de De Tomaso Pantera Het is een van die gehuld in mysterie, zeldzame en fascinerende auto's. Het idee kwam van de nederigste weg, op die manier kunnen we het alleen maar voor gebeuren. Maar we moeten veel verder terug ga terug naar de volledige omvang van dit verhaal te begrijpen.

Een verhaal met onaangenaamheden, maar hij liet ons vele momenten om te onthouden ruzie bij Cromos auto in die verscheen de Pantera en een grote poster versieren van de muur van onze kamer.

Alejandro de Tomaso, zuivere toewijding

De Tomaso Vallelunga

Het klinkt cliché dat terugkrabbelen, maar Alejandro de Tomaso was één van die mannen maakten zich. Argentijnse zakenman geboren in 1928, met 15 jaar besloot hij de studies opzij te zetten en aan de slag in het familiebedrijf. Een rusteloze jonge man bleek te vroeg in het huis voor de dood van zijn vader toen hij 5 jaar oud was.

Bepaald en gepassioneerde, hij hield van racen en al snel begon het maken van zijn eerste stappen in de Argentijnse wedstrijden op een Bugatti en een Alfa Romeo auto. Tomaso opent geleidelijk hiaat in de nationale competities. In 1954 betwistte de 1000km van Buenos Aires met een Maserati, is het tweede in zijn klasse en zevende overall. Het volgende jaar, in 1955, is het gedaan met de overwinning.

De Tomaso F1

In slechts zes jaar, Alejandro de Tomaso doorgegeven monteur werken voor Maserati uw eigen F1 hebben

Als gevolg van de politieke instabiliteit en een aantal problemen met de wet vanwege zijn idealen, in hetzelfde jaar het maakt de moeilijke beslissing om Argentinië te verlaten. 27 jaar Alejandro besloot ik moest sinds het verlaten van zijn vaderland, wat beter is dan wijden zich aan wat hij gepassioneerd over was: Cars.

Hij verhuisde naar Noord-Italië en al snel contact maakt met de belangrijkste merken van het beeld op het moment. Begint monteur voor Maserati in 1955 en 1956 in haar fabriek in Bologna, en slechts drie jaar later, 1959 vacuüm wordt vrijgegeven aan haar eigen merk te creëren. Een merk dat zijn naam dragen en die vorm te geven hun eigen ideeën, hun manier van het zien van de autosport.

De Tomaso merk

De Tomaso Formule Junior (1959)

Het goede werk van de Italiaanse-Argentijnse en goede resultaten tot u een opmerkelijke erkenning in een korte tijd. Begin met het ontwikkelen van producten op basis van de Ocsa auto's die had geconcurreerd en het oogsten van de eerste sportieve successen in de Formule Junior, een categorie nieuw opgericht in 1958, dat hem in staat stelde om zijn ervaring in de eenzitters van minder dan 500 kilo en maximaal 1100 kubieke centimeter te realiseren.

Overactieve geest Tomaso leidt hem naar paden ongebruikelijk voor de tijd te steken, zoals de ervaring met onderdelen gemaakt van titanium kleppen, krukassen of zelfs complete chassis. Iets bijna ondenkbaar in het midden van de vorige eeuw.

Het resultaat van deze lust om te experimenteren en om te racen, twee jaar later, in 1961, de Tomaso erin slaagt om jezelf onder te dompelen in de zalf; Het is gemaakt zijn eerste Formule 1 wagen.

De Tomaso Formule 1 (1962)

Frank Williams, Giampaolo Dallara, Carroll Shelby, Giorgetto Giugiaro ... Veel krediet voor Alejandro de Tomaso is in het bedrag van goede contacten je krijgt

De Tomaso de Formule 1 debuut in 1962 aangedreven door de 1,5-liter motor van een Ford Cortina met Franco Bernabei bij de controles. In het jaar van zijn debuut, tijdens de Grand Prix van Rome, de De Tomaso wordt geplaatst in de top posities tot een storing in het reservoir dwong hem met pensioen te gaan.

Die tijden waren anders, kon je op de hoogste competitie te ervaren zonder te vervallen in faillissement, zodat Alejandro zet zijn fantasie. Voor het volgende seizoen, 1963 ontwikkelt een nieuwe, meer geavanceerde auto met een Ford V8-motor die diende als een structuurelement met een frame op een stuk magnesium. Helaas nooit krijgen om te concurreren.

