Syarikat yang diasaskan oleh Elon Musk telah mengeluarkan keputusan kewangan bagi suku ketiga di bawah jangkaan yang memerlukan. Kita bercakap mengenai keseimbangan ekonomi sejak CEO SpaceX dijanjikan satu "pengeluaran neraka" Model 3 dan kesesakan, dan kini ia seolah-olah bahawa Tesla akan terus membakar wang di jalan yang mengganggu anda.

Kerugian telah diulang dalam tempoh tiga bulan yang lalu: 619.400.000. Walau bagaimanapun terdapat lebih baik daripada jualan dijangka: 2,980 juta berbanding dengan 2,940 juta dianggarkan sebelum ini. Kerana laporan itu mendedahkan, Ia akan menghasilkan 10% kurang Model S dan Model X berhenti usaha produktif memberi tumpuan kepada Model 3, yang telah dihantar 222 unit.

Unit 250000 telah dihantar

pembuatan

"Kami terus bertemu leher botol awal yang berkaitan dengan masalah ini, dan tidak ada masalah asas dengan rantaian bekalan kami atau mana-mana proses pengeluaran kami"Ia mencerminkan laporan itu. Yang benar adalah bahawa kadar pengeluaran Model 3 sentiasa meningkat, tetapi tahap automasi yang tinggi dalam barisan pengeluaran Ia telah terbukti menjadi satu cabaran.

Beberapa hari lalu sahaja, Panasonic, yang menghasilkan sel-sel bateri elektrik Tesla dalam gigafactoría Nevada, berkata pengeluaran boleh meningkat tidak lama lagi kerana punca-punca kesesakan dalam pengeluaran Model 3 telah dikenal pasti. Beliau berkata bahagian proses pembuatan pek bateri telah tidak lagi automatik, dan oleh itu adalah di bawah sasaran pengeluaran.

Tesla Model 3

Bagi sebahagian, Tesla masih mengekalkan optimis mengenai cabaran yang bermaksud bahawa proses menghasilkan Model 3 lebih automatik daripada saudara-saudara mereka S dan X, "atau sekurang-kurangnya setiap pasaran kereta lain", Kata syarikat itu.

Untuk memenuhi objektif 5000 Model 3 minggu "selewat-lewatnya pada suku pertama 2018", Tesla mengubah hala usaha ke arah model yang dijangka. Pada suku terakhir ini mereka diberi 25.915 unit Model S dan Model X dan Model 222 3 18% lebih daripada suku sebelumnya. Walau bagaimanapun, akan ada 10% kurang daripada bintang dua model pada suku keempat: proses pengeluaran akan memberi tumpuan kepada gigafactoría Nevada dan Model 3.

Zaragoza supercajer stesen Tesla

Pada suku ketiga, Tesla dihantar unit 250000 dan tidak menjangkakan kesesakan ini mempengaruhi kadar keseluruhan rizab Model 3, kerana laporan itu terus meningkat. Kita harus sedar bahawa kebanyakan rizab model ini telah buta (Elon Musk memberi amaran: kereta tidak dapat merasai atau melihat), jadi kita berbicara tentang seorang pelanggan yang tidak mengikut proses biasa untuk membeli dan yang mungkin menunggu walaupun kelewatan.

Bagi bidang yang tidak terkira banyaknya mempunyai Musk (membuat spesis manusia planet atau membawa kita untuk bergerak pada kelajuan yg berbahaya di bawah tanah) membentangkan trak elektriknya dinanti-nantikan. "Bagi pembentangan Truck Semi pada 16 November, kami akan menunjukkan pengaliran elektrik bagaimana kuat bagi industri trak global", Kata syarikat itu.

tesla model paparan 3

Juga hanya membuka supercajer stesen baru di Shanghai, China, dengan 50 unit beban ditambah tambahan 126 di seluruh dunia.

Seperti yang kita katakan, kehidupan awal syarikat (lebih-lebih lagi gila seperti Tesla), biasanya tarian berterusan antara merah dan hitam. Ia adalah harga gangguan, apabila anda melakukan apa yang tiada siapa tidak.