Sinds 8 december, heeft Portugal gemaakt naar huis liep van ons, zonder het wegwerken van de tol is vrij ingewikkeld. De treinstellen die eerder gratis waren (SCUT) zijn geworden van toll barrière, of zoals ze het noemen ze daar Portagens.

In Portugal zijn er twee soorten tol, de barrière en die zonder belemmering. Ze beginnen om mensen zonder barrière, waar je niet kunt betalen met contant of per credit card vermenigvuldigen, en je moet vooraf betalen of dragen rijden een elektronisch apparaat lijkt op Via Spaans T. Ze noemen OBU of "TAG" dient ook Greenway.

We zullen zien in dit artikel praktische informatie voor het aandrijven van de Portugese Autoestradas.

Uit Portugal en Spanje is er veel onvrede over deze maatregelen, en hetzelfde Portugese, van de Commissie van weggebruikers Infante en andere platforms, drang verzuim en instorting van het systeem. Wat zouden de gevolgen van het passeren van de tol zonder te betalen zijn? En als we doorgaan tol onbedoeld?

NOTE: Dit is voor informatieve doeleinden en niet van plan om bestuurders aan te sporen om schendingen te plegen. Elke persoon beslist over zijn eigen verantwoordelijkheid als u tol betalen of frauderen.

Boetes en straffen voor het rijden zonder te betalen tol of Greenway

Voor auto's met buitenlands kenteken, de sanctie 10 keer de hoeveelheid opgelicht tol, met een minimum van 25 euro. In het geval van tolwegen zonder barrière, elke "gate" om verder te gaan zonder dat het toestel, zouden we winnen elke keer een nieuw recept.

Hoe de boete te betalen, als we niet in het bankwezen? Er is maar één manier, en dat we stoppen met de Portugese GNR, en het bedrag zal moeten worden betaald ter plaatse. Als we niet stoppen, hoeft het verkeer tickets niet naar Spanje. Als we leven in Portugal of gebruik maken van een Portugese auto huren, krijgen we gepakt zeker.

In tolwegen barrière, is er fraude die door de tol rijstrook (Via Verde), die geen belemmering heeft. Als langs de tol vinden we de politie moeten je zak krabben. Dat kon het niet doen in het Spaans Vía T. Evenzo zo niet de politie verrast, het is alsof je gratis.

Er is een vrijwillige periode van vijf dagen om eventuele boetes die zij hebben ons geplaatst te betalen. Na die tijd moeten we ook aan leges betalen van 1,70 euro voor elke award, afgezien van de sanctie.

Tolwegen in Portugal

Hoe tol werken in Portugal

in de toll barrière, Er zijn drie manieren om te betalen: contant geld, kaart, of via de Greenway. Het laatste systeem is gelijk aan de tol, maar geen belemmering. collegegeld wordt gelezen en proberen om de Via Verde apparaat te lezen om de juiste hoeveelheid te verzamelen om de bestuurder.

Dit apparaat bedient zowel particuliere wegen, en voor sommige parkeergarages en zelfs tankstations Galp. Voor tolwegen zonder barrière, eigendom van de overheid, is de inschrijving gelezen en doorzocht de OBU of "TAG" of Greenway. Als u niet beschikt, te kijken naar een computer opnemen als de auto is toegestaan ​​om op een andere manier te verplaatsen.

Dat wil zeggen, het is niet verplicht elektronisch apparaat als u de tol virtuele via het internet of automatisch aan het begin van de wagons machines hebben betaald. Natuurlijk, het gebruik van het apparaat, we bespaarden een extra vergoeding. oog, de OBU / "TAG" apparaat is voor wagons die voorheen publiek waren (Ex-SCUT) aan de lage autowegconcessie tol niet werkt, maar u kunt betalen ouderwets.

Tolwegen in Portugal

Hoe om legaal gerund door Autoestradas Portugal

Als we zullen in Portugal een paar dagen, zijn er alternatieven voor de betaling apparaat (tijdelijk of permanent) tot en met pag Portugees Postkantoor credit card:

 • Gedurende 3 dagen of minder: 20 euro moet worden betaald ter voldoening van alle tolwegen zonder barrière onbeperkt reizen. U kunt alleen doen zes keer per jaar.
 • Voor 5 dagen of minder: U betaalt naar verbruik, met een minimum van 10 euro, en kan het geld dat we hebben niet besteed herstellen.
 • Er is een vergoeding van 0,62 euro voor administratieve kosten in beide gevallen.

Een andere mogelijkheid is om te doen op de grens in automatische machines, Correos, luchthaven van Porto, Faro, IKEA of gebieden van ex-SCUT service. We hebben geen elektronisch apparaat nodig heeft, zeggen dat onze inschrijving scoren, is een virtual toll.

