SUV paling selesa dan mewah dari Mercedes-Benz, sehingga ini yang dikenali sebagai Mercedes-Benz GL diperbaharui menjelang ini tahun akan datang 2016 dengan sedikit perubahan untuk menjaga sehingga tarikh. Perkara utama ialah perubahan dalam tatanama, berikutan strategi sepanjang julat. yang S Class SUV ia kini dikenali sebagai Mercedes-Benz GLS, untuk mengesan dengan tepat GL ini tergolong dalam keluarga S.

Dengan 5.13 meter panjang, 1.93 meter lebar dan 1.85 meter tinggi, ini diperbaharui GLS 2016 mengekalkan saranan tujuh kerusi dan habitablidad besar, tetapi kini kelihatan lebih selaras dengan ahli keluarga yang lain, terutamanya dalam reka bentuk pandangan hadapan. Terdapat juga sedikit pengubahsuaian dalam bumper belakang dan perubahan estetik tertentu dalam. Mari kita lihat apa peningkatan ini GLS, yang unit pertama akan tiba pada bulan Mac.

reka bentuk dikemaskini

Selain depan lebih selaras dengan model terbaru rumah, GLS menggabungkan aksen krom sebagai landasan bumbung, spatbor rendah, tahap kumai garis pinggang atau di mobil lain terlalu dekat dan Sills. Bagi sesiapa yang mencari untuk aspek yang lebih berbeza, jenama menawarkan luar talian AMG (Bumper Lebih agresif, Sills roda tertentu 21 inci, dan lain-lain ...) atau pakej malam, dengan warna hitam.

Ia juga memperbaiki dalaman, walaupun perubahan tidak terlalu drastik. Ia menunjukkan bahawa ia masih pembawa generasi sebelumnya, walaupun sedikit upgrade mahu bertahan lebih daripada beberapa tahun yang lama, termasuk sebagai contoh, tiga bercakap roda pelbagai fungsi stereng dan kulit dibalut, peralatan baru, skrin yang dibina ke dalam papan pemuka, dan lain-lain ...

Seperti biasa, senarai pilihan membolehkan anda untuk menambah roda kayu stereng dan kulit, lampu ambien atau generasi terbaru Command Online, akses internet, skrin 8 inci dan kawalan sentuhan "touchpad" diintegrasikan ke dalam konsol tengah dan juga perkhidmatan seperti panggilan kecemasan automatik atau Online jauh, yang membolehkan akses maklumat kenderaan dari mana-mana (keadaan kereta, diagnosis ...).

Antara sistem keselamatan siri termasuk Perhatian Assist, Collision Pencegahan Assist Plus, pembantu brek lintang Pra-Safe atau brek dibantu BAS, walaupun peralatan sistem memandu juga mendapati elektronik 4ETS bersepadu keluk wizard ESP dinamik (anti aktif dalam kedua-dua paksi), kawalan pelayaran, Penolong pengarah, dan sebagainya ... pilihan anda boleh termasuk Distronic Plus (penyesuaian kawalan pelayaran), LED lampu depan dan pembantu titik buta atau penyimpanan lane, antara lain.

Mercedes-Benz menonjolkan ruang dalaman yang murah hati, terutama dalam dimensi seperti jarak antara baris atau penghuni bilik bahu. Sejauh beban berkenaan, kapasiti bagasi yang berbeza-beza antara 680 dan 2300 liter (Dengan kerusi dilipat, sudah tentu), dengan panjang maksimum petak 2.12 meter dan beban maksimum 815 kilogram.

Dan di luar negara, jenama ini menawarkan garis peralatan sebagai panggilan Exclusive, yang membolehkan anda memilih daripada lima kulit konsep dalaman (dalam warna-warna yang berbeza, menggabungkan hitam dengan nada kuning air atau coklat). Walau bagaimanapun, pilihan yang terbaik adalah AMG Line, yang menambah kerusi sukan di nappa kulit tiga bercakap stereng kulit berwarna hitam, dengan penampilan peralatan tertentu berkotak-kotak bendera dan sukan lantai mobil digilap keluli tahan karat dengan memasukkan getah.

pelbagai enjin

Tawaran enjin untuk diubahsuai 2016 GLS mempunyai beberapa pilihan dalam diesel dan petrol. Akses kepada rangkaian menggubah GLS 350 d 4MATIC, Mac 1 liter V6 diesel 258 hp dan 620 Nm, dengan kuasa yang cukup untuk bergerak gesit kenderaan jenis ini. Seperti semua enjin lain, kecuali GLS 63, dengan kotak gear automatik yang baru 9G-Tronic sembilan kelajuan (pilihan dengan mengurangkan dan kunci pembezaan tengah).

Langkah seterusnya, juga V6 3 liter biturbo petrol dan adalah GLS 400 4MATIC, tahap kuasa 333 hp dan tork maksimum 480 Nm dari 1,600 RPM. Sebelum versi AMG, yang berkuasa 4.7 liter V8 biturbo GLS 500 4MATIC membangun 455 hp (20 hp lebih daripada sebelumnya) dan tork maksimum 700 Nm.

Akhir sekali, Mercedes-AMG 4MATIC GLS 63 Ia juga adalah lebih kuat berbanding sebelum ini, khususnya 28 hp lagi. Kini enjin V8 5.5 liter menghasilkan biturbo 585 CV kuasa dan tork maksimum 760 Nm daripada hanya 1,750 rpm. Walaupun peningkatan dalam kuasa dan prestasi, penggunaan dihomologasi kekal.

Sudah tentu, GLS dilengkapi penggantungan Airmatic, tingkah laku yang berbeza bergantung kepada mod atau tanah keadaan dipilih. Jika kita ingin menggunakan off-road, ia masuk akal untuk memilih-Road Off pakej Engineering, yang telah berkata kunci kotak gear, pusat pembezaan dan ketinggian berubah-ubah yang membenarkan sehingga 306 milimeter pembersihan tanah.

Lihat Galeri penuh »Mercedes-Benz GLS 2016 (27 photos)

window.addEventListener ( 'beban', function () {$ () setiap (function (indeks, elemen) {$ (unsur) .elastislide () 'galeri-elastislide. ;.})})