Tussen gisteren en vandaag hebben we reisden naar Alicante voor de presentatie van Peugeot 508. Het was tot onze beschikking een enorme vloot van 508 en 508 SW, de natte droom van onze vriend Routier. We waren in staat om het grootste deel van de motoren te proberen: 1.6 e-HDi HDi 112 2.0 140 1.6 156 2.2 THP en 204 GT HDi.

Zoals je waarschijnlijk meer geïnteresseerd om te weten hoe we de details van marketing en generieke informatie zal vertrekken naar een andere dag, en vandaag zien we slechts vier eenheden in beweging. De indruk dat we weer heel positief. Vergeleken met de 407 is het niet een sprong brutaal ... maar het is opgevallen.

De verkoop zal volgende week beginnen, op 3 februari. Het is gestegen in prijs ten opzichte van de 407, maar het is een auto die is dichter dan ooit bij de Duitse sedans, zelfs de oneven Premium, afhankelijk van de finish tutear. Het zien van de prijs / kwaliteit verhouding is een verleiding.

Test Peugeot 508 SW 1.6 e-HDi 112

de Toegang dieselmotor het wordt geassocieerd tot nu toe slechts een geloodst handgeschakelde versnellingsbak (CMP) zes versnellingen, Stop / Start geïntegreerd systeem. Deze eenheid was in staat om het kort te testen omdat de organisatie van de presentatie, maar genoeg om een ​​aantal conclusies te trekken.

Aangezien alle Peugeot 508 en 508 SW ze hebben verloren gewicht in vergelijking met hun tegenhangers in de Peugeot 407 en de 407 SW, en als de motoren wat karakter hebben opgedaan, de auto gaat iets lichter. met de 112 pk de auto beweegt behendig stad, maar wil om eruit te komen snel verkeerslichten. Highway lijkt te behoren te vervullen.

Ik nam deze eenheid met de motor al warm, zodat de motor werd uitgeschakeld op alle stoplichten waar ik stond. Wanneer de auto op het punt staat te stoppen (8 km / h) van de HDi-motor, zodat het minimum is niet afgeschud noot, We werden gestopt zonder geluid of trillingen. Slechts een klein geluid van de remschijven toen spijkeren de auto noot.

Het blijft uitgeschakeld totdat zijn voet van het rempedaal, Het is razendsnelle, zelfs meer dan iStop Mazda systeem (verbranding energie versus omkeerbare dynamo). De boot is zacht genoeg om een ​​diesel te zijn, het is het dichtst bij een hybride, maar zo worden ... en verslinder van zwarte slangen.

Als u niet wilt dat uw voet op de rem te houden, kunnen we verhuizen naar "N". Zodra u de "D" te selecteren start de motor opnieuw. Ik moet zeggen dat als een systeem van stop-start, zonder hybride, het is de beste die ik heb geproefd. Later andere versies van de 508 kunt openen. By the way, de veranderingen zijn glad zelfs bij sterke versnellingen, Geloodst handleiding over praat.

Ik heb het verbruik verkregen een half uur durende tocht is 15 kilometer 6,4 l / 100 km, vooral in stedelijke gebieden, gemiddeld 33 km / h. Highway kon ik alleen rijdt ongeveer 2 kilometer, lijkt niet een zesde overontwikkeling voor hem, op zijn minst met een matige helling (minder dan 3%).

Test Peugeot 508 2.0 HDi 140

Deze motor is de gemiddelde van de aardolie range. Het is minder aangenaam dan de 1.6 HDi in trillingen en geluid, maar het is leuk om de krachtige 204 pk sterke 2.2 HDi draaien. Dit toestel is een zes-versnellingsbak. De shifter nooit trilt in neutraal, het is een kwaliteit detail.

PSA heeft eindelijk besloten om de deegachtig gevoel van uw wijzigingen te verbeteren, Het is nu meer bevredigende, hoewel ik twee keer heb verward de derde met de eerste. Trillingen beginnen te verdwijnen zodra overschrijden 1.500 RPM, onder het begint een beetje vervelend te zijn. Het heeft een zeer lange marsen in het algemeen.

Marina en de stad circulé het grootste deel van de tijd in vierde verlaten, met alle groene lichten. Hij is niet de vijfde vraag en de consumptie was minder dan 4 l / 100 km, in de vlakke secties. Snelweg bij 120 km / u in de zesde versnelling gaat tot ongeveer 2000 RPM, een lange ontwikkeling die goed kan.