Tolwegen in Portugal

Als we om langer te blijven, moeten we de Via Verde Bezoekers, een apparaat dat de doorgang mogelijk maakt door beide types van tolgelden of OBU / "TAG" (ex-SCUT). Moet een te betalen eerste storting van 27,50 euro, wordt geretourneerd wanneer de inrichting wordt teruggevoerd. Kost 6 euro de eerste week en 1,5 euro de volgende, tot 90 dagen.

Om dit, moet men de hoeveelheid van alle tolgelden toe te voegen, uiteraard. een voorbelasting van 10 euro minimum, die niet terugbetaald indien helemaal niet gebruikt wordt gedaan. Als het niet wordt teruggestuurd, is de borg verloren. Het apparaat vervalt na 90 dagen, en het saldo dat het verband, en kan niet opnieuw worden geactiveerd.

Wanneer het apparaat wordt bereikt? In de verzorgingsgebieden van de oude SCUT in postkantoren (Correios) en in de winkels Greenway. Als we leven in Portugal en hebben op de lopende rekening, het apparaat gekocht door 27,50 euro en nooit verloopt. De toltarieven ons bij de bank Caixa Geral. Het alternatief voor de vooruitbetaling is om een ​​rekening bij die bank te openen en te koppelen van het apparaat.

Tolwegen in Portugal

voorgedefinieerde routes

Betaling zonder elektronische inrichting, zijn er de volgende routes tegen vaste kosten

 • Tavira-Faro: 5,93 euro per reis, twee keer 11,24 euro
 • Viana do Castelo / vliegveld van Porto: 5,54 euro per reis, twee keer 10,46 euro (heen en terug)
 • Valença-Braga-Porto: 1,78 euro per reis, twee keer 2,94 euro (heen en terug)

De prijs is inclusief prepaid inschrijfgeld (0,62 euro). Dit is een samenvatting, Ik stel voor om de bron, waarin alles wordt uitgelegd in detail te raadplegen. Daarbij gaat het niet op avontuur te gaan en kijken naar alles voordat u op reis.

Er is ook de mogelijkheid van het rijden op de secundaire wegennet, die gratis zijn, en hebben meer verkeer. Ja, ze zijn gevaarlijker in alle opzichten, en veel langzamer. De ex-SCUT en tolwegen hebben weinig verkeer en hoewel niet legaal (beperking van 120 km / h), zal het normaliter snel genoeg stromen.

Nissan Leaf in Lissabon

in het kort

 • Ronde zonder betaling: toll teleurgesteld 10, ten minste 25 euro
 • Voor een kort verblijf: het apparaat niet betalen, maar moet een virtuele tol in persoon te betalen (alvorens) of via het internet
 • Voor meer dan 5 dagen of regelmatige reizen: de circulaire verplichte OBU / "TAG" of apparaat Greenway
 • In Autoestradas met tolpoorten wordt gedaan zoals gewoonlijk bankpas of
 • De Spaanse Via T-apparaat is niet goedgekeurd in haar netwerk, en daarom is het zinloos
 • In Spanje kun je niet deze apparaten te kopen, Net over de grens

We weten niet hoe lang het deze collectie bedrijf zal duren. De Portugese regering erkent, ze zijn een tekort aan geld en hebben om de crisis te financieren. Als we willen berekenen hoeveel we zullen besteden aan de tol, Ik richt naar de officiële rekenmachine. Bijvoorbeeld, Lissabon (A1) naar Tavira (A22) zijn 23,65 euro per 304,34 kilometer.

Aan de andere kant, zonder moeite vinden we het getuigenis van bestuurders die jaren hebben doorgebracht zonder te betalen de tol voor de Greenway en bogen van het niet betalen van een boete. Met het nieuwe systeem, betekent dat niet veel veranderen, Als u ons niet stoppen, de reis komt vrij.

Om dit artikel te beëindigen, een tip waarderen uw zakken: de brandstoftank is gevuld voor het oversteken van de grens in Spanje, en zelfs proberen een druppel om terug te keren, omdat de brandstofprijzen in Portugal (meer informatie) zijn gewoon schandalig niet te nemen. Brandstof kan uitmaken van de romp, maar alleen met karaffen gehomologeerde.

NOTE: Alle gegevens hebben betrekking op artikel auto's. De tarieven zijn verschillend voor andere voertuigen.

fotografie | reservasdecoches (I)
source | Tolwegen in Portugal, Estradas de Portugal (officiële website)
In Motorpasión | Via Verde Portugees: hebben we vertrokken om te leren, Algarve De controversiële tol op 8 december in werking treedt, nieuwe Portugese tol een aanval op de zak Galiciërs die in de buurt wonen