah lama'. Biar saya jelaskan. Walaupun masih agak kosong di revs rendah, dan mula pusingan dengan kukuh daripada kira-kira 1,500 RPM, tidak lagi anda mempunyai sepakan yang mempunyai sebelumnya, kerana ia adalah sedikit lebih progresif dan tidak sampai kepada semua push supaya tiba-tiba. Walaupun ia menawarkan kuasa maksimum pada 3600 RPM, kedua-dua tahap bunyi dan jumlah teras didapati daripada 3,000 Lap tidak dijemput untuk membawa jarum di atas hal ini.

keperibadiannya sama dengan 1,8 liter, tetapi mempunyai sentuhan yang sedikit moden. go kurang kasar. Tambahan pula, homolog penggunaan yang lebih rendah (4.6 liter), Walaupun dalam amalan rondamos penggunaan komputer 6 liter, dengan laluan yang mempunyai beberapa off-road dan terbentang di jalan raya dengan cerun curam. Sebaliknya, sentuh tuil enam kelajuan transmisi manual masih mempunyai sentuhan mekanikal, jarak tidak terlalu lama dan kurang keras daripada 1.8.

Jika anda merancang beberapa jalan, ASX mempunyai kelegaan alasan 18 sentimeter, supaya anda boleh bergerak dengan lancar di atas jalan, halangan beralun atau kecil. Kini, dengan tayar Bridgestone Dueler HP Sukan dalam dimensi 255/55 R18 yang dilengkapi 4x2 unit kami, daya tarikan adalah masalah kecil kerana tanah adalah licin (lumpur) atau cerun dengan tanah longgar (jenis pasir) digabungkan ditanda.

Mitsubishi ASX 2017, ujian pendaratan Mitsubishi ASX 2017, ujian pendaratan

Tiga tahap trim

Pertengahan 2017 Mitsubishi ASX mempunyai tiga kemasan di Sepanyol, yang dipanggil Challenge, Usul dan Kaiteki, dari rendah kepada peralatan tertinggi. Lihat di atas yang ditawarkan oleh setiap daripada mereka.

 • cabaran: ASX sudah standard termasuk roda aloi 16 inci, kawalan suhu automatik, CD audio / MP3 4 orang, roda pelbagai fungsi stereng dan tombol dalam kulit, sensor cahaya dan hujan, lampu kabus, depan dan belakang kuasa tingkap, cermin kuasa dan dipanaskan , tekanan sensor letak kereta atau sistem pemantauan tayar belakang, antara lain.
 • gerakan: Penamat perantaraan menambah roda 18 inci, hitam kumai roda gerbang, akses dan permulaan tanpa kunci, enam pembesar suara stereo dengan skrin sentuh 6.1 inci, menterbalikkan kamera, rel bumbung, sambungan Bluetooth atau kristal belakang gelap.
 • Kaiteki: Hujung atas dilengkapi dengan kulit, skrin sentuh navigasi 7 inci lampu Super-Xenon HID kaca tingkap bumbung, tempat duduk depan dipanaskan atau tempat duduk pemandu boleh dilaras secara elektrik ini. 4x4 150 versi hp juga menambah penghantaran dan stereng dayung automatik.
Mitsubishi ASX 2017, ujian pendaratan

Harga Mitsubishi ASX 2017

Senarai harga penuh (PVP) Untuk ASX 2017 pelbagai, termasuk cukai dan pengangkutan, tetapi tiada promosi atau kempen (Mitsubishi menawarkan sehingga 5,200 diskaun untuk pembiayaan antara lain), ia adalah seperti berikut:

 • Mencabar ASX 160 MPI 117 hp 2WD: 21,100 euro
 • Cabaran ASX 160 DI-D 2WD 114 hp: 23,550 euro
 • Motion ASX 160 MPI 117 hp 2WD: 22.100 euro
 • Motion ASX 160 DI-D 2WD 114 hp: 24,550 euro
 • Motion ASX 160 DI-D 4WD 114 hp: 27.050 euro
 • Kaiteki ASX 160 MPI 117 hp 2WD: 25,700 euro
 • Kaiteki ASX 160 DI-D 2WD 114 hp: 28.150 euro
 • ASX Kaiteki 220 DI-D 150PS 4WD automatik: 34.200 euro

Lihat Galeri penuh »Mitsubishi ASX 2017, Pendaratan (83 foto)

 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01

perbelanjaan perjalanan untuk persembahan ini telah diambil alih oleh jenama. Untuk maklumat lanjut lihat panduan kami untuk hubungan dengan syarikat-syarikat.

window.addEventListener ( 'beban', function () {$ () setiap (function (indeks, elemen) {$ (unsur) .elastislide () 'galeri-elastislide. ;.})})