Volgens de traditie van Opel in het compacte segment in 1991 kwam hij aan het verblijf van de Opel Astra, een voertuig sindsdien en tot op de dag is een van de leiders van de algemene markt. de Astra J, die het merk als de huidige generatie wordt genoemd, wordt verlengd voor volgend jaar.

over 700.000 eenheden verkocht sinds de lancering in 2009, het nieuwste model van de Astra geldt als de derde meest succesvolle model in Europa in het segment compact, ook al is het nummer twee in specifieke markten zoals Duitsland.

In de geest van voortdurende succes, Opel esthetiek koelt iets Opel Astra en toegevoegd aan de nieuwe reeks net zo belangrijk als sedan lichaam of versies Biturbo CDTI, met een motor die, hoewel het in de Insignia was al, nu komt het aanbod van Astra als een halte van de diesel bereik.

Veranderingen voor 2013

Hoewel ontwikkelingen als zodanig zijn Biturbo draagstoel lichaam versies, waarvan we een beetje later zal spreken, alle versies van de Opel Astra (met inbegrip van nieuwe) worden nieuwe motoren, technologie, een aantal esthetisch veranderingen als update en een ruimere keuze op het ontwerp van banden betreft.

Zowel de Astra vijfdeurs lichaam als familie versie of Sports Tourer, de veteranen van de reeks, veranderingen in de frontale blik als een meer uitgesproken lagere grille (In de stijl van de GTC), een chromen bar op de radiator grille waarvan de vorm lijkt op de vleugels van een vliegtuig of zwarte accenten in de koplampen, aantrekkelijker en LED-dagrijverlichting in alle versies behalve toegang.

In het geval van de Astra Sports Tourer is het systeem FlexFix Bicycle transport is nu de tweede generatie en voert maximaal vier fietsen en zelfs het heeft een sluiting die het mogelijk maakt veilig hen te steunen als we niet in de buurt van het voertuig.

Naar boven uit de look, ontvangt de Astra vijfdeurs een achterste portamatrículas nieuw design en chroomstrip net onder het, dat is ook de versie met carrosserie gezinsbijslagen. Binnen Opel ook het biedt nieuwe bekleding, kleurencombinaties en sierlijsten.

Voor zijn deel, Astra GTC (De driedeursversie) is een panoramische voorruit handbediende herinnerend werkzaam DS4, hoewel het glasoppervlak groter hierin en wordt ontdekt door een stuk (en niet twee, zoals in de Franse).

Als we kijken naar de technologie die de gevonden variëren van een nieuwe browser (Navi 900) of Opel Eye (Signaalherkenning, Forward Collision Alert, waarschuwt laan meer ...) aan de ultrasone sensoren (waarschuwen dode hoek of parkeerassistent) of op basis van een radarinrichting (adaptive cruise control, remt dreigende botsing systemen ... ).

Opel Astra BiTurbo CDTI

Naast de sedan lichaam, dat zal volgend jaar ongeveer 15% van de verkoop van Opel in Spanje, het grootste nieuws in de Astra-gamma is de introductie van versies BiTurbo CDTI, de meest krachtige diesel aanbod. Orders openen dit najaar en de eerste leveringen zullen plaatsvinden begin volgend jaar.

deze versies BiTurbo, Ze boden vijf-deurlichaam, GTC en Sports Tourer, uitgerust met een 2,0-liter viercilinder diesel met twee turbo's die een beeld geeft van vermogen 195 pk en een maximaal koppel bereikt 400 Nm.

Mark zegt dat het een sequentiële twin turbo, en het uitrusten van een primaire en een kleinere turbo, lage inertie. Een nieuw aspect van deze motor is dat de twee intercooler waarmee rekening worden gecombineerd tot een enkel blok, om die om ruimte te besparen.

Het gemiddelde verbruik is 5.1 liter bij de vijfdeurs Astra en 4,9 liter in de carrosserie van drie deuren of GTC. In beide gevallen, de BiTurbo-versie heeft een topsnelheid van 226 km / h.

de Astra BiTurbo CDTI esthetisch verschilt van hun broeders in bereik omdat de lamel chroomtraliewerk niet alleen de dekkleur, een onderste luchtinlaat groter, door een voorste bumper die een vorm van haaivin creëert een dubbele uitlaat en een specifieke interieurdetails zetels kijken rood.

