de zevenzitter auto's Ze hebben altijd een uitzondering in de markt geweest. Ze waren bijna altijd familie stationwagon of een optie die een derde zitrij (Peugeot 504, Citroen CX of Mercedes E klasse, de meest bekende te noemen) zou kunnen hebben. Daarna aanbod werd langzaam aan het verdwijnen uit de markt tot de komst van MPV's (of MPV) en grote SUV.

Op dit moment zijn bijna alle generalist merken, waaronder premie, hebben in hun catalogus meer dan zeven-seater model. Echter, allen zijn nu MPV en SUV, met uitzondering van een fastback sedans (Tesla Model S). Met meer dan 30 modellen op de markt (meer dan 40 als we omvatten die afgeleid van bedrijfsvoertuigen) is het geen gemakkelijke taak te beslissen over een model. Uiteraard kunt u altijd kiezen voor een van de toonaangevende modellen in zijn segment, zoals de Citroen C4 Grote Picasso, maar zijn niet altijd de ideale model voor iedereen. Dus, in plaats van een lijst van de leiders is het ook over de alternatieven op de markt. Deze selectie, op basis van onze tests, zal helpen.

Zeven auto's goedkoper zetels

Het maken van deze selectie van modellen, is het duidelijk dat de zeven-seater auto's zijn aan de bovenkant van de markt: de overgrote meerderheid van de modellen die hoger zijn dan 25.000 euro (indien Renault Grote Kangoo up basis gaat van 20.000 euro ...) . In deze context is het nog moeilijker om een ​​nieuwe zevenzitter model dat betaalbaar is. Maar geen paniek, Er zijn drie modellen die lager zijn dan 20.000 euro.

Dacia Lodgy Stepway

Dacia Lodgy Stepway

Logisch, vinden we hier met de kampioen van low cost: Dacia. De Roemeense firma stelt lodgy, model halverwege de break en MPV. Het bereik, zoals altijd in Dacia, is beperkt: twee motoren benzine en twee dieselmotoren (met vermogens tussen 90 en 110 CV), variërend van 11.370 euro (de goedkoopste van de zeven marktpleinen) Voor 16.030 euro Dacia Lodgy Stepway uitgerust met de dCi 110 pk sterke motor, onze favoriete range.

Dacia Lodgy Stepway

Ondanks een avontuurlijke look, de Dacia Lodgy Stepway is een model exclusief voor gebruik op de weg. Het heeft geen eigenaar of gemengde banden en niet meer hoofdruimte. En dat blijkt. De dCi heeft een aantal verve boven 1,7000 ronden en comfortabel roadshows. In plaats is het niet zo mild voor personenvervoer, waarbij de suspensie enigszins moeilijk te gaan stevige verslechterd.

Dacia Lodgy Stepway binnen

Aan boord, afwerkingen en plastics zijn duidelijk lage kosten, hoewel hun apparatuur correct is gezien de prijs. De tweede rij is ontworpen voor brede en drie (2 + 1 en niet, zoals in de meeste auto's), met goede beenruimte. De derde zitrij is geschikt voor twee volwassenen zonder problemen -iets zeldzaams in zevenzitter modellen die genoeg ruimte voor beide benen en hoogte te hebben. De stam is enorm vijf stoelconfiguratie (825 liter) en zeer kleine derde rij zetels (200 liter) zoals in de meeste modellen zevenzitter.

Toyota Verso

Toyota Verso

Hieronder 20.000 euro, Toyota Verso Het is alleen bij 1.6 benzinemotor 132 pk. Maar meer van 20.300 euro tot 21.850 euro, vinden we de 1.6-liter diesel varianten en benzine 111 pk 1,8-liter 147 pk gekoppeld aan een continu variabele automatische transmissie.

De Toyota Verso is nog steeds een van de beste compacte MPV (4,46 m) in staat om het beste compromis tussen dynamiek en comfort, vleien afwerkingen, een zeer correct standaarduitrusting en zeven zetels te bieden.

Toyota Verso

Het biedt ook de gebruikelijke modulariteit MPV (individuele volledig klapstoelen), hoger is dan een bar of SUV en een tweede rij stoelen binnenhoogte. Het is geschikt voor twee volwassenen, maar niet met hetzelfde comfort in rij centrum zitplaatsen. Hoe dan ook, het is veel beter in dit opzicht dan een Kia Carens (ook hieronder 20.000 euro), waar de derde zitrij is alleen voor kinderen.