Tijdens zijn tijd in de Formule 1 maakt vrienden met Frank Williams en Giampaolo Dallara met degenen die zou werken tijdens zijn jaren van de concurrentie. Maar interesse in de racerij verdwijnt abrupt in 1970, toen de piloot Piers Courage sterft bij een ongeval in het circuit Zaandvort (Nederland). Van daaruit Tomaso besluit om zich te concentreren op de productie van auto's.

Stap voor stap naar succes

De Tomaso Vallelunga

Dan produceert De Tomaso en ook sportwagens straat die hun kennis van de loopbaan toe te passen. de samenwerking gestart met Ford om hun auto's rijden blijft van kracht en is de bron van een relatie die vele jaren zou duren als het merk heeft het leven.

De eerste auto "straat" Het werd vervaardigd De Tomaso Vallelunga, Een sport radicale tweezitter met een motor van 100 pk Ford Cortina bron. Een bescheiden, maar voor een auto 549 kilo die weinig meer dan vier wielen en een inwendig gelijk niveau was dit voldoende is om de barrière van 200 km per uur te overwinnen.

De Tomaso Mangusta (1965)

Met de genen van Vallelunga, maar gericht concurreren direct met de sport van de tijd, 1967 geboren De Tomaso Mangusta. Een auto waarin we een ontmoeting met bekende namen van de tijd, die een grote commerciële kant van Alexander toont.

De Mangusta is ontworpen door Giorgetto Giugiaro (Klinkt dat bekend, nietwaar?), De Italiaanse deel van Ghia, bedrijf voor een periode van tijd is eigendom van De Tomaso tot verkocht. Weet je wie?, Ja, Ford.

De Tomaso Mangusta (1967)

Met zijn agressieve rechte lijnen, stijl onmiskenbaar Italiaans, extreem lage profiel van het lichaam (1100 mm) en een compact achter glas met een nieuwsgierige vleugelvormige partij is en die een V8-motor herbergt, de Mangusta De Tomaso is voorzien in de baan van de beste bouwers van de tijd. Nu al heeft het een plaats onder de beste.

Ze zijn gemaakt 401 units, de meesten van hen beginnen door middel van het bedrijf British Motor Car Distributors Ltd in de Verenigde Staten worden ingevoerd, het openen van de deur naar zijn grootste commerciële succes was nog komen. Over de vijver verkochten ze 250 tegen 150, die in Europa blijven.

De Tomaso Sport 5000 (1965)

Dankzij het feit dat het gesprek van de wereld, De Tomaso blijft om contacten te leggen en maak kennis met het hoogste niveau van de autosport. Probeer om te werken met de legendarische Carroll Shelby en hem overtuigen om een ​​substituut voor Cobra in Italië, een project van De Tomaso Sport 5000 1965. Hoewel ze vrienden falen om samen zaken te doen samen te stellen. Roddels zeggen dat de naam komt van Mangusta cobra eten zoogdier, mangoest. Van daaruit kunt u knopen.

De grote verdienste van De Tomaso Mangusta is om een ​​solide distributiekanaal VS openen

Als bewijs van de bekendheid die de kleine rol Mangusta in de Verenigde Staten bereikt, een zeer speciale eenheid dat in plaats van het monteren van de Ford V8 wordt vervaardigd, afbouw Chevrolet motor. een alleen De Tomaso Mangusta gemaakt voor General Motors vice-voorzitter, Bill Mitchell.

De tijd van De Tomaso Pantera

De Tomaso Pantera (1971)

Onder zijn eigen naam in de lijst van de meest prestigieuze fabrikanten, Tomaso een stap verder. Heeft de populariteit en de erkenning heeft, is nu of nooit, is het tijd om sterk petarlo.

Als het gebeurt, tegen die tijd, Ford wil in haar gelederen te hebben een Italiaanse fabrikant. De Tomaso is een merk bekend om hen samen te werken en om de zaken nog erger te maken, ze hebben een project dat Ford executives boeit. Entiteiten snel sluit volgens beide zijden, Ford neemt een groot deel van De Tomaso en in ruil daarvoor is het verantwoordelijk voor distributiecentra in de VS en motoren.

