Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio dengan masa yang 7 minit, 51 saat dan 7/10, SUV paling cepat Nürburgring Nordschleife. Digalakkan oleh enjin menakjubkan 2.9 V6 Bi-Turbo 510 hp dan 600 Nm tork, adalah alternatif Itali untuk Porsche Macan Turbo.

Kami telah lama menunggu ketibaan di pasaran versi Quadrifoglio daripada Stelvio, selepas memeriksa bagaimana Stelvio telah dapat menterjemahkan perasaan yang baik daripada segmen SUV Giulia. Sekarang kita juga tahu harga, dan Ia akan kos 104,000 euro.

SUV purata Alfa Romeo mampu mempercepatkan dari 0 hingga 100 km / h dalam masa 3.8 saat, dan mencapai kelajuan tertinggi 283 km / h. Mereka benar-benar angka yang menakjubkan untuk sebuah kereta segmen, yang meletakkannya sebagai salah satu SUV paling cepat di dunia.

Lebih mahal daripada Porsche Macan Turbo

Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio

Alfa Romeo hari ini telah membuka pesanan Stelvio Quadrifoglio dan mengumumkan harga yang anda akan, ia akan menjadi 104,000 euro dalam versi asas, tanpa tambahan. Kita bandingkan dengan saingan terdekatnya Porsche Macan Turbo, dengan 400 kuasa kuda mampu mempercepatkan dari 0 hingga 100 km / h dalam 4,8 saat dan mencapai 266 km / h.

harga Macan Turbo adalah 97,500 euro, jadi Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio diletakkan dengan harga yang lebih tinggi sedikit. Ia adalah kedudukan yang berisiko kerana walaupun Itali adalah lebih cepat dan lebih kuat, Jerman merupakan satu pengiktirafan bahawa mungkin nombor semata-mata Stelvio tidak dapat membayar pampasan untuk mewajarkan premium.

Bagaimanapun, Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio dan anda boleh dipesan di rangkaian pengedar Eropah dan bahawa tidak lama lagi kita akan melihat ia bergolek di jalan-jalan kami, dan pada masa-masa di mana SUV cenderung semakin menjadi hibrid, adalah berita yang hebat untuk pencinta sukan tulen, sama ada segmen yang berkenaan.

Dalam Motorpasión | Alfa Romeo Stelvio diuji: yang pertama Alfa Romeo SUV adalah tempat