Pasaran SUV telah berkembang cepat sekali. Semalaman, hampir semua pengeluar telah memakai cadangan pasaran, dan Volkswagen tidak mahu menjadi tua satu hari lagi anda. Generasi kedua Volkswagen Tiguan datang melalui pintu depan, bukan dengan satu atau dua baris; empat: yang lebih konvensional, Off-Road, yang R-Line dan varian hibrid boleh pasang (GTE), Still pada peringkat prototaip.

SUV di mana ada wang. faedah Volkswagen oleh mempertaruhkan segala-galanya di Tiguan Ia mempunyai sokongan berangka yang sangat menarik. Jika akaun tidak gagal anda, 2018 segmen ini akan berkembang sebanyak 9% seluruh dunia. Oleh itu, kedua-dua mekanikal dan teknologi kita mempunyai Tiguan sangat kuat. Adakah kita di Golf SUV?

reka bentuk tradisional, sangat Volkswagen

2016 Tiguan 2

Dalam inovasi baru Tiguan Volkswagen, terdapat niat yang jelas untuk tinggal dalam bahasa reka bentuk yang telah berkembang selama ini, tetapi tidak pernah berubah. Seperti Golf Volkswagen pertama, generasi kedua atau ketujuh, strok adalah mendatar, dengan lampu yang bersepadu ke dalam gril radiator dan bampar yang yang berbeza-beza bergantung kepada versi. Ia boleh menjadi sukan untuk R-Line; off-road untuk model kemping; yang lebih tradisional, bagi Tiguan di mana akan berehat berat jualan; atau hi-tech lebih GTE bahawa ia akan datang.

badan New Volkswagen Tiguan Ia telah berkembang 60 mm di sepanjang-sejumlah 4486 mm- dan pertempuran telah berkembang 77 mm. lebar A telah meningkat 30 mm -a sejumlah 1,839 mm- dan tinggi, untuk mendapatkan die yang lebih olahraga dan aerodinamik, telah mengurangkan 33 mm.

Reka bentuk baru seperti fungsi sebagai continusita: pekali seretan kini 0.31, 40% lebih rendah daripada sebelumnya.

Tidak lebih luas daripada yang sebelumnya, tetapi ia telah berjaya menyelesaikan bangku gelongsor

2016 Tiguan 4

Salah satu kelemahan generasi pertama Volkswagen Tiguan adalah livability itu. Wolfsburg telah bekerja keras untuk membuat bahagian dalam SUV anda, salah satu kategori yang paling luas dan berfungsi. kabin adalah hanya 26 mm lebih panjang, dan ruang lutut di bahagian belakang telah meningkat kira-kira 29 mm, tetapi ia mengkompensasi dengan kemungkinan 18 cm membujur bergerak bangku belakang.

batang juga telah berkembang dengan ketara. Dengan semua kerusi di tempat, New Volkswagen Tiguan Ia mempunyai kapasiti muatan 615 liter -145 lebih daripada sebelumnya. Syarikat itu juga memastikan bahawa reka bentuk papan pemuka adalah penjelasan-sendiri, kedua-dua di Gamepad, digunakan sebagai ruang penyimpanan.

Tiguan baru adalah Audi dalam badan Volkswagen

Volkswagen Tiguan 2016 15

masalah diselesaikan

Walaupun lebih rendah, Volkswagen Tiguan mengekalkan ruang kepala yang baik.

Reka bentuk 'sendirinya' telah menghasilkan reka bentuk yang baik yang berpandangan papan pemuka mengenai isu-isu kualiti, tetapi sangat tenang. Volkswagen Tiguan baru adalah lebih Audi untuk peralatan dan teknologi untuk reka bentuk dalaman. Sebagai permulaan, kami mempunyai empat pilihan sistem Infotainment.

Kemasan asas, Trendline, membawa paparan monokrom 5 inci; yang Comfortline dan Highline Membawa sentuhan paparan 5 inci warna, tetapi boleh dipesan dengan 8" dengan navigasi atau Cari Cari Media Pro. Model yang paling lengkap sudah membawa skrin yang Maklumat aktif paparan 12.3-inci yang sistem infotainment, menyokong adalah terkawal Android Auto dan CarPlay.

