Het is voorbij. Na een lange tijd van geruchten en speculaties over zijn toekomst, op 16 februari, 83% van de werknemers Santana Motor gestemd voor een overeenkomst waarbij een plan op zijn plaats werd gezet om ontbinding van de vennootschap. Vele jaren van het maken van auto's die te geven aan een einde en sisser maken laatste Spaanse merk zelf bleef over, als we uitsluiten minderheid kleine luxe autofabrikanten zoals IFR en GTA.

Gisteren het uiteindelijke plan werd voorgelegd aan de onderneming te liquideren, werd vastgesteld in de 1152 toekomstige werknemers. 800 van hen (meer dan 50 jaar) zal zijn vervroegde uittreding en de rest, 300 zal zijn verhuisde in andere bedrijfstakken. Werknemers gestemd de overeenkomst als gevolg van de mogelijke alternatieven dit door hen werd beschouwd als meer acceptabel.

En voordat het is koud, de hoofdaandeelhouder Santana Motor, de Junta de Andalucía en je bent op zoek naar bedrijven om de ruimte vroeger bezet door de productie faciliteiten en proberen te bezetten het oplossen van de ERE dat gedurende drie jaar getroffen zowel Santana Motor en zijn ondersteunende industrieën. Droevig nieuws voor de Spaanse industrie.

Dankzij Ángel Martin op de baan.

via | land
In Motorpasión | toekomst Santana's blijft onopgelost