Toyota Verso

De stam, zoals verwacht, gaat van 440 liter in vijf zitplaatsen tot 155 liter in zeven zetels. Nogmaals, hoger dan 105 liter Kia Carens blijft schaars (Minder dan een Mazda MX-5 roadster) in zevenzitsconfiguratie.

Gelieve PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
Dacia Lodgy11.370 tot 16.30 euro4498 mm100 pk 1.6; TCe 115 PK; dCi 90 pk en dCi 110 pkFWD. Manual 5634/207 literPrice. Bagageruimte.
Toyota Verso18.200-20.150 euro4.460 mmBenzine. 1.6 132 hpFWD. handleiding 6440/155 literAfwerkingen. Equipment.

Mensen drager of MPV, de klassieke oplossing

Tot voor kort, de MPV waren auto's waarvan het ontwerp is bepaald door de functie plaats vorm, vandaar de term minibus te beschrijven. Zelfs de marketing afdelingen besloten om ze te maken van een MPV, door "Multi Purpose Vehicle"Engels, en zijn positie als auto's voor alles: voor gezinnen, voor sporters, voor professionals, voor degenen die graag om te rijden, etc.

Toch zijn ze terrein verliezen aan de SUV, maar hebben het enorme voordeel van het hebben ontwikkeld vanaf het begin tot zeven zetels te hebben. Dit geeft ze de juiste configuratie stammen in rijen zitplaatsen en een binnenruimte dan SUV van vergelijkbare afmetingen.

Ford S-Max

Ford S-Max

deze Ford S-Max haalt het recept dat de eerste generatie succes gemaakt: true zevenzitter, een ontwerp dat zich verwijdert van de traditionele MPV en de mogelijkheid om bieden zowel passagiers- comfort en dynamiek leidt. De rol is zeer beperkt in bochten, ondersteunt open en zeer direct. Natuurlijk het gewicht en het zwaartepunt enigszins hoge gevoeld bij de ingangen van krappe bochten, maar qua rijplezier getoond superieur aan MPV.

Ford S-Max

Aan boord van de Ford S-Max de tweede zitrij kan schuiven 17 cm, het vrijmaken van ruimte als het ware precise- de derde rij zetels. Daarnaast worden individuele stoelen op de tweede rij scharnierend met toegang tot de twee zittingen van de derde rij verschaffen. Wat betreft de romp, in vijf stoelconfiguratie het is aan 770 liter en 285 liter in zevenzitsconfiguratie.

Ford S-Max

Ten slotte moeten we dat aanbod goede vermelden waargenomen kwaliteit van de afwerking, het ontwerp dashboard verfijnder dan de eerste generatie en apparatuur, afhankelijk van de versie, die een panoramisch zonnedak en vision camera 180 graden voor gemakkelijk manoeuvreren in de stad omvat zoals bij het parkeren en zouten nul zichtbaarheid door de wanden van de parkeergegevens.

Renault Grand Scenic

Renault Grand Scenic

de Renault Grand Scenic breekt met de erfenis van de Renault Scénic. Het ontwerp is modern en minder MPV, het dashboard terug naar een meer klassieke setting, maar met een imposante centrale touchscreen en dynamisch gedrag is nu dichter bij die van een saloon, maar zonder dat het zo goed als die van een Renault Megane of een Ford S-Max. Hij heeft gewoon sterk verbeterd.

Renault Grand Scenic

Aan boord, terwijl de Renault Grand Scenic behoudt ontwerp individuele zitplaatsen kunnen niet worden verwijderd: Nu een druk op de knop te verbergen op de vloer van de auto, vrijgeven van laadruimte. De tweede zitrij -Verstelbare lengte- biedt meer beenruimte dankzij de langere wielbasis dan de Renault Scénic. De derde zitrij, zoals in bijna al deze voertuigen zullen comfortabel zijn voor kinderen, terwijl de volwassenen en tieners een beetje krap in die plaatsen zullen voelen.