Yang lain daripada ciri-ciri keselesaan juga kenyitan apa mana-mana pelanggan akan meminta dengan Audi. Bergantung kepada penamat, kita dapati kerusi dengan kenangan, bumbung panorama dengan pencahayaan ambien, kerusi panas dan stereng dan Ketua-up Display.

Terdapat lebih membantu memandu anda boleh bergantung kepada jari

Volkswagen Tiguan 2016 5

Daripada versi asas yang terdapat pembantu perlanggaran frontal dengan brek kecemasan, pengesanan pejalan kaki dan bonet aktif meningkat Dia perlu menjalankan beberapa peatón- dan lorong penyimpanan pembantu. kesimpulan model pertengahan, Comfortline, sistem pengesanan keletihan; Highline juga mempunyai penyesuaian sistem bantuan kawalan pelayaran dengan kesesakan lalu lintas, yang mengawal selia kelajuan dalam trafik bandar.

Secara pilihan, anda boleh bertanya dengan sistem bantuan untuk sistem perubahan lorong perlindungan penghuni proaktif tali pinggang keledar -tensa dan pemandu dan penumpang tingkap dan bumbung ditutup meninggalkan hanya slot secara terbuka, sistem assit Kecemasan yang mengiktiraf apabila pemandu tidak bertindak balas dan melambatkan kenderaan untuk detenero sistem Luar Pemandangan -having panorama 360 ° di empat kamera.

Selain semua membantu ini, Volkswagen Tiguan baru datang standard dengan tujuh beg udara.

8 enjin dan off-road keupayaan

Tiguan 2016 7

Off-Road Pakej

Ia boleh dipesan dengan tertentu bumper off-road untuk memenuhi keperluan.

Dibina di atas platform MQB, baru Volkswagen Tiguan Ia menawarkan pelbagai jenis enjin dan sistem pemacu. Tujahan pada baris, kami mendapati empat diesel dan empat pilihan petrol, ditambah manual dan perubahan dwi-klac automatik.

keluarga TSI, enjin petrol mempunyai empat tahap kuasa: 125, 150, 180 dan 220 hp; daripada TDI, diesel: 115, 150, 190 dan 240 hp. Semua memenuhi piawaian Euro 6 pelepasan, membawa Start & Berhenti dan suntikan terus Mereka adalah 24% lebih cekap daripada Euro 5 generasi yang lalu, dan 10% lebih daripada sebelumnya Euro 6.

Bergantung kepada enjin boleh dipesan dengan sistem 4MOTION integral, yang mengintegrasikan antara barang kecil yg murah yang Haldex klac generasi kelima yang disediakan sebagai perbezaan membujur. All-wheel drive Tiguan 11 mm lebih tinggi untuk memberi lebih keupayaan off-road. Dengan khas depan Off-Road, Tiguan mempunyai sudut 24.7 ° dan output 25,6º.

Dilengkapi dengan pacuan empat roda, Tiguan boleh menunda sehingga 2,500 kilo.

Akan ada Tiguan Volkswagen lama untuk Amerika, tetapi tidak akan tiba sehingga 2017

Volkswagen Tiguan 2017

Terima kasih kepada serba boleh daripada MQB platform Volkswagen boleh bertemu dengan produk yang sama cita rasa tertentu setiap pasaran. Oleh itu, dalam Spring 2017 Ia akan dilancarkan di Amerika dan di China varian Volkswagen Tiguan jarak roda panjang. Untuk Eropah, sekurang-kurangnya buat masa ini, hanya kita tahu model dengan dimensi yang dinyatakan di atas.

Mereka tidak didedahkan harga tiada tarikh tepat akan dikeluarkan, tetapi ia sepatutnya semasa 2016. Ia tidak akan menjadi murah, apatah lagi dilengkapi versi yang lebih setanding dengan Audi, tetapi dos yang akan menyediakan teknologi dan kualiti yang sesetengah pembeli cari.

Lihat Galeri penuh »Volkswagen Tiguan 2017 (18 photos)

 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01

Dalam Motorpasión | Tiguan GTE Concept: plug-in hybrid juga menggunakan solarwindow.addEventListener tenaga ( 'beban', function () {$ () setiap (function (indeks, elemen) {$ (unsur) .elastislide ( 'galeri-elastislide.'. )})})