De zesde zal voor sommigen teveel beperkt tot 100 km / h met een aantal uitstekende wegen, de recommender versnellingspook zijn en is verantwoordelijk voor het melden van ons. By the way, kunt u vragen naar een hogere versnelling over te slaan, als het gaan van de vierde naar de zesde plaats. De acceleratie is niet zo verwonderlijk, maar niet een langzame auto.

De motor is heel bruikbaar zijn, ook meer dan 4000 RPM, zeer vooruitstrevend. Het verbruik is geweest 5-7 liter / 100 km, en gezien de omstandigheden lijkt het strak. Het enige wat ik niet bevalt, is zijn aanraking, in vergelijking met vergelijkbare benzine is iets tractoril en de concurrentie heeft mooier rivalen in het algemeen.

Reeds op de weg, de pseudo-McPherson voorwielophanging krijgt een opmerkelijke comfort en een gevoel van controle voor de bestuurder. Ik kon veel riet vanwege de regen niet geven, maar er is een opmerkelijk actieve veiligheid reserves zonder ongemakkelijk. Het is meer voldoening dan 407, zwaait minder en hebben een betere reacties.

Test Peugeot 508 1.6 THP 156

Het is de enige benzine die ik zou kunnen proberen, maar droog. Ik moest ervoor zorgen dat ik heb niet gehoord opgestart omdat stationair draaien. In feite, wanneer het stopt, lijkt het bijna om te stoppen hebben&Start, nauwelijks merkbaar omdat de motor is ingeschakeld. Het verschil met de 140 pk diesel is zeer opmerkelijk in termen van aanraking en luidruchtigheid.

De overbrengingsverhoudingen gepast lijken, kunt u de auto reageert op één punt, maar op hun beurt hebben een vrij gematigd brandstofverbruik. Een collega is gekomen voor hen om te besteden 12 tot 13 l / 100 km zonder in te gaan "machete", hoewel quickie (betekenis stijgen), maar in de tegenovergestelde richting is niet gebeurd voor mij 7 l / 100 km (berg van de zeespiegel).

Het is niet moeilijk om te rijden, zelfs voor beginners, Het is een genot in termen van contact. Als u veel betreedt, de consumptie stijgt te veel, maar het negeren van de schakelindicator en versnellingen normale benzine ratio = pijn niet is voldaan, en gemiddelde en piek 6 l / 100 km mogelijk.

Voor iemand die afkomstig is van een atmosferische motor, als een 2-liter zal niet merken dat het turbo met uitzondering van het paar kan nog steeds leveren een atmosferische wanneer dit niet het geval. Het is zeer vooruitstrevend in het hele cuentavueltas, bijna bijna het lijkt atmosferische. We kunnen tandwielen vaak gebruik heeft ook zes snelheden.

Ik denk dat de meest aanbevolen benzinemotor range, nou ja, zijn er slechts twee, en zal twee blijven. Vragen over de mogelijkheid van een 1.6 THP 200 pk, voor degenen die verkopen ze niet te compenseren. 1.6 VTi 120 pk lijkt een saaie motor (getest op de andere modellen) en ik heb minder te besteden aan de algemene voorwaarden.

De THP 156 pk motor een ronde, laat de absolute hoogte van spot bijvoorbeeld 2.0 FSI 150 pk (VAG groep niet langer) en vele atmosferische motoren. Benzine liefhebbers zullen genieten van deze motor, maar ook geven de auto een race-prestaties.

Ik reed de 508 met deze motor voor 141 kilometer, met een gemiddelde van 6,8 l / 100 km en 75 km / h. Als we mijn reis te combineren tot een andere journalist op de weg, voegen we 247 km, met een gemiddelde van 7,9 l / 100 km en 70 km / h. Ten tijde van de klim op, was het gemiddelde iets boven 9 l / 100 km (route zeeniveau te bergen).

Het is een zeer mooie auto om te reizen, maar er zijn meer comfortabel. Het is ook een goede vergister bochten, maar er zijn meer sporten: Het is in een gezonde gemiddelde. Stel dat uw aanraking is aanzienlijk Germaanse. In feite is een Franse fotograaf die me begeleid zei dat het leek op een Duitse auto.

Highway zesde versnelling is niet overdreven lang, de motor is in staat om goed te herstellen, zelfs van 120 km / h en kan een superieur draf handhaven zonder naar beneden naar de vijfde plaats. Het gevoel van snelheid is misschien een beetje laag, omdat de motor geluidsisolatie en wind wrijving zeer bewerkstelligd.

