Jualan rumah, anda pergi mendapatkan kereta, dan tiba-tiba anda mendengar kata frasa yang biasa: "Saya telah diletakkan di ford itu. Sekarang apa yang saya lakukan?". Apabila kita mendapati kereta yang diletakkan di hadapan ford yang kita membayar, kita menghadapi hasil daripada pelanggaran lalu lintas yang juga merupakan gangguan yang besar kepada pesakit.

Apa yang kita boleh lakukan? Bagaimana kita harus bertindak? Apakah hak kita? Seperti segala-galanya dalam kehidupan, ia bergantung kes. isyarat Ford tidak memberi kita kuasa-kuasa besar, dan tidak menjadikan kita agen mobiliti peribadi, tidak perlu untuk memberikan kita sebab atau jaminan bahawa tiada siapa yang boleh meletak kereta di hadapan pintu kami, jadi mari kita menumpahkan beberapa cahaya.

Mana adalah dilarang untuk meletakkan kenderaan?

Untuk mengetahui bagaimana untuk bertindak, anda mesti menentukan apa kes kita, jadi perkara pertama adalah untuk menentukan apa dan bagaimana ia berfungsi Fords kerana ia tidak begitu mudah kerana ia seolah-olah. Bertentangan dengan apa yang banyak berfikir, ford bukanlah larangan tempat letak sekeping kami kaki lima, tetapi "pengubahsuaian kaki lima dan sekatan jalan awam untuk memudahkan akses kenderaan ke premis dan rumah".

satu lagi petunjuk yang kita ada dalam Peraturan-Peraturan Trafik General, yang menyatakan dalam Pasal 91 yang tiada tempat letak kereta "apabila penggunaan biasa laluan outlet atau akses ke bangunan orang atau haiwan, atau menghalang kenderaan di ford yang betul bertanda".

Iaitu bahawa kita telah riveted plat di pintu kita dibayar agama ke City bukanlah larangan mutlak di tempat letak kereta ialah penggunaan rizab sebanyak yang terbentang kaki lima terkemuka dari pintu garaj kami jalan raya tidak harus disekat.

R-308 ford plat tetap kita lihat setiap hari, tetapi tidak larangan di tempat letak kereta, adalah takungan penggunaan yang terbentang kaki lima

Terdapat larangan, adalah petunjuk bahawa tidak menghalang aliran kenderaan dari dalam bangunan di mana ia dipasang ke jalan.

Boleh dihubungi atau tidak memanggil kren?

Well, kita meneruskan kajian kes di mana kita akan keluar untuk melakukan membeli-belah dan kejam yang telah membuat keputusan untuk meletak kereta di hadapan papan baru jenama kami. Reaksi pertama adalah biasa kerana enervated "kita membayar untuk sesiapa sahaja untuk meletak kereta di hadapan kita"Tetapi kita bertamadun. Yang pertama adalah cuba untuk menghubungi pemandu kenderaan yang berkenaan dan menjadi pengantara dengan sopan untuk membolehkan kita untuk mendapatkan kereta kami.

Jelas sekali, ini hanya boleh dilakukan jika kita tahu kereta yang menghalang kami dan kami boleh mengesan pemiliknya, jadi jika ia tidak berlaku Kita akan menyentuh kita panggil kren untuk menarik balik kenderaan itu dan boleh menggunakan regangan kami kaki lima untuk sampai ke jalan. Dan kita katakan untuk memanggil kren kerana dalam kes-kes laporan sukarela kehadiran polis yang tidak perlu.

Atas sebab-sebab belanjawan, tidak semua majlis perbandaran mempunyai perkhidmatan menunda perbandaran atau telah berkongsi dengan kawasan-kawasan lain. Jika kita berada dalam situasi gaya ini adalah yang paling anda mendapat Polis dihukum pentadbiran kenderaan yang bersalah dan kita perlu mengambil bas sehingga anda boleh menghidupkan kren atau pemilik kereta muncul dan memutuskan untuk mengeluarkannya.

Park di seberang jalan yang sempit tanpa meninggalkan ruang untuk pengguna untuk menjadikan ford dan menyertai peredaran juga suatu kesalahan.

Kita juga perlu menyebut bahawa ford yang Ia tidak apa-apa larangan tempat letak kenderaan, ia juga tidak memberikan hak untuk memanggil pihak berkuasa marah setiap kali kereta berhenti di hadapan isyarat kami. Ford adalah kadar yang membolehkan kita untuk perjalanan secara sah di kaki lima untuk mengakses harta dan penghalang untuk pemandu lain.

dan Jika anda tidak mahu membayar ford itu? Maka tiada apa yang berlaku. Well, apa-apa tetapi tiada siapa yang mengatakan anda pergi untuk keluar untuk mencari berdaya dalam kereta yang diletakkan di pintu anda atau kerana Majlis Bandaraya telah mengambil keputusan untuk menetap periuk besar kerana mereka tidak membayar, anda tidak boleh mengambil kereta anda ke jalan.