Aanbod van motoren en toekomstige ontwikkelingen

Daarnaast biturbomotor, dat is de grootste nieuwigheid, de Astra range andere beschikt ook over interessante opties, zowel benzine als diesel, en ook een alternatief dat de mogelijkheid van het gebruik biedt GLP.

De benzinemotoren bestaat uit een 1.4 turbo 140 pk en 220 Nm dat nu een overboostfunctie dat deze extra 20 Nm (was 200 Nm) toevoegt. Op basis van deze motor, Opel biedt ook een versie van LPG (liquefied petroleum gas) identiek voordelen voor de vijfdeurs carrosserie en familie. mode GLP Verbruikt 7,9 liter gas per honderd kilometer, wat overeenkomt met 129 gram koolstofdioxide per kilometer.

De krachtigste benzinemotor bereik wordt het rijden van de meest krachtige Astra ooit, de OPC een 2 liter 280 pk en 400 Nm die we konden al genieten van de vroege zomer in een exclusieve presentatie aan de media op het luchtvaartterrein van Pferdsfeld (deel 1, deel 2), in Duitsland.

Ten slotte is de diesel bereik heeft ook (in aanvulling op de nieuwe biturbo 195 pk) met een 1.7 CDTI waarin het wordt aangeboden in twee varianten 110 en 130 pk macht, zowel Ecoflex, laag verbruik en uitstoot.

De volgende release in termen van drijfgas zal een nieuwe motor zijn Ecotec 1.6 Turbo en ook het merk zal drie generaties van nieuwe motoren (benzine middelgrote benzine kleine en middelgrote diesel) bieden in de komende anderhalf jaar, dus we moeten zich bewust zijn.

touchdown

Tijdens ons kort bezoek aan Duitse landen hadden de kans om het te proberen voor een korte tijd, het nieuwe lichaam van het Astra-gamma, de vier-deur of sedan. In ons geval is gemonteerd op de motor 1.4 Turbo 140 pk automatische transmissie met zes versnellingen.

We waren in staat om de auto te rijden voor ongeveer veertig minuten (ja, het is erg klein, maar er was geen tijd voor meer) en hoewel we waren niet in staat om veel conclusies te komen, kunnen we zeggen dat de auto zich veilig voelt, zelfs bij hoge snelheden (te bereiken 160 km / h bij een snelweg).

De automatische transmissie werkt goed, maar het is niet bepaald de snelste in de markt, noch is shift paddles. Dat zelf heeft een sequentiële modus die ons in staat stelt om te schakelen met behulp van de keuzehendel. Gehomologeerd verbruik van deze versie is 6.6 liters per honderd kilometer (154 g / km CO₂).

De indeling van de Astra draagstoel is iets lager dan de vijfdeurs en de achterbank niet een vrije hoogte te breed. De stam, ja, heeft een capaciteit van 460 liter, die 90 meer dan de vijfdeurs en plaats vrijwel afmetingen wagen (in termen verwijzen liter).

Hoewel ik het niet kon rijden mezelf, ja ik had de gelegenheid om te reizen op een passagier Astra GTC BiTurbo CDTI-motor met 195 pk en in dit geval wordt opgemerkt dat de motor veel meer energie, Het heeft een paar grote en Snelheid wint eenvoudig. Ik ben bang dat we zullen moeten wachten om verder te proberen om conclusies te trekken.

Bekijk het complete galerij »Opel Astra 2013 presentatie (12 foto's)

Bekijk het complete galerij »Opel Astra 2012 (28 foto's)

Kosten voor deze presentatie zijn overgenomen door het merk. Voor meer informatie zie onze gids voor relaties met bedrijven.

In Motorpasión | Opel Astra OPC, presentatie en test in Pferdsfeld (Part 1, Part 2)

window.addEventListener ( 'load', function () {$ () elk (function (index, element) {$ (element) .elastislide () 'gallery-elastislide.' ;.})})