Renault Grand Scenic

De kofferruimte biedt 533 liter in vijf stoelconfiguratie wordt verlaagd tot 189 liter, derde rij stoelen plaats. Het is niet genoeg voor zeven mensen, zeker, maar nog steeds meer dan de 170 liter Citroen C4 Grote Picasso-leider van de segment- of 145 liter BMW Series 2 Grote Tourer. Het verschil is niet veel, maar met zeven mensen aan boord, alles telt.

Renault Espace

Renault Espace

de Renault Espace is de pionier van de MPV's in Europa, dankzij zijn enorme binnenruimte en modulariteit, met opklapbare individuele zitplaatsen in alle soorten en zelfs draaien. Maar voor de vijfde generatie Renault Espace is hij volledig vernieuwd. We presenteren als een viaduct, maar het ontwerp is duidelijk dat een MPV met meer hoofdruimte (16 cm) onder het bodemsegment concurrenten. Ter vergelijking: de meeste SUV bieden tussen 20 en 22 cm, terwijl de vorige Espace aangeboden 12 cm.

Renault Espace

Espace transformatie ook gezien het stuur. stoffelijk overschot zeer comfortabel, maar biedt nu een veel dynamischer rijgedrag, vooral bij uitvoeringen met vier bestuurbare wielen gedoopt 4Control. En het is niet iets dat moet worden derhalve alleen op bochtige wegen en vrolijk rijden in de stad biedt ook een duidelijk voordeel voor het manoeuvreren in smalle straten en parkeerplaatsen (het heeft een draaicirkel van slechts langer dan een Renault Clio meter) of gewoon om hun 4,86 ​​m lang parkeren. Het is een schande dat dit systeem is niet standaard op alle Espace, zelfs waar het is niet vrijblijvend.

Renault Espace

De conversie is nog aan boord. Goodbye individuele zitplaatsen je kon draaien en te installeren, waar wilde in de passagiersruimte, is des te meer conventionele nu en betere waargenomen kwaliteit (Renault heeft veel vooruitgang op dit gebied gemaakt). Afzonderlijke zetels zijn nu camoufleerbaar onder de vloer van de auto met een druk op de knop in de kofferbak of via de centrale touch screen.

Space boord blijft een van de referenties in het segment. In de tweede rij zittingen (kan schuiven over 17 cm individueel) ruimte voor de benen en de breedte is uitstekend. Echter, de derde zitrij is niet zo gezellig als in de laatste generatie, hoewel ze twee volwassenen kunnen reizen zonder problemen.

Renault Espace

De boot configuratie van de zeven zetels, ondertussen, is tevreden tot 247 liter. Het is meer dan veel MPV, zeker, maar ook maatregelen 4,86 ​​m lang. Hoe dan ook, nog steeds niet de SEAT Alhambra te bereiken in dit verband.

SEAT Alhambra

Seat Alhambra

De Volkswagenn Sharan en zijn tweelingbroer de SEAT Alhambra heersen op het segment van de grote monovolumes, Lancia nu dat (Chrysler) Voyager, Citroen C8 en Peugeot 807 zijn niet meer in de markt en de Renault Espace op zoek naar een nieuw gat te krijgen. Aan de voorzijde van de Volkswagen Sharan, SEAT Alhambra raden haar dynamischer tuning dat doet geen afbreuk aan het comfort en een goede prijs voor apparatuur. En hoewel de SEAT Alhambra heeft weinig rivalen, heeft te veel kwaliteiten.

Seat Alhambra

Het ontwerp van de SEAT Alhambra, hoewel nice is duidelijk functioneel. En dat heeft zo zijn voordelen op het gebied van het leven aan boord. Het interieur is uitstekend en toegang tot de achterste zitplaatsen, dankzij de schuifdeuren is perfect.

Seat Alhambra

De zeven stoelen zijn afzonderlijke stoelen (glijdende ongeveer 16 cm) type en volledig gedraaid om de derde rij zetels. De helling van de rugleuning is verstelbaar en vouwen volledig. De derde rij zetels -escamoteable onder maletero- is geschikt voor twee volwassenen, alhoewel de positie van de stoelen, tamelijk hoog, is niet ideaal. Ze zijn ook een beetje smal.

PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero zetels 5/7
Ford S-Max28.975-46.400 euro4.796 mmBenzine en diesel. 120-240 pkFWD. AWD. Handmatige of automatische700/285 literdynamisch gedrag. Bagageruimte.
Renault Grand Scenic20.016-30.096 euro4.634 mmBenzine en diesel. Van 116-160 pkFWD. Handmatig of automatisch.533/189 literDesign. Bagageruimte.
Renault Espace30.900-44.535 euro4.857 mmBenzine en diesel. Van 131-200 pkFWD. Handmatig of automatisch.614/247 literDesign. Afwerkingen. Bewoonbaarheid. Dynamiek.
Seat Alhambra33.861-43.971 euro4.854 mmBenzine en diesel. Van 116-220 pkFWD. Handmatig of DSG.955/300 literBewoonbaarheid. Bagageruimte. Waar voor je geld apparatuur

Crossover of SUV, big

de SUV Ze zijn vervangen in veel opzichten op de bekende lichaam van weleer. Velen zijn het aanbieden van zeven plaatsen versies. Vaak duurder dan vergelijkbare en minder praktische MPV zowel de toegang aan boord voor de derde zitrij te zijn, zoals op het gebied van modulariteit. Of u nu SUV naar een eenvoudige esthetische kwestie, zichtbaarheid, toegang aan boord of gewoon omdat verlaat zo nu en dan off road praktijk zijn er interessante voorstellen:.

Land Rover Discovery

Land Rover Discovery Hse

de Land Rover Discovery Het is een van de belangrijkste modellen van het Engels fabrikant. Deze nieuwe generatie is dichter bij het concept van de Range Rover Discovery dat de traditionele. Zijn dynamische rijgedrag is verbeterd, hoewel de aangegeven richting weinig ingrijpende veranderingen en rolbaan nog enigszins opgeladen.

Land Rover Discovery Hse

Echter, waar de Land Rover Discovery shows Het is uitstekend rijcomfort: Het is zeer comfortabel en rustig (zelfs diesel). Natuurlijk, met de Terrain Response II, Discovery shows uitstekende off-road. Het maakt niet uit het oppervlak en het obstakel, Discovery eert zijn voorgangers.

Land Rover Discovery Hse

Aan boord, de Dicovery biedt zeven zetels voor volwassenen; de derde rij stoelen zijn niet voor een specifieke of eenmalig gebruik voor kinderen. Zelfs met de tweede zitrij teruggeworpen helemaal niet, kan een persoon van bijna 1,80 m op de pleinen van de achtergrond zitten zonder je knieën raakt de achterkant van de stoelen op de tweede rij. In ruil daarvoor, de bagageruimte is niet de beste van deze selectie van zevenzitter auto's.

Land Rover Discovery Hse

De Land Rover Discovery is ideaal voor diegenen die zeven volle zetels nodig -en niet vijf met nog twee voor een goede maatregel of voor degenen die het nodig hebben, zelfs incidenteel, uitstekende off-road capaciteiten. En als je niet gaat gebruiken, hoe dan ook, de Discoverry een veel comfortabel, verfijnd en comfort van de passagiers als een prioriteit auto. Het is een anekdote, maar het toont heel goed: Discovery 12V voorziet zes duurt negen USB-poorten en kan maximaal acht apparaten via de geïntegreerde Wi-Fi.

5008

5008

de 5008 is een ander model dat werd omgevormd van een klassieke MPV Citroen C4 Grote afgeleide Picasso- om een ​​SUV te zijn. De Peugeot 5008 heeft beperkt off-road vaardigheden (Hoewel een hoogte van ongeveer 24 cm), maar getoond zeer comfortabel en dynamisch weg, met een zeer scherpe richting die meer flexibiliteit dan Skoda Kodiaq geeft bijvoorbeeld.

5008

Aan boord, de Peugeot 5008 ziet eindigt met een waargenomen kwaliteit bijna premie. Het heeft zeven afzonderlijke zitplaatsen en hoewel hun plaats zijn iets kleiner dan de Skoda Kodiaq of Landrover Discovery, de beenruimte tweede zitrij groot (goed, er is geen centrale tunnel die de passagier midden verstoren ).

