Van februari een nieuwe zomerband en hoge prestaties voertuigen middensegment tussen de 15 en 17 inch aankomt. Het heet Michelin Primacy 3 en is de opvolger van de Primacy HP. Volgens de fabrikant, de drie triple naam komt van de verbeterde beveiliging.

Volgens onafhankelijke tests door TUV SUD en AppPlus IDIADA (205/55 R16 en 225/45 R17) nieuwe Michelin band superieur aan zijn concurrenten merkenGoodyear EfficientGrip Bridgestone ER 300 Ecopia Pirelli P7 (16 ") of P7 Cinturato (17") en Continental ContiPremiumContact2 (16 ") of SportContact 3 (17").

Bovendien, de markering stelt dat banden produceren een brandstofbesparing van 70 liter bij 45.000 km (de gemiddelde lengte van de wielen), overeenkomend met 0,15 liter per 100 km turbodiesel passagiers. Dat in euro, met een gemiddelde van 1,3 euro per liter -being realisten, vertaalt zich in 91 euro.

Michelin Primacy 3

dynamische presentatie van de Primacy 3

Dit alles is prima, maar je moet controleren. Wij voeren drie tests in de paddock van het circuit van Cheste: droge remmen, nat remmen en laterale griptest nat. We maken een subjectief criterium circuit, en is iets dat meestal wordt gedaan in Tyrus presentaties.

Omdat de tijd niet te vergezellen Valencia, werd het zwaar regende, de droge remproef werd nat remproef, maar met het verschil dat er geen sprinklers het besproeien van de testbaan. De voertuigen waren uitgerust met een GPS meter meetprestaties remweg.

Voor droge remmen bij nat gebruik een BMW 320d met Goodyear EfficientGrip banden en Michelin Primacy 3. Ondergetekende verklaart dat de remweg was iets langer bij Goodyear, minder dan twee meter in mijn geval. Gemiddeld is de gedrag was hetzelfde.

Michelin Primacy 3

Kijk dan op de zijwaartse grip met een Mercedes-Benz E 220 CDI, voorzien van dezelfde banden voornoemde. Als een regelmatige gebruiker van Goodyear, vond ik het interessant om te proberen deze en andere niet, omdat de Goodyear is de beste die er onder uw concurrenten.

De test was simpel, zwerven rond een rotonde totdat je verlies van laterale grip aankondiging, namelijk de enige onderstuur. Voor de test om precies te zijn, heb ik de snelheidsbegrenzer tot 60 km / h op beide auto's. Dit zou voorkomen dat per ongeluk gaan sneller in mijn gretigheid om geen verschil te zien.

Op die snelheid merkte ik dat het zou worden verspreid binnenbaan van de rotonde (afgesloten voor het verkeer, als er twijfel) moest correctie wiel met behulp van Goodyear banden. Stabiliteitscontrole er iets gebeurd niet te handelen, om tijdig correcties aan te brengen, en de auto bleef beheersbaar.

Michelin Primacy 3

TÜV testen spreken over 3 km / h meer dan de naleving Primacy 3 competitie, met een snelheid van 90 km / h op nat. Daarom kunnen we zeggen dat de Michelin grips beter in die omstandigheden. Andere testers gekozen voor Pirelli P7 Cinturato al degenen die persoonlijk de voorkeur te vluchten.

Met Italiaanse wielen hetzelfde was, de auto's waren gemakkelijker om te gaan naar de linkerrijstrook naar binnen, totdat u kunt zien op de foto's die ik nam vanaf de buitenkant. Nu, ik weet niet hoe snel het nemen van de rotonde anderen, of op welk niveau van de correcties had in uw flyers.

De andere twee concurrenten, Continental en Bridgestone kon niet bewijzen, geen auto's met die wielen. Tot slot, natte remtest (80-0 km / h) en Volkswagen Passat met Continental banden en Michelin onafhankelijke testen bevestigd. De Primacy 3 vertraagd door 1,3 tot 1,5 meter minder dan de helft.

Michelin Primacy 3

Wat ze zeggen TÜV rapporten en IDIADA

De test was drie weken geleden, maar wijselijk om te wachten tot de verslagen van de TÜV in mijn handen, die geen collega die de presentatie bijgewoond werd gelezen. Ze kwamen niet in de pers kit en zijn niet openbaar beschikbaar op het netwerk, dus moest ik wachten voor mij vergemakkelijkt.

Tests van 205/55 R16 werden met 91 V Volkswagen Golf 1.6 TDI (105 pk) volgens de ECE R117 (adhesie) en ISO 28580 (rolweerstand) standaarden. Wat betreft de 225/45 R17 W, werden getest met dezelfde auto model en volgens dezelfde regels als gezegd, nat. De omgevingstemperatuur was 15 ° C of minder, en werden gemaakt in Duitsland en Nederland tijdens de mei-juli.

Wat remtests IDIADA, werden zij gemaakt in 16 "SEAT Leon 2.0 TDI (140 pk) L'Albonar, van 27 juni-10 juli. De 17 "werden ook getest met de León, tussen 23 mei en 5 juni, kort. Waren precies getest dezelfde concurrenten die TÜV. Catalaans niet gemeten rolweerstand.

Michelin Primacy 3

Rapporten beide entiteiten alleen controleren de luchtweerstand, hechting en transversale remmen nat / droog precies drie kenmerken die beschikt Michelin nieuwe banden. Het heeft geen andere functie te bespreken, en van daar, ik weet dat ik weet niets meer.

