Nylig har vi fortalt deg om sin fetter, Subaru Justy, nå spiller Daihatsu versjonen, også japansk og praktisk ledtog med Toyota og Subaru, kopiene er ikke urettferdig. Den lille verktøyet lider en liten restyling å fange opp, tar det i markedet tre år.

Estetisk den identifiseres ved den fornyede støtfangeren i en enkelt blokk som sikrer riktig motorkjøling. Den bakre støtfanger på samme linje bryterne som er festet til fronten og fender plass til 14 tommers hjul. Grunnmodellen benytter 13-tommers hjul med stålhjul og hjul hjulkapsel.

Ved L3 1.0 69 CV (0% I.M.) og 91 hk 1,3 L4 motorer er forbundet med en ny motor L4 1,5 til 103 hk, reservert for Sport-versjonen. Alle tre motorene har DVVT system og fire ventiler / cilindo. Alle manuelle girkasser er 5-trinns og 4-trinns automatisk bare for 1,3 motoren er valgfritt. Eventuelt kan bestilles AWD også med motoren 1.3.

Inne i dashbordet er laget i to nyanser av grått og motta ny instrumentering som er best leste og inkluderer cuentavueltas inn i bildet, fordi før du går for seg. dette forumet Den inneholder umiddelbar forbrukerinformasjon og andre relevante data til sjåføren.

De nye setene de vinner i kvalitet, med nye belegg og lateral festing, bedre komfort i svinger. De bakre setene kan foldes asymmetrisk til 60/40 utvide støvelen kapasiteten fra 225 til 630 liter.

Det er i salg fra 10,250 euro Hvis rabatter ikke gjelder. Når det gjelder farger, som presenteres brun glimmer og metallisk gul. I galleriet kan sees veldig tydelig.

Se hele galleriet »Daihatsu Sirion 2008 (46 bilder)

kilde | Daihatsu

window.addEventListener ( 'last', funksjon () {$ () hver (funksjon (indeks, element) {$ (element) .elastislide () 'i galleri elastislide.' ;.})})