Det virker mer eller mindre klart at fremtiden av bilen vil være av en viss elektrisk form. Eller i det minste bør det være hvis det ikke var for to fallgruver som hindrer utviklingen av elektrisk bil. Den første er prisen, og den andre er autonomi.

Med kunngjøringen av BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company og Volkswagen AG Group, via Audi og Porsche, og skaper en supercaragadores nettverk europeiske døpt IONITY, produsenter tar sikte på å slå ned disse to fallgruver. Og hvis den måten gjenopprette bakken åpnet av Tesla, jo bedre.

Ionity eq mercedes

De fire gruppene som er involvert i joint venture IONITY ønsker å bygge 400 ladestasjoner rask og kraftig over hele Europa i 2020. Ideen er ikke ny, og som har blitt gjennomført siden oppstarten Tesla. Men å tro at disse produsentene gjør rett og slett å rival Tesla ville være feil. Nettverket skal IONITY mer, eller i det minste være en viktig brikke i puslespillet som innebærer å overbevise publikum til å kjøpe elektriske biler.

Igjen, vi tilbake til 2020 som året for elektriske biler. Nesten alle produsenter sier de har en elektrisk bil i 2020 i sitt utvalg; De snakker om en delvis eller fullstendig sitt utvalg for det året elektrifisering. Årsakene, kort sagt, er behovet for å overholde et gjennomsnitt på mindre enn 95 g / km CO2-utslipp og en ny godkjenningsordning forbruk som gjør produsenter og ikke oss kan stamme nedbyggingen av sine motorer. Vi forklare det i mer detalj her.

Et nettverk av ladere for å lindre den manglende autonomi

Ionity Volkswagen Golf

Selv annerledes-, og det er ingen slik mekanisk forbindelse eller motor- musikk, Tesla har vist at en elektrisk bil kan være attraktiv og morsom. Det er ikke problemet.

Nei, problemet er at, så langt, har de fleste elektriske biler ikke har tilstrekkelig autonomi til kunden vant til bil bensin, diesel eller hybrid skritt til elektrisk.

Hvordan løser du? Tilbyr mer autonomi, men batteriteknologi og ledelse har ennå ikke tillate store fremskritt, men utviklingen har vært enorm, og er allerede i gang med nye typer batterier. Det er nødvendig å foreslå et alternativ.

Hvis BMW, Ford, Daimler og VAG ønsker å selge elbiler bør de også har et nettverk av supercaragdores, den IONITY

Tesla gjør sitt bestemmelsesnettverks belastninger og nettverket av kompressorer. De oppfyller funksjonen til en bensinstasjon for termisk bil. Således, selv om en elektrisk ha autonomi av en liten bensin bil eller en super mellom 300 og 400 km- vil ikke lenger være et problem. På slutten av dagen, ingen bryr seg om bensinbilen ikke mer enn 300 km med autonomi, fordi han vet at han vil være i stand til å fylle bensin i løpet av minutter. Med electrolineras Ionity nettverk, vil det samme skje med elektrisk.

Men i alt dette kan vi ikke ignorere rollen som pioner star Tesla. Amerikansk forretningskultur, det vil si, ikke forvent administrasjonen til å gjøre noe, men gjør selskapet stå montert Tesla blåsere til sine kunder kunne reise. Og det var mester av Californias merkevare. I Europa, merker ikke noe annet valg enn å endelig følge stien av Tesla se passivitet fra myndighetene.

IONITY: 350kW ladere hver 120 km

Porsche Mission E Concept

Så hvis BMW, Ford, Daimler og VAG ønsker å selge elbiler bør de også har et nettverk av ladestasjoner, den IONITY. "Dette europeisk nettverk av ladestasjoner har stor kapasitet avgjørende for å etablere markedet for elektriske biler papir," bekreftet Michael Hajesch, administrerende direktør i IONITY.

Den IONITY nettverket vil starte drift i år med de første 20 ladestasjoner lokalisert i Tyskland, Østerrike og Norge. De ville alle ligger ved 120 km fra hverandre og gi digitale betalingsmåter (selv så langt ingen priser er kjent).

Bmw Jeg Ionity Senter ladestasjoner

I 2018, vil nettverket utvides til 100 ladestasjoner, hver kan betjene flere biler uansett merke kjøretøy. Hver lastpunkt vil ha en kapasitet på 350 kW og kompatibel med europeiske standarder Kombinert ladesystem. I Spania er det forventet ca 50 stasjoner. Klart at suksess i vårt land av denne private initiativet er også avhengig av Facilities Management for gjennomføring.

Med dette nettverket av ladere er ment å løse problemene med autonomi av elektriske biler, dvs. det løser en av de to snublesteiner til å utvikle elektriske biler. Hvordan dette vil bidra til at markedsandelen av elektrisitet i Spania til å stige, og kan nærme seg det av Norge?

Øke markedsandelen av elektrisitet

Ionity

Bare et enkelt spørsmål om produksjon. Ikke luksus modeller som Tesla, vil markedsandelen for elektrisk gå opp, med eller uten nettverk av ladere. For å øke markedsandelen prisene må senke batteri og derfor biler. Og det vil bare oppnås hvis de offentlige trinn med rimeligere modeller, dvs. de som regel har mindre autonomi enn en Tesla.

Så, hvis dette nettverket sikrer at det offentlige ikke lenger være redd for autonomi, vil de være mer rimelige modeller som Renault ZOE, Volkswagen og Nissan Leaf eller Golf som permitaran batteri produksjon til å vokse. Hvis produksjonen øker, kan det redusere enhetskostnaden og dermed den endelige prisen. Og til slutt prisen på biler.