Etter å ha sett hvordan utsiden og innsiden den minste av de fire ringene, og etter også finne ut alt om motoren, dens dynamiske kvaliteter og følelser som sender hjulet, i dag får vi inn i den tykkeste delen, men kanskje den mest interessante for alle som er interessert i modell og utstyrsversjoner.

Den tyske merkevaren tilbyr for din modell "Audi A1": Https: //www.motorpasion.com/coches/utilitarios/audi-a1 to forskjellige versjoner, heter Attraction og Ambition, sistnevnte er den mest sjenerøst utstyrt og først de mest grunnleggende. Grunnprisen for modellen er rundt 15 800 euro, med den minste motoren i området av 1,2-liters TFSI 86 hk.

Motoren Området for denne lille omfatter den allerede nevnte 1,2 TFSI 86 HK, 1,4 TFSI i to varianter kraft: 122 og 185 hk (S-formet) og TDI motor, turbo, 1,6 liter også i to forskjellige styrker 90 og 105 hk, sistnevnte er den vi har testet.

Avhengig av motor, Audi tilbyr manuelle girkasser av 5 og 6-trinns automatisk girkasse S-Tronic. Som du vet, er Quattro firehjulsdrift ennå ikke et alternativ, selv om det er planlagt i nær fremtid, og vi vet at dette er en Haldex multi-plate clutch system nedsenket i et oljebad.

Blant standardutstyret for alle versjoner markere Kjørelys, seks kollisjonsputer, radio chorus, elektriske vinduer foran, sentrallås, strammere foran bilbelte, elektriske speil, punktering kit system start og stopp motoren, elektronisk startsperre , energigjenvinningssystem ved bremsing og Girindikator, blant annet.

Vår enhet var Audi A1 Ambition-versjonen, som er den mest utstyrte, men før de nådde den, begynne med begynnelsen, er spesielt bemerkelsesverdig for den store standard utstyr for sikkerhet bekymringer de mest grunnleggende alternativet.

Attraksjon og Ambition

For prisen av kjøretøyet, er tilførselen av utstyret ikke spesielt raus (air condition er ikke inkludert, for eksempel) i etterbehandling attraksjon tilgang, men hvis noe står blant annet Audi grunn A1 fabrikken er stor antall systemer for sikkerhet: ESP, ABS, EBV (elektronisk bremsekraftfordeling), EDS (elektronisk differensialsperre), ASR (elektronisk trekkraft kontroll) og bremse bistå eller sikker.

Blant de spesielle utstyr for denne versjonen, som er tilgjengelig for alle motorer unntatt den mektigste (1.4 TFSI 185 hk), omfatter stålfelger 15-tommers hjulkapsler, klut møbeltrekk attraksjonen, interiør innstikk i sort matt og sportsratt plast, for eksempel.

Det neste trinnet, som i sin tur den øvre enden, er Ambition finish og tilsatt i den forrige legering hjul 16 tommers dekk tiltak 215/45 R16, sports suspensjon, spesifikk møbeltrekk, med aluminium, sport forseter , sport skinnratt, tåkelys, klimaanlegg, lys og regnsensor, sentrale armlene og krom eksosrør, blant annet.

Audi A1 1,4 TFSI 185 hk som vil skille seg, har sin egen spesielle utstyr: 17-tommers dekk (215/45 R17) S-line eksteriørpakke, radio concert, sports skinn ratt og multifunksjons med cams, klimaanlegg Comfort og Lampene inne i pakken.

tilleggsutstyr

Tilbudet av tilleggsutstyr er så stort at vi kan nesten doble prisen på kjøretøyet. Pakker trekk, dekk i alle farger og smaker, Navigasjon, komfort alternativer ... og det uavhengig av de utallige alternativene som tilbys av Audi Exclusive online.

Noen av de mest interessante er sportsunderstell S-Line (mellom 400 og 600 euro, avhengig av motor), innbruddsalarm (350 euro ca.), Xenon plus (ca $ 1000), oppvarmede seter (330 euro), tak panorama glass (1000 euro), Bose lydanlegg (800 euro) og grunnleggende navigasjonssystem (1300 euro) eller MMI navigasjon plus (3000 euro).

De mest interessante utstyrspakker er: Kult pakke for ca 1500 euro (klimaanlegg, lettmetallfelger 15 inches, tåkelys, skinnratt ...) Media Package stil (mellom 1400 og 1600 euro og inkluderer: innendørs belysning LED, konsert radio, Bluetooth installasjon, møbelstoff ...) og S-line sport pakke som inneholder ca 2000 euro sportsunderstell, 17-tommers hjul, multi~~POS=TRUNC og girkule i perforert skinn, inskripsjoner S-line , skinn og stoff, blant Toras ting.

Audi A1 1,6 TDI 105 hk vi kunne prøve den delen av 20,960 euro, var bærer nok utstyr til å øke prisen over 26.000 euro. La oss se hva vi har å slite bort penger hvis vi har samme kjøretøy som testes.

Valgfri som vi har kalt vår enhet bærer den grunnleggende navigasjonssystem (6,5-tommers skjerm, CD-skifter, grunnleggende nettleser ...), multifunksjonsratt, 17-tommers hjul, panorama glasstak, Xenon lys pluss, i motsetning takbuen, to-tone skinninteriør ...

sikkerhet

I løpet av det siste året 2010, Audi A1 gikk sikkerhetstester utført av Euro NCAP, tjener den høyeste score: Fem stjerner. Versjonen i spørsmålet var en 86 hk 1,2 TFSI Ambition og etterbehandling med en egenvekt på 1,115 kilo.

Hvis vi delt, ser vi at Audi A1 fikk 90% av stillingen når det gjelder passasjerbeskyttelse er bekymret. I å beskytte barna trakk 79% av mulig poengsum og som for sikkerhetssystemer (alle standard) fikk 86%. Det verste resultatet var i avsnittet om fotgjengerbeskyttelse, hvor den holdt seg på 49% (den beskyttelsen som tilbys av støtfangeren er bra, men ikke foran på panseret, for eksempel).

Du kan hvile i dag, med så mye data utstyr, sikkerhet og alternativer må allerede være sjøsyk (jeg er i hvert fall). I morgen vil vi konkludere testen med den endelige vurderingen av Audi A1 1,6 TDI og preparatomtalen.

Fortsettelse følger ...

I Motorpasión | Audi A1 1,6 TDI, test (utvendig og innvendig, kjøring og dynamisk)