De har 20 års lanseringen i fjor, og Renault Twingo Den når tredje generasjon med en estetisk gjennombrudd som hadde sin forgjenger. Basen er også ny, basert på arbeid utført mellom Renault og Daimler. Som et resultat av denne foreningen, den Twingo bak premiere stedet for motoren, og dette resulterer i noen nye attributter i verktøyet.

Dermed blir liten Renault vinner smidighet i urbane miljøer, med en svingradius på bare 8,65 meter. Habitability vinner også fordi det har 22 cm mer i det indre, til tross for de reduserte ytre dimensjoner på 10 cm. Dette resulterer i en belastning lengde på 2,20 meter. I dette ligner det den første og den andre av Twingo: liten på utsiden, stor inni.

Nytt i utseende

tydelig basert på figurer av Twin'Z og Twin'Run prototyping, Renault Twingo 2014 Det skylder mye av sin ytre bildet til den nye arkitekturen, som lar deg ha en avstand mellom aksene rekord med svært ujevne overheng. Hans linje er ekstremt kompakt og foreslår beboelighet av interiøret.

Fronten har valgt et design som resonerer med resten av den store --logotipo hold svart bakgrunn alargado-- men ser etter et differensiert bilde. Således er de avrundede frontlyktene forsterkes av en intermitterende som simulerer øyelokkene og supplert med kjørelys sirkulære. På bunnen, gir en stor luftinntak uttrykk til det hele.

lengde3,59 m
bredde1,64 m
høyde1.55m
sikt forover12,1 grader
svingradius8,65 m
kamp2,49 m
radio knær13,6 cm
Maksimal lastelengde2,20 m
bagasjerom213 liter
stuing52 liter
Sett fra siden, robusthet sett i et verktøy som, hvis evaluáramos for sine handlinger, kunne gi oss følelsen av å være en bichillo ikke større enhet. I bakdørene --- kommer med fem for første gang i historien Twingo-- har tydd til skjulte skyttere å simulere at dette er en tre-dørs. Også han spiller med estetikk, i henhold til de versjonene vi kan finne en kontrasterende side striper som fremhever de volumer og robusthet silhuetten av den nye Twingo.

Og på baksiden, finner vi markerte skuldre som også er forsterket med baklys. Dette, i sin tur, gir kontinuitet for en glassdør bredde, i mørke nyanser, i motsetning til den sammenstillingen. Som skjedde med den første generasjonen av verktøyet, Renault Twingo 2014 debuterer med en rekke fire farger som merket heter Pop: pastell blå, rød, gul og hvit.

Renault Twingo motorer 2014

Under bakluken, kan vi finne to motorer: SCE 70 eller Energy TCe 90. Den første er en variant av atmosfærisk TCe levere 70 CV fra sin 999cc som tilveiebringer en drivende kraft på 91 Nm fra 1000 rpm. Avhengig av markedet du går bestemt, har eller ikke starte&Stoppe. TCe turbomotor det er omgjort for den Twingo, med 898 cc utvikler 90 hk med et dreiemoment på 135 Nm. Monta Stop&Begynn og oppfyller Euro 6.

leken, praktisk og levelig interiør

De er de trumfkort med den nye Renault Twingo i kupeen. I tillegg til det som vi allerede har kommentert på sin størrelse, er den drivende posisjon høy, innenfor hvilket representerer dimensjonene på dette verktøyet, og takket være sin bat foran konfigurasjon vise sine konkurrenter.

Som for modularitet, finner vi litt av alt. flatt gulv, baksete (50:50), hvilket gir opphav til en flat overflate på 1,35 meter, sammenleggbart passasjersete brett posisjon, noe som resulterer i en belastning lengde på 2,20 meter, en bagasjerommet på 219 liter og rektangulær form uten hjulkassene gjøre det uregelmessige, flate belastning terskel, oppbevaringsrom overalt, i Renault ...

Spesielt har Twingo hva merket samtaler Flexicase, som er en tilpasset konfigurasjon som opp til 52 liter fordelt over hele kabinen oppnås: nett under den bakre benk, hanskerom i bakdørene henge posen, konsollen mellom forsetene, bærbar pot nederst midtkonsollen, ulike typer hansker.

I instrumentpanelet er enkle figurer med et innrammet av et bredt bånd som samler sentrale displayet og all instrumentering konsollen. Forventede farger for kontrast dashbordet er blå, hvit, svart og rødt, mens nakkestøttene er trimmet i rødt, blått og grått.

Men i en farge spill med svart og hvitt. Band instrumentpanelet innsatser på rattet, luftventiler og dørpaneler sette bunnen av dette spillet, og vev av seter og armlener, blå, grå eller rød, med små innslag av farger gir responsen til kontrast modus.

Det er også en sporty finish i svart og rødt, med sitteplasser lær / stoff.

I tillegg har den nye Twingo alle typer av ytre elementer (legering hjul 15 og 16 inches, dekorasjoner speil, deksel og sidelister) og indre (side dashbord, luftere, innsett på rattet). I tillegg er dette verktøyet har en valgfri stor elektrisk stoff tak.

Som for utstyr, den nye Twingo har Evolution R-Link med kapasitiv skjerm og digital radio, eller med R & GO. I dette andre tilfellet snakker vi om en (IOS eller Android) med hvilken den telefonen er koblet til kjøretøyet. Systemet tillater 3D navigasjon (Premium Copilot), ved hjelp av telefon, radio via web, anerkjennelse av lydspor, kjørecomputer med Renault eco2 Driving ... R Radio & GO selges med en universalkonsoll som kan festes på dashbordet for å få plass til smartphone

Se hele galleriet »Renault Twingo 2014 (60 bilder)

window.addEventListener ( 'last', funksjon () {$ () hver (funksjon (indeks, element) {$ (element) .elastislide () 'i galleri elastislide.' ;.})})