Saya masih ingat apabila saya adalah kira-kira untuk melaksanakan ujian memandu praktikal saya, guru saya dan saya tidak sabar menunggu untuk melihat apa yang kami bermain pemeriksa. Apabila pemeriksa untuk di mana kita telah didatangi, guru saya berkata: "Oops ...". Dan yang benar adalah bahawa "pergi" Saya tidak bunyi yang sangat baik.

saya "prof" Dia mula bercakap tentang masa, mungkin untuk mengurangkan beberapa ketegangan masa ini, tetapi sebaik sahaja selepas itu pemeriksa diminta untuk berdiam diri untuk semua peperiksaan, berdiam diri penyebaran lebih 15 atau 20 minit yang berlangsung ujian.

APA YANG ANDA boleh menjejaskan PEMBANGUNAN PEPERIKSAAN BOLEH diharamkan

Pemeriksa mempunyai satu set garis panduan untuk ujian untuk berjaya. Apa-apa sahaja yang percaya boleh menjejaskan tingkah laku normal peperiksaan mungkin akan diharamkan. Sebagai contoh, menghidupkan radio atau mendengar muzik semasa ujian.

Bagi sesetengah pemandu, mendengar muzik, berita atau rancangan kegemaran anda di radio berkait rapat dengan pengalaman memandu -tidak biarkan pemandu profesional sahaja yang menghabiskan berjam-jam di belakang roda.

sudah pasti ini memainkan peranan yang penting dan positif dalam banyak kes, membuat perjalanan lebih lumayan, tetapi lalu had, anda boleh menjadi tolok utama perhatian pemandu, dan pada masa-masa dan menjadi berbahaya.

Muzik dan manusia

ACORDES TEPAT PADA MASA YANG TEPAT PENINGKATAN HEART RATE AND ADRENALINE

lelaki prasejarah sebelum memburu atau tentera sepanjang masa dalam medan perang telah menggunakan muzik sebagai tuil, untuk chords tepat pada masa yang tepat yang meningkatkan kadar jantung dan generasi adrenalin.

muzik Associate imejan, tertentu detik-detik kehidupan kita atau orang. Kami ditekan video konsert rock mendengar muzik klasik atau sebaliknya.

Setiap orang, Muzik akan menjana sensasi atau suasana hati yang berbeza, Anda boleh meningkatkan keagresifan, tekanan, kesedihan, dan lain-lain

Muzik pada roda

Jika ia memberi kesan kepada tingkah laku manusia, tidak ada keraguan bahawa kesan nota muzik pada petunjuk tidak boleh pergi tanpa disedari.

Dalam eksperimen yang dijalankan oleh British laman web perbandingan insurans confused.com, pengaruhnya telah ditunjukkan dalam pemandu dan juga berpotensi lebih berbahaya daripada lagu-lagu lain telah dikenal pasti.

Satu eksperimen telah dilakukan dengan lapan peserta, empat wanita dan empat lelaki. setiap satunya diketuai 500 batu separuh mendengar muzik dan separuh lagi dalam senyap.

HIP-HOP PENGELUARAN pencerobohan, THE hurries METAL HEAVY, MUZIK KLASIK FORUM

Semasa eksperimen bentuk plumbum telah dipantau dan direkodkan sebagai pembolehubah kelajuan, pecutan dan brek dan didapati sebagai telah muzik atau tidak dipengaruhi, dan kerana dia lakukan setiap jenis muzik.

seorang peserta mendengar senarai main hip-hop memandu dengan lebih agresif, atau sebagai pemandu datang pada memerhatikan bagaimana, sebagai contoh, logam berat memandu lebih cepat daripada cara yang lain.

Walaupun muzik klasik dibuat pemandu, kedua-dua lelaki dan wanita, akan membawa kepada lebih tidak menentu semasa mereka berlaku secara senyap-senyap.

yang Dr. Simon Moore daripada University of London, beliau menyelia eksperimen dan menetapkan beberapa kesimpulan:

 • Beats muzik cepat dan berterusan boleh menyebabkan keseronokan yang boleh menyebabkan pemandu untuk memberi tumpuan lebih kepada muzik daripada di jalan raya.
 • A pesat boleh menyebabkan pemandu untuk separa sedar mempercepatkan kelajuan sepadan dengan irama lagu.
 • Mendengar muzik yang anda tidak suka boleh menyebabkan tekanan dan gangguan, yang juga negatif memberi kesan memandu.

lagu-lagu yang lebih selamat dan kurang selamat

eksperimen pergi lebih jauh dan mencadangkan senarai lagu, kedua-dua yang positif boleh mempengaruhi pemandu, seperti orang-orang yang harus mereka jauhi kerana mereka menghasilkan beberapa kesan buruk pada memandu.