Tidak, tidak jenaka, berlaku di Burriana. bentuk Castellonense Consistory mungkin bukan yang terbaik, tetapi akhirnya dan Peraturan di tangan jika jiran tidak membayar untuk kebenaran untuk menggunakan kaki lima Majlis Bandaraya boleh memasang kotak bunga

Javier Perelló, Datuk Bandar berkata pada masa yang "Penduduk di kawasan kami akan memasang penanam dan sebagai tempat-tempat penyeberangan dibawa keluar dari seterusnya mengetepikan di hadapan pintu, tetapi kita belajar mereka kekal di jalan di tempat-tempat di mana tidak mengganggu untuk berbuat baik". Sekurang-kurangnya mereka mempunyai terperinci untuk menurunkan kadar harga di antara 10% dan 40%.

Bagaimana jika saya telah diletakkan betul-betul di jalan dan saya tidak boleh keluar?

Okay, sekarang bayangkan sebaliknya. Membayar ford anda, buka pintu rumah anda, anda akan berjalan regangan kecil anda kaki lima ke jalan, berjalan di atas asfalt dan, oh tidak!, Anda tidak boleh bergabung ke dalam edaran kerana di seberang ada kenderaan yang diletakkan yang tidak membenarkan anda untuk berputar.

Dalam kes ini, walaupun kenderaan itu tidak diletakkan di mana-mana berhampiran ford kami, peraturan ini agak tumpul mengenai berkata "pemberhentian dan tempat letak kenderaan hendaklah dibuat supaya kenderaan itu tidak menghalang peredaran atau merupakan risiko kepada pengguna jalan raya yang lain".

Ok, mungkin tidak bahaya, tetapi kereta yang menghalang pergerakan kami, jadi teruskan menghubungi Polis Perbandaran dan sama ada ejen ujian yang disifatkan sesuai untuk meminta perkhidmatan kren untuk mengeluarkan kenderaan.

Bagaimana jika saya meletak diri saya dalam MI ford?

Apabila kita membayar ford a, Kita dibayar untuk hak untuk berjalan di kaki lima dengan kereta untuk mengakses bertenaga. Iaitu, kita membayar untuk masuk dan keluar dari rumah itu atau premis. Akses ke garaj memerlukan kebenaran perbandaran, jadi ford yang mematuhi syarat-syarat yang ditubuhkan di setiap Ordinan Perbandaran.

Membayar ford yang tidak memberikan hak untuk menempah tempat untuk meletak kereta kami di jalan.

The ford undang-undang ditandakan dengan isyarat R-308. isyarat ini memaksa beliau pematuhan oleh semua kenderaan, tanpa pengecualian, termasuk kita. Jika ia tidak begitu, kita akan mempunyai rizab sebanyak ruang awam untuk keuntungan peribadi, yang akan menyinggung perasaan pengguna jalan raya yang lain.

Tetapi sebagai di Sepanyol seperti itu, mungkin ada majlis perbandaran dengan peraturan, yang membolehkan ford digunakan sebagai tempat letak kereta sendiri rakaman plat lesen dalam isyarat itu sendiri yang diberi kuasa kenderaan. Adakah itu betul? Menurut majlis itu, ya. Menurut peraturan-peraturan, atau jenaka.

Peraturan-Peraturan Trafik General disebutkan secara nyata dalam Perkara 93.2 yang "dalam kes tidak boleh menentang undang-undang kecil, mengubah, memutarbelitkan atau mengelirukan dengan peruntukan peraturan ini"Dan walaupun tidak begitu jelas diambil oleh hierarki undang-undang ketetapan yang tidak boleh membangkitkan kemarahan peraturan yang menjadi pangkat yang lebih tinggi.

Oleh itu, jenis ini "tempahan tempat letak kereta" Mereka adalah jenis "ford haram"Atau pun seorang permohonan haram suatu ketetapan perbandaran yang bercanggah dikumpulkan dalam Peraturan-Peraturan Trafik Am.

Sebagai pemandu, bagaimana saya boleh mengesahkan bahawa ford berkuatkuasa?

Kadang-kadang kita tentandos untuk meletak kereta di hadapan tanda-tanda pudar, berkarat atau tanda-tanda jelas pengabaian (a bangunan hancur, sebagai contoh), dan mungkin isyarat tidak mempunyai kesan kekurangan pembayaran fi yang oleh pemilik harta. Tetapi boleh kita tahu jika seorang ford berkuatkuasa? Sukar.

Beberapa majlis perbandaran meletakkan (lembaran atau pelekat) tersendiri yang menunjukkan sah sehingga pemilik telah membayar yuran untuk tempoh yang adalah. Tidak menjadi kes (malah wajib), hanya polis tempatan mampu daftar ford status supaya tidak mengambil risiko, kerana jika anda sudah di patrol're hanya stesen panggilan telefon untuk pulang ke rumah dengan preskripsi.

Dan sekarang bahawa saya berfikir tentang hal itu, anda tahu jika anda telah membayar kadar anda ford kekal?