5008

De Peugeot 5008 Hij onderscheidt zich van zijn concurrenten door zijn interieur modulariteit (Individueel voor alle zitplaatsen) voor zijn dynamische kwaliteiten (om een ​​SUV te dragen betekent niet dat je niet wilt rijden), het rijcomfort en technologische apparatuur (i-Cockpit, automatische noodrem waarschuwing gevaar voor aanvaring, actief alert lane departure, snelheid erkenning grenzen, snelheid regulator adaptieve met Stop (automatische transmissie), actieve bewakingssysteem dode hoek, Park Assist en camera 360),

Skoda Kodiaq

Skoda Kodiaq

Voor iedereen die op zoek naar een zevenzitter auto en wil echt een grote SUV esthetiek, Skoda Kodiaq Het is momenteel een van de beste voorstellen. Met 4.70 m lang, het is niet echt een compacte auto, maar met zijn lange wielbasis (2.791 mm) het Kodiaq biedt enorme interieur en een even grote boot op de vijf-zitplaats configuratie (560 liter) en de juiste versie van zeven zetels (270 liter).

Skoda zetels Kodiaq

Uiteraard is de ruimte en het comfort is niet hetzelfde in alle plaatsen. In de tweede rij zittingen (18 cm opening), de ruimte lengte en breedte is los, behalve dat het voelt op het centrale plein. Dit is dichterbij, voor het verbergen van een armsteun. Wat betreft de derde zitrij, slechts twee kinderen reizen echt comfortabel in het, hoewel ze kan worden ingenomen door twee volwassenen.

Skoda trailer Kodiaq

Een dynamische niveau, zonder dat het onhandig is niet de Kodiaq zal u een glimlach te brengen, maar in ieder geval is zeer comfortabel. Ideaal ook voor degenen die behoefte hebben aan een aanhangwagen te trekken tot 750 kg, als het niet is uitgerust met remmen, en tot 2.200 kg met rem. heeft ook het Trailer Assist systeem en geautomatiseerde omgekeerde richting voor degenen die niet bekend zijn met de manoeuvres trailer.

Skoda binnen Kodiaq

Tot slot vermelden dat als een van de nieuwste modellen van deze selectie, kan je allerlei rijhulpsystemen te rusten (adaptive cruise control, detectie van voertuigen in de dode hoek, automatisch remmen, etc) en connectiviteit (Google Earth, bezienswaardigheden, weerdienst, Apple Car Play, etc).

Gelieve PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
Land Rover Discovery Sport39.975-61.405 euro4.590 mmBenzine en diesel. 150-179 pkFWD. AWD. Handmatig of automatisch.454 / liter ndOff-road. Bewoonbaarheid. Comfort. Connectivity.
500825.400-37.800 euro4.641 mmBenzine en diesel. 99-181 pkFWD. Handmatig of automatisch.780 / liter ndDesign. Afwerkingen. Modulariteit.
Skoda Kodiaq25.990-39.585 euro4.697 mmBenzine en diesel. 125-190 pkFWD. AWD. Handmatig of automatisch.560/270 literBagageruimte. Bewoonbaarheid. Trekvermogen. Price-apparatuur.

Luxe auto's, ook met zeven zetels

Met de komst van de luxe SUV, premium merken nam ook de gelegenheid om modellen van de zeven zetels voor te stellen om deze hoge niveaus van bereik. In deze categorie hebben we opgenomen een kleine selectie van modellen van meer dan 50.000 euro en niet-elektrische of hybride (ze hebben hun eigen categorie).

BMW X5

Bmw X5 xDrive30d

de BMW X5 is de dynamische referentieniveau in de SUV: Incisaal richting stabiliteit laterale grip en rolbesturing curve, zijn enkele van de eigenschappen. En doet dit zonder dat het comfort van de passagiers (hoewel sport manier de suspensie wordt weergegeven onnodig firma). Opmerkelijk, alle zeven-seater BMW X5 uitgerust met self-luchtvering met niveauregeling op de achteras.

Bmw X5 xDrive30d

Bovendien is de BMW X5 blijft trouw aan het beleid van BMW van de apparatuur precies goed nummer, terwijl de klant de mogelijkheid om uw X5 te creëren om de brief met de lange lijst van opties of om verzocht te worden van de verschillende verpakkingen uitrusting (veel interessanter economisch).

Bmw X5 xDrive30d

In termen van bewoonbaarheid, de X5 aanbiedingen ruimte en modulariteit van een MPV (Liggende stoelen, glijden, etc). De ruimte in de tweede rij zitplaatsen is uitstekend, terwijl in de derde de twee passagiers zitten enigszins lager en enigszins smal. Ze zijn ten minste niet plaatsen die alleen gebruik maken van kinderen, kunnen twee volwassenen daar te reizen.