Het zien van de vier verslagen (TÜV 16 en 17 "IDIADA 16 en 17") concludeert dat de Michelin Primacy 3 is superieur aan zijn rivalen. De beste zijn in deze voordelen, het is een vergelijkende waarde van 100% toegekend. Bijvoorbeeld in de 80-20 km / h nat 17", het primaat 3 levert 100% en het gemiddelde van concurrenten 93,5%.

IDIADA doet hetzelfde, het beste is 100% en de anderen worden vergeleken. In het ergste geval, met wielen 16 "slechtste concurrent Michelin neemt 90% van de voordelen. in graphics Het is niet gebroken, die concurrent in elk resultaat, omdat de TÜV en IDIADA niet willen om de hand van andere fabrikanten die ze voeren bijten.

Michelin Primacy 3

Waar Michelin-banden is niet veel anders dan zijn rivalen in 16 "is in de laterale grip op nat wegdek, waar de concurrentie heeft een gemiddelde score van 97,8%, en het ergste is 97,5%. In 17 "concurrentie is bij 95,4% in dezelfde test, en het ergste blijft op 94,9%. Christian, het ergste is niet veel slechter dan zeg.

Bovendien is de remweg voordeliger droog-nat Michelin, wanneer concurrenten iets dichterbij. Samenvattend, verlaat het primaat 3 is beter in droge remmen dan een beetje beter bij nat remmen en iets betere natte grip kruis.

We mogen niet vergeten de rolweerstand, die een belangrijke invloed consumptie. In 16 "
Als Michelin neemt 100%, het gemiddelde van de concurrenten is 89,5%. In 17", Michelin neemt 100% en het gemiddelde van de concurrenten omlaag naar 85,9%. In een demonstratie, brachten ze een paar auto van een helling, gedreven door zijn eigen gewicht, en uiteraard dat Michelin meer afstand had gereisd.

Michelin Primacy 3

Welke veranderingen van de Primacy 3 Primacy HP?

Nou, de waarheid binnenkort worden verteld. Het loopvlak heeft een nieuwe verbinding met elastomeren, silica en hars verlengt de kilometric, maar zonder in te gaan, tenzij in de prestaties of het brandstofverbruik. Er is nog een verschil die niet wordt gezien, omdat het menselijk oog is onmogelijk.

Ik bedoel de lamellen in het contactvlak met de weg, met een minimale dikte van 0,2 mm. Zijn functie is om grip in zowel natte als droge te verhogen, met een beetje minder slip ten opzichte van concurrenten banden. De praktische resultaten lijken de theorie te ondersteunen.

Het ontwerp doel van deze band is aangepast aan de omstandigheden van de typische ongeval volgens een studie VUFO (Universiteit van Dresden) meer dan 20.000 verkeersongevallen in Europa in de afgelopen 10 jaar. Michelin zegt dat geprobeerd hebben meer dan 20 miljoen kilometer en 25.000 banden.

Michelin Primacy 3

De Michelin Primacy 3 in Spanje

Bereik de vervangingsmarkt in februari, dat is, beschikbaar voor iedereen die wil om uw huidige banden te vervangen door hen in een gebruikte auto. In parallel, het werken aan 30 projecten voor technische goedkeuring te rusten 20 nieuwe modellen personenauto's die zal gaan over de verkoop dit jaar en het volgende te gaan als standaard.

deze banden Zij het grootste deel van de afmetingen dat ze op de markt van vandaag (hart bereik). De minimale grootte is 185/60 R15 84H, en het maximum, 245/45 R18 100W. Voor snelheidscodes, omvat H, V, W en Y; betreffende profielen 65 tot 45. Bedenk dat Het is niet een-sport-georiënteerde band.

Waarom ze vervolgens te verkopen aan tot 18 inches? Nou, in de veronderstelling dat is een realiteit, en is dat fabrikanten bieden vandaag de dag standaard of optioneel banden met deze afmetingen, hoewel deze niet sporten, zie een aantal mensen drager, of null compacte sportieve aspiraties. Het is voor esthetiek, in principe.

Michelin Primacy 3

conclusie

Ik ben teleurgesteld om te weten of de Primacy 3 is erger in zoiets als sonoriteit. De EfficientGrip Ik heb zeer goede advies per saldo, zijn erg stil wielen, grip heel goed in droge en natte, en zelfs de prijs is heel redelijk. Duurzaamheid nog steeds weet het niet, ik heb niet al gedaan 15.000 km met die wielen.

Wat is het ergste concurrent? Volgens mijn persoonlijke ervaring, zou ik zeggen dat Pirelli P7, die na het ervaren erger grip met alle auto's die ik heb gereden hebben gekruist en droeg die bands. Dit kan ik niet bewijzen, Het is een intuïtie. Dat is echt niet het ergste van alles, en bijna legde mijn hand in het vuur, is Goodyear.

Ik denk dat een groot deel van de Continental, Bridgestone ken ze minder. Maar goed, terug naar de cijfers, hebben we het over, dat in het ergste geval, de Michelin geeft 10% meer dan een van zijn rivalen, en in het beste geval slechts 1,2% verschil in hun voordeel . En we nog niet kunnen praten over de prijs.

Bekijk het complete galerij »Michelin Primacy 3 (presentatie) (21 foto's)

 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01
 • image01

Reiskosten voor deze presentatie zijn overgenomen door Michelin. Voor meer informatie zie onze gids voor relaties met bedrijven.

source | TÜV (76245086-01HE-PR en 76245086-01HP-PR) IDIADA (DIN110103-7 en DIN110103-6)

window.addEventListener ( 'load', function () {$ () elk (function (index, element) {$ (element) .elastislide () 'gallery-elastislide.' ;.})})