Ia sentiasa melanda saya bilangan besar bintang filem yang luar profesion mereka berlumba-lumba pemandu kereta. Paul Newman adalah contoh yang terbaik, kerana selain menjadi seorang juruterbang datang untuk mempunyai pasukan lumba sendiri, tetapi ada orang lain yang hadir yang telah mengikuti jalan yang sama, seperti Patrick Dempsey atau Jackie Chan, kedua-dua pasukan yang bertanding dalam WEC.

Kisah yang kita bawa hari ini berkisar Paul Newman dan jam tangan yang digunakan semasa penggambaran filem legenda '500'. Ia baru-baru telah dilelong dan seseorang telah dibayar untuk itu 15.250.000 euro, menjadikannya jam tangan yang paling mahal yang pernah.

Rolex Daytona Paul Newman

Rolex Daytona

jelas model Rolex, terutama Daytona berkait rapat bahagian untuk dunia perlumbaan motor. Ini model jam tangan diperkenalkan pada tahun 1963 direka dengan mekanisme yang membolehkan juruterbang pertandingan mengukur kelajuan purata mereka telah mendapat, dan boleh mengukur sehingga 400 batu sejam.

Jenama Swiss adalah penaja pertandingan, dari Formula 1 untuk rintangan kejohanan. Sehinggakan pemenang 24 Hours of Le Mans sebagai sebahagian daripada hadiah menerima Rolex Daytona dirakam dengan perbuatan yang mereka telah berjaya. Mereka sangat dicari keping kalangan pengumpul jam tangan, kerana adalah logik, kerana untuk mendapatkan satu perlumbaan paling sukar di dunia, yang yang mengatakan anda perlu untuk menang.

'Memandu dengan berhati-hati. Saya

Tetapi sejarah Rolex Daytona adalah agak mudah. ia Joane Woodward, isteri Paul Newman yang memberikan jam tangan yang sebentar lagi sebelum bermulanya penggambaran filem '500'.

A Joane Woodward tidak suka suami kereta corriese beliau. Bahaya persaingan takut, dan mungkin yang bercadang untuk menenangkan keinginan anda dengan kaki kanan, Rolex Daytona memberikan ini ukiran yang sangat istimewa di sampul mekanik.

Rolex Daytona Paul Newman

'Memandu dengan berhati-hati. saya" ("Memandu dengan berhati-hati. Saya") ia Woodward diperintahkan Joane tulisan rakaman pada jam, yang digunakan pelakon semasa perakaman '500' dan yang muncul di sampul majalah semasa tahun 80-an.

Tahun kemudian, Newman seolah-olah tidak mempunyai banyak penghargaan untuk jam, sebagai legenda yang memberikannya kepada kemudian teman lelaki anak perempuannya selepas meminta masa dan melihat bahawa ini tidak pun jam.

Rolex Daytona Paul Newman

Sekarang, tahun kemudian, jam tangan telah dilelong oleh Phillips dan walaupun harga jualan anggaran adalah $ 1 juta, seseorang yang telah membayar kekalahan 15.250.000 euro oleh.

jadi ini Rolex Daytona Ia telah menjadi jam tangan yang paling mahal pernah dilelong. Seal Paul Newman Banyak yang telah dilakukan.

Dalam Motorpasión | 3 kemenangan di Le Mans, Daytona, Sebring dan 800 hp: Porsche 935 Paul Newman untuk lelongan