Kanskje navnet Peter W. Schutz Det høres ikke altfor. Det var konsernsjef i Porsche 1981-1987, sikkert mer vanskelig år for selskapet som i 1980 hadde store tap og seiling rudderless i en verre situasjon hvis det passer der Porsche 911 ble bestemt til å forsvinne.

Peter W. Schutz døde denne uken i en alder av 87. Han ble bedt om å gi en kursendring til strategi for selskapet, sparer den ikoniske 911, utvikle andre produktlinjer som transakselen og oppnå suksess i konkurransen. For alt dette, fortjener han gjennomgang av sitt liv.

hans liv

Peter W. Schutz Født i Berlin (Tyskland) på 30 april 1930. Framveksten av nazismen tok sin familie til å flykte fra sine hjemland, og det første målet var Cuba, hvor de slo seg ned i Havana i 1937.

S17 1819 Fin

På den karibiske øya var bare to år siden i 1939 de forlot USA, hvor de slo seg ned i Chicago (Illinois). Schutz vokste opp der, og det studerte karrieren mekanisk ingeniør.

Kort tid etter eksamen, begynte han å jobbe i Caterpillar, hvor han tilbrakte 15 år. Cummins Engine derfra til der det var 11 år, hvorav åtte han tjente som visepresident for salg for USA og Canada. Deres resultater var fantastisk, ledet selskapet til lønnsomhet aldri oppnådd.

I mellomtiden, Porsche var å gå gjennom den verste tiden i sin historie. 1980 var en fatal for selskapet, som kom for å kaste millioner i underskudd i år. Årsakene var mange, men en av de tyngste var lite kommersiell suksess i USA nye 924 og 928 modeller.

Foruten det faktum at 911, fortsatt selges relativt godt ble gitt, ga de utallige mekaniske problemer, som han undergrave omdømmet til Porsche over hele verden. Disaster, kom igjen.

Porsche administrerende direktør på den tiden var Ernst Fuhrmann, som visste hans dager var talte. Da de begynte å se erstatning, var Ferry Porsche seg personlig som spurte Schutz som søkte stillingen. Bare 12 var kandidater, og han ble valgt.

En vellykket endring umiddelbar kurs

Ankomsten av Peter W. Schutz selskapet ble en umiddelbar helsebringende leksjon. Verken han eller forhandlernettet forstå hvorfor Porsche 911 biler var så dyrt og skulle gi mekaniske problemer så ofte.

Han spurte hva som var den viktigste årsaken til disse mekaniske feil, og sa De var på grunn av problemer i kamaksler. Problemet ble identifisert, men det var ingen intensjon om å fikse det.

P03 1224 A5

Hvorfor? Fordi i Porsche produktlinje, 911 liv var bestemt til å komme til en slutt i 1981 til fordel for 928 og 944, så det gjorde ikke noe fornuftig å investere innsats og ressurser til å rette et problem at hans dager var talte.

Porsche 911 fortsatt skal produseres

Schutz fant også at de planer om å avslutte produksjonen av 911 ble undergrave moralen til ingeniører, som så det som sin viktigste produkt det krasjet. Så bare tre uker etter inn på kontoret, han anmeldt beslutningen om å avslutte produksjonen av Porsche 911.

Porsche 911 1979

det var på kontoret til Helmuth Bott, Chief Engineer, hvor Schutz ble trukket på en tavle tidslinjen av 928, 944 og 911. Sistnevnte hadde markerte slutten i desember 1981. De sier så Schutz Han tok pennen og nådde 911 kø utenfor styret selv, selv i veggen og ber Bott å ta ham ut.

parallelt Han løste problemene med kamaksler og tilfredsstillelse av kunder og forhandlere over hele verden begynte å komme. Folk var villige til å betale store penger for en 911, men for en 911 uten mekaniske problemer.

Den svingen ved roret i selskapet gjorde det hele settes i gang for å være mer optimistisk Porsche. Tallene begynte å forlate, så Schutz også fokusert på å øke den 911 Cabrio rekkevidde og lanseringen av 944 Turbo, 944 S og 944 S2.

S17 1822 Fin I 24-timersløpet på Le Mans 1981 med Ferry Porsche

Konfrontert med hva de vanligvis gjør CEOs som kommer til selskaper i vanskelige økonomiske situasjon, Schutz ikke kutte investeringer i Motorsport. Bør være oppmerksom på at hver gang en Porsche i et løp vunnet i løpet av helgen, salg av sine biler vokste på mandag.

Hvorfor han støttet Porsche Motorsport divisjon. De hadde plenado delta i 24-timersløpet på Le Mans med 924, men sjansene for å vinne med denne modellen var null. Schutz igjen endret planene, ved å fortelle dem eller gå til kampen om å vinne, eller bedre ikke å delta.

S17 1814 Fin

Da bestemte de seg for å ta bokstavelig tre 936 Porsche Museum, legg dem var å utvikle motorer Indy Car Amerikanske og avslutte fransk rase. En klok beslutning siden Porsche vant som årets 24-timersløpet på Le Mans.

I 1982 Porsche også dominert Le Mans med 956, den 953 AWD vant Paris-Dakar 1984 og senere 959 i 1986. Motorsport suksesser hjalp merkevaren på verdensbasis styrkes betraktelig.

Parallelt med racing suksesser, produktlinje fremover. den 911 3.2 Tredje generasjon Hun ble født under stafettpinnen fra Schutz, og var en enestående suksess.

1982 Porsche 911 SC

Så mye, at salget av Porsche deretter opplevd enestående vekst. Mens i 1981 om lag 28 000 Porsche solgt på verdensbasis i 1986 tallet nådde 53.000 enheter. Fem år med poster, historiske tall og en recovery som førte Porsche ikke forsvinne.

Bare en endring av syklus som oppleves i 1987, der USA led en av sine største økonomiske krisen i historien med svart mandag, samtidig med valutakursene økt med Porsche for dyrt for den virkeligheten som eksisterte på den tiden var i stand til å banke Schutz.

Porsche 911

Porsche salg i USA falt til mindre enn halvparten, som var den nest viktigste marked for selskapet, det var noe uoverkommelig. Schutz forlot selskapet i 1988 og trakk seg tilbake med sin kone til Florida. Resten av hans dager før sin død sist 29 oktober i en alder av 87, han brukte det nyter sin familie, noe som gir motiverende foredrag og blir anerkjent i sirkler av fans av Porsche som hva det var: El Salvador Porsche 911 og Porsche merkevare.

D.E.P. Peter W. Schutz.