Low-cost-test en een van de best verkochte auto's in Spanje, een echte Top 10 in de verkoop in 2015 ligt precies op de vierde plaats. we praten over Dacia Sandero, een model dat vorig jaar 25.338 stuks verkocht, alleen hij behaalt een marktaandeel van 2,43%. Er zijn merken die minder eenheden met haar gehele assortiment te verkopen.

Als wij en twijfel de meest curieuze elimineren, Ik zeg u de Top 5 van 2015: (. 32.271 stuks) SEAT Leon, Seat Ibiza (31.418 stuks.), Volkswagen Golf (25.661 stuks.), Dacia Sandero (25.338 stuks. ) en Volkswagen Polo (25,128 st.). Zoals je kunt zien dat je de enige Fransman die is geslopen tussen de Volkswagen-groep en het is geen toeval.

Renault's benadering met Dacia is een succes geworden en de Sandero is de meest krachtige. We testten de dieselmotor Stepway, rijdend op een 1.5 dCi 90 pk. Alleen dieselmotor, hoewel er een keuze van benzine met een driecilinder 0.9-liter met 90 pk ook. maximale eenvoud in het bereik en de maximale eenvoud in de verkoop, die zoals ik al zei een manager van het merk de meeste hebben een vooraf ingestelde script.

Dacia Sandero Motorpasion 02

Er komt een paar / huwelijk toekenning op zoek naar een tweede auto. De man vraagt ​​om Clio, zie je, net als, geef ze geld en de vrouw zegt dat op geen enkele wijze is gaan uitgeven dat. De verkoper leert een kale Sandero, zegt de man dat is heel lelijk. Dan leren ze een Sandero Stepway, die voldoet aan vrouwen prijs en esthetische man (de twee eigenlijk). Sale gemaakt.

Is het een goede koop? Ja, vrijwel iedere auto markt is een goede koop als het past bij onze behoeften en als we bedenken dat ze zullen kopen het uit van een auto met een gemiddelde van 8 jaar, is het normaal dat alle huidige auto is beter . In ieder geval, met deze test zullen we proberen uit te vinden of er een mogelijk beter te kopen.

Om te beginnen moet beginnen met de prijs, 12.630 euro, maar onze unit duurt enkele opties die de prijs te verhogen tot 50 euro hoger zijn dan 14.000 euro. Opties kunnen worden overschreven in sommige gevallen, maar in andere niet. Het duurt als figurant ik air-conditioning, radio-cd met Bluetooth en een lederen stuurwiel en versnellingspook vinden. Dat laatste is niet van vitaal belang, maar voor 73 euro verdient veel visueel en om aan te raken.

Dacia Sandero Motorpasion 04 Stoelen met zachte pluizige bevoordeling vermoeidheid op lange reizen

De opties kunnen bypass zijn metallic lak (333 euro), die weinig mensen kiest, en de browser, maar in feite slechts 230 euro duurder en als je regelmatig gebruik van GPS waard. De regelaar en snelheidsbegrenzer zijn 150 euro, als je niet naar de weg wordt niet gecompenseerd, maar anders wordt het cruise control Het is een goede bondgenoot.

We weten wat het kost en wij waarderen op basis daarvan de prijs. Niet de moeite waard ... hoe het is goedkoop, want het is niet de fundamentele Sandero, die zelf is een geweldige kopen als u op zoek bent naar een auto met ten minste het minimum. In dit geval kunnen we kiezen al deze rivalen niet bogen op low-cost maar ze kosten hetzelfde of minder dan de Sandero:

  • Peugeot 208 1.6 75 pk BlueHDi

  • Fiat Punto 1.3 Multijet 75 pk

  • Kia Rio 1.1 CRDi 75 pk

  • Renault Clio dCi 75 pk

  • Opel Corsa 1.3 CDTI 75 CV

  • Hyundai i20 1.1 CRDi 75 pk

  • Ford Fiesta 1.5 TDCi 75 pk

  • Skoda Fabia 1.4 TDI 75 pk

Dacia Sandero Motorpasion 05 Spartan dashboard ook al heeft deze versie sierlijsten

Allemaal met vijfdeurs carrosserie en dieselmotoren, allemaal ook met 15 pk minder dan de Sandero, ja, maar ze alle materialen en, vooral, hogere kwaliteit afwerkingen de Dacia. In sommige gevallen ook zij hebben meer apparatuur, dus moeten we kritisch kijken naar deze versie van Sandero.

Maar de Sandero Stepway heeft twee belangrijke voordelen in haar voordeel, todocamino een aantrekkelijk imago en het concept van economische auto, waardoor velen zich geen zorgen te vergelijken. Laten we eens kijken. Alles in de Sandero voldoende is en werkt, is ook een ruime auto binnen en een goede boot (320 liter).

We gaan geraakt. Het wiel starten alleen hoogteverstelling en zithoogte mist. Is de enige segment, maar verstelling andere modellen stoel is optioneel en kan niet op rekenen. De stoelen verzamelen kleine lichaam en houd het stadsverkeer, maar als we naar de weg te komen op onze bestemming meer moe.

Dacia Sandero Motorpasion 03 Stoelrails zicht

Plastic is het belangrijkste materiaal, en hoewel het omvat sierlijsten, is hard en ruw touch. Maar we kunnen onszelf zetten op een praktische manier en laat de delicatessen, hoewel het ontbreken van een garnizoen in de gidsen voorkant en de extreme eenvoud van het hele zetels kunnen krijgen om dat geloof dat we een product gekocht met een prijs / kwaliteit ondermijnen onovertroffen.

Het lijkt zo, maar het instrumentenpaneel geen boordcomputer veiligheid en gaat met net genoeg feit op de achteras remmen zijn trommel. Toch vinden we details die ons ontregelen, als buffer voor de motorkap, ECO drijfwijze en nauwkeurige verstelling van de rugleuning van de voorstoelen.

Tot nu toe hebben we een paar stokken te STEPWAY gegeven en dat ik beschouw mezelf als een voorstander van Sandero. Maar zoals ik hierboven al heb gezegd, is de koop een logische gebaseerde Sandero of een van de minst uitgerust versies met benzinemotoren. Ja, we spreken er zonder twijfel een auto met een goedkope prijs te kopen. Morgen zien we hoe deze Dacia zich gedraagt ​​en blijven aanvallen, om te zien hoe het verdedigt.

In Motorpasión | (Deel 2)