De Tomaso Pantera (1971)

De Tomaso Pantera heeft een lange levensduur tussen 1971 en 1991, de verkoop van 7.200 eenheden in totaal ongeveer

Behoud van de kenmerken die beroemde de Mangusta gemaakt en het verbeteren van een aantal van de tekortkomingen van die sport eerste. agressieve lijnen, de centrale positie van de motor en camoufleerbare lichten worden gemaakt en toegevoegd hen een recept dat altijd werkt: het beste chassis en meer macht.

De Tomaso reattached namen om hun best te laten bewegen. tom Tjaarda leidt het ontwerp project, wederom met betrekking tot Ghia studio ontwikkeling, terwijl Ford bezighoudt met drijfgassen. De spectaculaire resultaat heeft een naam: De Tomaso Pantera, een iconische auto die kan worden gezien voor de eerste keer in Modena en officieel voorgesteld in Hall van New York 1970.

Voor de eerste keer in een straat auto merk De Tomaso opzij zetten de eenvoudige rekken en bedenkt een monocoque chassis waaraan het koppels een V8 5.800 kubieke centimeter Ford Cleveland en een handgeschakelde transmissie ZF transaxle dat zaken 330 pk de achterwielen.

de De Tomaso Pantera Het is een realiteit en een jaar na de presentatie en komt met een snelheid van drie eenheden per dag. In 1971 landden ze in Amerika 1.007 eenheden, een succes voor zo'n klein merk, en in 1975 en 5500 circulerende Panther. Prachtige cijfers.

De Tomaso Pantera GT5 (1980)

Maar de eenheden die aankomen in het eerste jaar Lincoln Mercury dealers waardoor verdeelt de De Tomaso hou niet te veel aan Ford. Misschien wel het resultaat van de haast om overtollige vraag te voldoen, De afwerkingen zijn heel slecht voor wat ze verwacht, voortijdig verschijnt roest, de instellingen niet goed en er zijn grote lassen aan de buitenpanelen bekijken.

Onaanvaardbaar voor Ford, die besluit om de zaak in behandeling te nemen en krijgen meer bij het project betrokken. De Amerikaanse reus was toen beslist vervaardigen van de lichaamspanden door precisie stampen, iets dat geweldig om Pantera voelt het verhogen van het niveau van hun kwaliteit.

Een katachtige met 20 jaar van het leven

Geen van de latere Tomaso krijgen om een ​​succes of vergelijkbaar met die van Pantera hebben

Aangemoedigd door het succes meerdere versies worden aangegeven, als de Pantera L (Deluxe) 1972 dat waarderingswinsten die Ferrari, Maserati, Lamborghini en Porsche van de tijd verbeterd, Pantera GT5 1974 met een aërodynamische body en verbeteringen in de cyclus, de GT5-S 1984 dat het gaat nog verder naar buiten of indrukwekkend GT4 racing met 500 pk.

20 jaar van de productie van De Tomaso Pantera zeggen dat het allemaal. 1971-1991 uit de fabriek meer dan 7.200 eenheden. De laatste wordt geleverd in 1992, al een compleet anachronistisch auto. Mooi en radicaal, maar gedesoriënteerd in tijd.

De Tomaso (1993-2004)

1993 Alejandro de Tomaso lijdt beroerte die laat je met ernstige gevolgen. Het bedrijf in andere handen overgaat en Marcello Gandini de leiding, maar slaagt erin om te zweven. Probeer het eens met sommige modellen zoals TomasoEen bijzondere sport suspensies met formule 1, koolstofvezel lichaam en V8 BMW eerst (280 pk) en Ford na (320 pk) .slechts ongeveer 50 eenheden, waarvan er 10 werden barqueta, 4 cabriolet en treden coupé rust.

Alejandro stierf in 2003, maar ondanks hun motorische vaardigheden die ze zijn afgenomen, gaat hij met zijn laarzen aan, bezig met een nieuw project: een reïncarnatie van Pantera. Hopelijk iemand besluit om terug te keren naar het pad dat de maker en de terugkeer van de heerlijkheid die behoort in zijn eigen recht overgelaten aan het merk.

foto's | Wikimedia, Wikipedia, Thomas Bersy, Tom Ellis, Brian Snelson, mangopulp2008, Jarod Carruthers, PlanezCarsZ, nakhon100, Alexander Nie
In Motorpasión | Hou je van exclusieve auto's? Net als u geïnteresseerd bent in deze spectaculaire De Tomaso Pantera GT5 zijn