Mercedes-Benz GLS

Mercedes Benz Gl 400 4MATIC

Mercedes-Benz durfde in zijn dag met een luxe MPV zevenzitter, klasse A. Vandaag is de enige vertegenwoordiger van de "categorie van de zeven zetels" is de Mercedes-Benz GLS (De Klasse V is een zes persoons). De eerste plaats ontwikkeld voor de Amerikaanse markt, de GLS heeft de rol van de mastodont in onze oude Europa: hij meet 5,13 m lang (5,16 m in de 63 AMG-versie) van 1,93 m breed en 1,85 m hoog.

Mercedes Benz Gl 400 4MATIC

Met zulke afmetingen, leefbaarheid aan boord van de Mercedes GLS is het waard om een ​​"mini busje". Terwijl de ruimte in de eerste twee rijen zitplaatsen is prachtig in de derde is het uitstekend. Eigenlijk kan twee volwassenen reizen in de derde zitrij, maar het gebrek aan ruimte kan agobiarles.

Mercedes Benz Gl 400 4MATIC

Mercedes GL afstammeling van de GLS niet meer standaard verpakking van de weg (versnellingsbak, centraal differentieel slot), maar is nog steeds beschikbaar als een optie. Natuurlijk, de vierwielaandrijving behoort tot de standaarduitrusting. Hoe dan ook, waar de keizerlijke GLS monster rijcomfort. Zeer comfortabel, goed nauwelijks verandert rollen (actieve anti-roll bars) en is immuun voor de wind dankzij kant om een ​​specifieke functie van stabiliteit controle.

Volvo XC90

Volvo XC90 D5

de Volvo XC90 is de ultieme premium SUV en een uitstekend alternatief voor de Duitsers of de Britse modellen normaliter goed is voor alle verkopen. Het ontwerp, zowel exterieur als interieur uiterst verfijnde, maakt plotseling groeien oude Duitse modellen.

Volvo XC90 D5

Aan boord van de centrale aanraakscherm om alle functies van de auto (GPS, climate control, multimedia, enz.) Heeft de besturen markt beter leesbaar-interface en snelheid normaal gesproken alleen vonden we in tablets. De kwaliteit van de materialen is nagenoeg op het niveau van een Audi Q7 en stromend verfijning (comfort en stilte) Zijn de beste van de categorie.

Volvo XC90 D5 Momentum

Qua roominess, de Q7 5,02 m is iets hoger dan de Volvo XC90. In beide gevallen is de derde-toerbeurt zitplaats is voor incidenteel gebruik en niet dezelfde ruimte als de Mercedes GLS bieden. Onder de Audi Q7 en de Volvo XC90, de ruimte verschillen zijn minimaal, maar zoals in de Q7 toegang tot de derde zitrij is verre van ideaal (je moet de stoelen op de tweede rij vouwen in twee bewegingen) adviseren wij Volvo XC90 de een betere toegang.

Gelieve PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
BMW X561599-106064 euro4.886 mmBenzine en diesel. Van 231-449 pkRWD. AWD. Auto.575/274 literDynamiek. romp
Mercedes GLS88950-155950 euro5.130 mm (AMG: 5160 mm)258 pk diesel en benzine 333-585 pkAWD. Auto.680/300 literHabitabiliad. Verfijning. Off-road.
Volvo XC9056.472-76.468 euro4.950 mmBenzine en diesel. Van 190-320 HpFWD. AWD. Auto.640/262 literAfwerkingen. Verfijning. Design. leefbaarheid

Elektrische en hybride zijn niet in strijd met 7 zetels

Grote steden zijn steeds vijandiger voor auto's, met slechts elektrisch en hybriden mogen bewegen in steden als Madrid, wanneer zeer hoge afleveringen vervuiling. Als je een 7-persoons auto die in de grote steden kunnen krijgen zonder beperkingen voor hun emissies of gewoon door keuze nodig heeft, zijn er een aantal modellen, hoewel de meeste vallen in de categorie van luxe auto's.