5 teratas yang paling selamat adalah tajuk berikut:

 1. Come Away With Me - Norah Jones
 2. Billionair - Travie McCoy dan Bruno Mars
 3. Saya Yours - Jason Mraz
 4. The Scientist - Coldplay
 5. Dancer kecil - Elton John

Lebih-lebih lagi, mereka tidak digalakkan mendengar semasa memandu ialah:

 1. Hey Mama - The Black Eyed Peas
 2. Dead on Arrival - Fall Out Boy
 3. Paper Planes - M.I.A
 4. Walkie Talkie Man - Steriogram
 5. Paradise City - Guns N 'Roses

Had perhatian, penjelasan

Hakikat bahawa memberi perhatian kepada keupayaan lagu tolak untuk memandu mempunyai penjelasan. Manusia mempunyai tahap tumpuan terhad, terdapat had tetapi tidak tahu di mana sebenarnya, menunjukkan Roberto Ramos, Penyelaras Latihan, NCEA (National Gabungan Sekolah Memandu) Foundation.

perhatian manusia dibahagikan kepada tiga bahagian: perhatian berterusan, perhatian selektif dan perhatian dibahagikan. perhatian yang berterusan adalah keupayaan individu untuk mengekalkan perhatian yang berterusan dalam tugas -concentrarse-, perhatian dibahagikan adalah keupayaan individu untuk memberi perhatian kepada pelbagai rangsangan pada masa yang sama dan sentiasa mengutamakan mana-mana daripada mereka, dan perhatian selektif yang berlaku dalam setiap individu untuk mendapatkan rangsangan tertentu antara rangsangan yang berbeza lain.

"Perhatian adalah terhad, sebarang rangsangan seperti mendengar radio boleh tolak keupayaan untuk memandu". Roberto Ramos, Yayasan NCEA

Jika anda sedang mendengar radio keupayaan kita untuk berpecah perhatian mesti tepat dibahagikan untuk mendengar dan memahami orang yang bercakap, mendengar muzik, dan lain-lain, ini akan menolak keupayaan untuk mengekalkan perhatian sesuatu yang lain kerana ia adalah, tidak lebih dan tidak kurang, memandu dan mengekalkan perhatian yang berterusan anda dalam tindakan memandu.

Adakah anda perasan bahawa apabila anda mencari alamat atau tempat untuk meletak kereta dan mempunyai radio pada kelantangan rendah naluri? Ini hanya menghasilkan menjelaskan Roberto Ramos, kerana otak kita menganggap radio rangsangan menolak keupayaan memandu Perhatian terpilih, di samping mempunyai untuk mengekalkan perhatian pada tahap yang tinggi seperti dalam masa untuk mencari tempat untuk meletak sebagai contoh, terdapat lebih rangsangan dengan cara yang -Attention membaca schizo.

pendengar mengambil bahagian

Satu langkah ke hadapan, dan mungkin had tetap, Ia adalah salah satu di mana pendengar-pemandu pergi daripada menjadi semata-mata "pendengar" peserta program radio itu. Ia adalah masa yang apabila juruhebah atau radio juruhebah membuka menghidupkan mikrofon mencari penyertaan penonton.

Seorang pemandu yang membawa lori 40 tan yang cuba untuk meneka teka-teki, yang mengambil bahagian dalam pertandingan atau bercerita semasa memandu adalah satu kesilapan yang tidak memberi -untuk calificativo- lain. Sebahagian penyampai bertanya jika anda pergi dengan "bebas" tetapi masih lebih daripada menunjukkan yang kehilangan perhatian mengekalkan perbualan seperti ini.

muzik kegemaran kami atau program radio kegemaran boleh menjadi sahabat yang sangat baik, dan jika anda tidak menjadi protagonis mutlak di dalam kereta.

Photo: iStock, NCEA