Alle som har vært i en av de store byene i porselen Det vil forstås at trafikk, minst i forhold til europeiske byer, er det ganske kaotisk. Dette gir flere utfordringer for utenlandske sjåføren, men ... kan du forestille deg hva det betyr for en autonom bil?

I løpet av den siste Frankfurt Motor Show, Mercedes-Benz innført et program kalt "Verden Intelligent Drive"Som søker å bevise sin teknologi autonom kjøre i ulike markeder rundt om i verden for å forbedre det og tilpasse det til særegenheter hvert sted, som de er ikke akkurat noen.

Inntil januar 2018 dette Mercedes-Benz S-Klasse autonom skal turnere de fem kontinenter å oppdage grensene for systemet og forbedringsområder basert på hvert enkelt marked. Målet er å samle informasjon om reell trafikk å hjelpe merket å videreutvikle systemer og fremme i styrt kjøring.

Mercedes-Benz S-Klasse er allerede vendt sin selv til utfordringene i trafikken i Kina Mercedes-Benz S-Klasse er allerede vendt sin selv til utfordringene i trafikken i Kina

Og det er ikke at Mercedes-Benz har ikke gjort hjemmeleksen sin, med mer enn 5100 turer ombord 175 test prototyper. Totalt mer enn 9,5 millioner kilometer i Europa, USA, Kina, Australia og Sør-Afrika og 1,2 millioner kilometer i reell trafikk, men er ennå ikke fuciente.

Autonom kjøring er en sentral bærebjelke i fremtidig strategi for mange produsenter, og Daimler er intet unntak. CASE, forkortelsen for denne delingen av selskapet, hvis sjefen intervjuet i det siste Hall of Shanghai, servering Connected, autonome, Delt & Tjenester og elektrisk. Det vil si, tilkobling, autonom teknologi, ling og elektrifisering.

dette "Verden Intelligent Drive"Etter Tyskland (september) og Kina (oktober), vil reise til Australia (November) og sør-Afrika (Desember), hvor arbeidet vil fokusere på validering av de nyeste digitale kart her og fotgjengerdeteksjon i ulike situasjoner, henholdsvis.

Mercedes-Benz S-Klasse er allerede vendt sin selv til utfordringene i trafikken i Kina Mercedes-Benz S-Klasse er allerede vendt sin selv til utfordringene i trafikken i Kina

Trafikk på hoved auto markedet i verden, og spesielt i en megalopolis som Shanghai, hvor denne spesielle Mercedes-Benz sedan er nå, skiller den seg sterkt fra det av de store byene i Europa eller USA. Men ... hva presenterer utfordringer?

Særegenheter av trafikken i Kina

For det første, mengden trafikk og mangfold derav, med to-, tre- og fire hjul, er allerede en stor utfordring for en autonom bil må erkjenne alt rundt ham. Til dette må vi legge også kjøreatferd og skikker, som kan være svært forskjellig fra hva vi er vant til.

Som om dette ikke var nok, i Kina er det steder der hvert kjørefelt har en annen fartsgrense (I likhet med de riktige baner av sentrum Madrid begrenset til 30 km / t), og er også forskjellige signalering (kinesiske tegn) og selv vegoppmerking.

Mercedes-Benz S-Klasse er allerede vendt sin selv til utfordringene i trafikken i Kina Mercedes-Benz S-Klasse er allerede vendt sin selv til utfordringene i trafikken i Kina

I kinesiske motorveier, for eksempel, kan vi kjøre med fotgjengeroverganger, men i virkeligheten er det ikke tyder på at det vil krysse motorveien forbipasserende som de er tegn for å indikere trygg avstand mellom kjøretøyene. Og dette er selvfølgelig noe en autonom bil må ta hensyn til.

Som vi fortalte deg en gang etter vårt besøk til Senter for Forskning og Utvikling Mercedes-Benz i Kina (Beijing), mer enn 850 ansatte er ansvarlige for utvikle, tilpasse og design teknologier og systemer for det lokale kinesiske markedet.