Toyota Prius +

Toyota Prius +

Met een bereik dat tussen de 30.000 en 40.000 euro, Toyota Prius + is niet een bijzonder betaalbare auto, maar als je zeven zetels nodig hebt en niet kunt of wilt dat een auto "ecologisch" van meer dan 50.000 euro, dan is dit uw enige redelijke optie is.

Toyota Prius +

Technisch, dynamisch gedrag en apparatuur of connectiviteit, de Prius + is vergelijkbaar met andere Toyota hybride bereik, als de Auris of de vorige generatie Prius. Ideaal in de stad (comfortabele, stille, soepele) Het is niet meer zo veel op de weg, waar de warmte motorgeluid wordt veel meer aanwezig is, vooral als ze een reis naar zeven bord- en enigszins onhandig dynamisch niveau.

Toyota Prius +

Wanneer de Prius + is om de leefbaarheid te overtuigen. En het doet dit met vlag en wimpel. Ondanks zijn compacte afmetingen, ten opzichte van een klassieke MPV- het een drager met afzonderlijke stoelen in alle standen (zitplaatsen die kan glijden, vouwen of afzonderlijk terugtrekken). zijn leefbaarheid is hoger dan veel compacte MPV, zelfs in de derde rij, waar twee volwassenen niet het gevoel gevangen (het is superieur in dit aspect van vele oversized SUV). Alleen toegankelijkheid tot de derde zitrij is erger dan zijn rivalen. En op de achtergrond, de Prius + heeft meer dan MPV stationwagon.

Tesla Model S

Tesla Model S

de Tesla Model S sui generis blijft een model in (hoe lang?) internationale auto-scene. En zelfs in deze selectie van zevenzitter auto's. Het is 100% elektrisch, levert uitstekende dynamische prestaties, sportieve prestaties, is een fastback sedan lichaam en is geschikt voor zeven passagiers, dankzij twee optionele zetels (4.600 euro) gelegen in de kofferbak.

Tesla Model S zeven zetels

Tesla herstelde het idee van de grote familie stationwagon 70 en 80. Dit is twee zetels alleen geschikt voor kinderen reis terug naar de rijrichting. Uiteraard, wanneer ze in gebruik, overschrijft de hoofdtak (nog striker 150 liter). Tesla voorgestelde dezelfde optie in de Model X, maar derde zitrij van de SUV's kijk in de rijrichting en twee volwassenen kunnen reizen in.

Volvo XC90 T8 Twin Engine

Volvo XC90 T8

de Volvo XC90 T8 Twin Engine Het is de plug-in hybride versie van de XC90. Maar ook de prestaties gebaseerde versie (meer dan 400 pk en 5,3 s 0-100 km / h) En luxe (er is zelfs een limousine versie van vierzitter). Als de rest van het traject, kan een optionele derde rij zitplaatsen.

Volvo XC90 derde rij zetels

Om de AWD (permanente vierwielaandrijving) te markeren en autonomie 100% elektrische modus tot 40 km. De Volvo XC90 T8 Twin Engine geniet dezelfde punten voor de uitvoeringen met een verbrandingsmotor, met de toegevoegde voordelen van hogere prestaties en een lager stroomverbruik (zolang ze de mogelijkheid van het aansluiten do te gebruiken).

Gelieve PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
Toyota Prius +28.900-36.000 euro4.645 mmBenzine hybride 136 pk 1.8 FWD. auto505/200 literPrice. CO2.
Tesla Model S84.600 tot 158.600 euro.4.979 mmVermogen (s) 333-612 pkFWD. AWD. Auto.894/150 literVoordelen. Design. Zero-uitstoot.
Volvo XC90 T8 Twin Engine81.180-85.180 euro4.950 mm2.0 plug-in hybride benzine 408 pkAWD. Auto.640/262 literVoordelen. Security. Bewoonbaarheid. CO2-uitstoot

Mini Van, want soms size matters

Geen wonderen, als u wilt dat een voertuig zeven-inzittende in staat is het dragen van de bagage van de zeven inzittenden, de enige modellen staat aan te bieden dat de kwadratuur van de cirkel zijn de minibestelwagen. Onder de anglicized huid eigenlijk afgeleid van wat wij noemen in Spanje altijd bestelwagens. Maar let op, de huidige modellen hebben niets te maken met het beeld dat we hebben van een busje-stijl MB-100 Mercedes 80s Deze huidige modellen zijn comfortabel, stil, gedragen zich bijna als een personenauto en kan krijgen zeer luxe te zijn.