Test Peugeot 508 SW GT 2.2 HDi

Tenslotte het boveneinde eveneens droog. Geen equivalent benzine, en maakt gebruik van een conceptueel cilinder motor die de 3.0 V6 HDi die 407 gebruikt, met hetzelfde vermogen vervangt, maar met een fijnheid verbruik ... althans in theorie. De voorwielophanging is verschillend, een dubbele driehoek, zoals 407. Het is meer dynamisch, maar verliest een deel comfort.

Deze motor is gekoppeld aan automatische of yes verandering. Omdat de motor is het minste wat ik graag weg te nemen voordelen. Het is een beetje ruw, kabbelende, iets tractoril ... en verandering niet helpt. Niet een CMP, is een koppelomvormer. De veranderingen zijn milder, maar het verschil staande hoog: niet te motor trilt een beetje.

Als we willen deze trillingen te elimineren de motor uit te zetten, hoewel de fly "N" te verlagen een beetje. Zoals in het CMP geen mogelijkheid van opeenvolgende veranderingen, en er is ook een Sport-modus stretching meer versnellingen, behoudt meer of minder despecto 200 milliseconden elke wijziging programma "D".

Ik herinner me niet zien op elk gewenst moment het gemiddelde verbruik van minder dan 8 l / 100 km, zelfs 9 l / 100 km werd. Hier heb ik niet geweest met goede smaak, Ik denk dat hoog, zelfs met 18-inch wielen, automatische omschakeling, de kracht die je hebt en de aard van de route.

Wanneer de 508 gezichten krappe bochten in steun is het nog steeds erg gehoorzaam aan bevelen van de bestuurder, zelfs wanneer veel sluit de beurt. De achteras is niet gemakkelijk te misplaatsen, en onderstuur kwaad lijden moet worden geschatte snelheid mogelijke toetreding tot de curve.

Stabiliteitscontrole werkt heel weinig, en als dat zo is, dan is dat omdat het duurt. U kunt naar een mooie ligerito gelijke tred met voldoende vertrouwen, en dat heeft voorwielaandrijving en geen zeer geavanceerde differentieel (elektronische hulpmiddelen afzonderlijk verkrijgbaar). 407 heeft mij niet overtuigen, maar dit was.

U kunt specifieke correcties versnelling met behulp van paddles achter het stuur, maar automatisch gaat. Het is niet de neiging om lage motor bochten nemen, die het verbruik goed doet pijn. Bovendien laat de motor de toerenteller onszelf onder 1.500 RPM zelden.

Met een vlotte rit is het moeilijk om te beseffen wanneer te schakelen, hoewel de indicator instrumentenpaneel geeft aan of we gaan in de automatische modus. Als we meer agressief rijden, zult u merken wanneer het verandert, maar er is geen duwen of trekken opmerkelijke verliezen ... en niet een DSG.

Toen hij stappen op de versnelling kan ons verslaan om de zitting, jammer dat het geluid stijl "Petrolo" herinnert ons eraan dat uiteindelijk is een diesel. deze motor met pluggen in zijn oren geniet er meer, want hoewel niet erg luid en net genoeg klinken ... is genoeg om zijn dieselera toestand herinneren.

In het algemeen, in termen van gedrag en hoe het gaat, Ik denk dat een van de beste opties in het D-segment, binnen generalist merken. Het lijkt ook aan te raden voor iemand die voor het slapen gaan Premium D, en een generalist D of C. Wanneer Opel Insignia Premium ontstaat bijvoorbeeld kan veel toserle.

Ik ben het niet eens met het beleid van powertrains, maar moet worden gecontextualiseerd, 90% van de omzet wordt diesel D-segment zoals we hebben uitgelegd, en Europa is een dieselizadísimo segment (neem palabro). De 508 HYbrid4 zal wat frisse lucht te brengen in 2012, met 2.2 HDi, maar het energieverbruik 1.6 HDi.

Ik heb veel hard remmen gegeven, bijna alle vrijwilligers en anderen door noodzaak en benadrukte de stopkracht je hebt en hoe goed het doet. De schoen lijkt ook van toepassing, alle wielen dat deze eenheden hebben geleid werden Michelin Primacy HP wil niet zeggen dat alle 508 dragen ze op.

In Motorpasión | Peugeot 508 en 508 SW, presentatie en test in Alicante (Deel 2)