SsangYong Rodius

Ssangyong Rodius

Ondanks een ontwerp dat bijna niemand vond het SsangYong Rodius eerste generatie had enig succes in Spanje dankzij de zeer concurrerende prijs. De nieuwe generatie vertoont een veel meer op consensus design, maar behoudt hetzelfde recept als hierboven: Enorme bewoonbaarheid (met 5,13 me lang als je kunt), veelzijdigheid, royale standaarduitrusting en zeer concurrerende prijs (vanaf 28.100 euro).

Ssangyong Rodius

Deze nieuwe generatie vervormbaar parallellogram achterwielophanging, die toegestaan een aanzienlijke verbetering van het rijcomfort en dynamisch gedrag. Maar vergis je niet, het is nog steeds een voertuig dat comfort bevoordeelt boven alle andere bepaling. Snel uit de sporen op een rustig tempo, het besturen van de Rodius is niet een lonende ervaring. Maar goed, dat is niet zijn roeping. De raison d'être is om veel ruimte aan boord te bieden. En in dit gedeelte echt uitblinkt.

Ssangyong Rodius

Hoewel de kwaliteit van vergaderingen en materialen is niet aan andere Koreaanse merken, is het niet een low cost model. Ja, er is veel ruimte voor verbetering. Ter compensatie SsangYong inzet door standaardapparatuur die volledig in zijn meest elementaire controle bandenspanning omvat stoelen 2e en 3e rij met lengteverstelling, drie doses van 12 V, Dual air conditioner voor de achterbank en onafhankelijke regeling voor achterbank, elektrisch verstelbare en opklapbare buitenspiegels. De meest uitgeruste versie bevat zelfs een multimedia-computer met een dvd-speler de achterpassagiers te hebben vermaakt.

Volkswagen Multivan T6

Volkswagen Multivan Generation Six

Voor de zesde generatie van "Combi" Volkswagen stelt een T6 Multivan Zij stelt een steeds bedrijfsvoertuigen afstand van te nemen op de basis en het winnen van het getuigenis van grote MPV (type Lancia-Chrysler Voyager) model een paar jaar geleden. Het is iets dat is duidelijk zichtbaar in de esthetische presentatie (bicolor combinaties zijn niet verplicht, dan kunt u ook een enkele kleur te bestellen) en vooral in de uitrusting.

Volkswagen Multivan Generation Six

de Active Cruise Control waarbij de afstand tot de voor- en beheert demping elektronisch bestuurde (Drie niveaus van demping) maken deel uit van de uitrusting. Zelfs aan het stuur, de Multivan heeft een tune dichter bij die van de Volkswagen Sharan dan van een bestelwagen.

Volkswagen Multivan

Aan boord, de tweede rij heeft twee afzonderlijke stoelen liggende, schuiven en draaien 180 ° voor, bijvoorbeeld, praten inzittenden van de derde rij zetels. Dit klassieke configuratie voor één zetel driezitter, hoewel ook wordt leunen en schuif enkele centimeters tot de bagageruimte te vergroten, bijvoorbeeld. Die met drie rijen stoelen in positie, een groot volume (720 liter). Het is ook mogelijk rust de twee rijen zitplaatsen en toetreding tot hen, zet deze ruimte in een soort bed. Geen zeven plaatsen voertuig op de markt met een grotere veelzijdigheid dan de Volkswagen Multivan.

Volkswagen Multivan

Tot slot, let op de enorme mogelijkheden van aanpassing van de Multivan met tal van opties zoals schermen en een dvd-speler, de secundaire verwarming of een geïntegreerde koelkast.

Gelieve PrecioLargoMotoresTransmisiónMaletero 5/7 plazasA
SsangYong Rodius28.100-38.450 euro5.130 mm2.2 diesel 178 pkRWD. Manual. AWD Auto en AutoND / 875 literRuimte. Modulariteit. Bagageruimte. Price.
Volkswagen Multivan T630.320-53.390 euro4.904 mm2.0 diesel 204 pk 102-204 pk en 2.0 benzineRWD. AWD. Manual. Auto.ND / 720 literRuimte. Modulariteit. Bagageruimte.