I den første delen av løpet kunne vi se at motoren 1.2 TSI Den har et rimelig forbruk hvis du kjører innenfor lovens hastigheter. Forutsatt at 120 km / t i kraft i Spania, vil være omtrent 7 l / 100 km, avhengig om bord datamaskin. Problemet kommer når motoren krever mer enn nødvendig, trår for nytelse eller nødvendighet (som fjell).

Så vi startet denne andre delen konfrontere Sevilla-Madrid rute, med en høydeforskjell på 600-talls meter høye, så innspill, som det brukt mer på vei, uansett hva vi gjør. For å gjøre det mer interessant, har vi lagt til en ekstra variabel: en tregere utbruddet og under turen kommer til å kompensere.

Reservoaret ble fylt i hovedstaden (mer enn 54 liter). Etter å ha gjort noen byområde jeg farvel til Sevilla byen. Mer eller mindre ved avkjørselen til motorveien ren og gjennomsnittlig var mellom 70 og 80 km / t. Hvordan vil du forbruke denne gangen? Kan det være at i den første delen var en feilvurdering?

Tredje innskudd: Sevilla-Madrid

Lest noen tror jeg var som en gal, fordi jeg gjorde 538 kilometer i 4 timer og 45 minutter, Effektiv gjennomsnitt på 112 km / t dør til dør. I noen deler jeg var litt rask, men andre ikke kunne eller ikke ønsker. Vel Hold ut, merket denne gangen 8,7 l / 100 km gjennomsnittlig forbruk, 100 km med autonomi ennå. Forutsatt at har drukket en minimum 45 liter 8,4 l / 100 km er ikke lav.

Hvis de ble slitt 50 liter (54 er umulig, ville være mindre autonomi), ville vi snakker 9,3 l / 100 km. For mye for en 105 hk motor.

Christian, å ha en full tank for å revne, med en gevinst på gang ikke kom innen 15 minutter etter den første etappen, brukte mer enn 2 l / 100 km. Jeg antar at mer enn en vil innse at denne motoren er for følsom til forbruk, og effektivt, det som teller er gjennomsnittsfarten, ikke så mye hva du putter hvis du har forsinket, prøver å kompensere.

Den har de samme egenskapene som den første atmosfæriske FSIHvis du er myk, er utgifter inneholdt, men ikke noe å tråkke på ham, er han tørst utløst og swirls forekommende i reservoaret. Enten det, eller ikke ville fungere en injektor eller tennpluggen og ingen elektronisk varsling meg sette på varsel.

DSG oppførsel

Herfra ingen flere data. La oss snakke endring. Som andre DSG er litt grov i parkeringsmanøvre eller går veldig sakte, hovedsakelig i første og revers. Passasjen fra første til andre kan også være steilere enn strengt tatt ønskelig.

Men forbi disse relasjonene, er filmen ganske annerledes. Endringen fra ett gear til en annen er momentant, uten vanskelighet, en glede. Dra nytte godt både stepping motor, i sjette railcar ikke falle med mindre vi ber mye akselerasjon. Er det ment å gjøre deg bruke mindre ...

All testing har blitt gjort med endringen i "D" -modus, fordi "S" program er mer for fjellveier. Selv gå med motorvei hastighet tap poeng, "D" går bra. Den beveger seg med stor verdighet å ha 105 hk, tenk at nesten 120 hk erklærer dette jeksel.

Denne endringen gjør det enkelt å sende anvisningen skuffen av de gamle herligheter teknologi, selvfølgelig. Det er svært tilpasningsdyktig til den type kjøring du gjør, og det er lett å få det beste motorrespons. Med manuell girkasse mer hopp, og blir kun fem girene, vil det være mindre hyggelig.

Prisforskjellen er betydelig DSG, fordi den versjonen testet er den dyreste på Seat Ibiza ST serien er 17,120 euro, inkludert reklame rabatt på 2.200 euro. Med standard hjul, 15-tommers, ja, du ville ha brukt litt mindre, men ikke mye mindre.

Ingen padleåre bak rattet for å skifte begge alternativene. Det kan være mindre logiske alternativer som skinninteriør (min enhet hadde det), eller 17-tommers hjul. For i et verktøy nyttig å se flere årer for å endre det lær, bi-xenon Adresser og valser.

Om oppstarts

Som for motoren, jeg har ikke vært fornøyd i det hele tatt, men i dette kapitlet må vi erkjenne sine fordeler. De er 430 liter, nesten like mye som den nest siste generasjon av Cordoba, Cordoba siste tilbudt 485 liter, men mindre brukbare av type gate iført.

Dersom baksetene er foldet vi opp til 1164 liter kapasitet, det er nok. Angående en klassisk sedan har fordelen av å være en svært lett, sencillito, med mer enn nok plass i personbil ... selv om det ikke akkurat billig.

I dag, Ibiza ST billigere atmosfærisk Reference 1.4 16v 85 hk: 13,440 euro. Med tre dører (284 liter bagasje), som motor og utstyr kostnads ​​12,080 euro og fem dører (292 liter bagasjerommet), 12.600 euro. Kort 140 picoliters øke, avslutter en dyr Pelin.

Fordeler og ulemper

Den Ibiza rekkevidde og har tidligere prøvet i de to legemene, og med tre forskjellige motorer (del 1, del 2, del 3 og en del 4). Bortsett fra bagasjerommet er ikke så mye mer å fortelle ST har mindre motoralternativene, og kan spare trøbbel som ikke har råd til en SEAT León, og med stor verdighet og bagasjerommet.

Under testen, var det en hendelse han noensinne hadde sett. Bilen blir infisert med døde insekter, hevet jeg armene mine for å vaske svisker som jeg alltid gjør. Etter press vasking, jeg forlot dem på plass og bruke rent vann for å fjerne månen.

Vel, etter siste 2-3 desincronizó venstre arm og den andre var døde, så jeg bodde hos en nyttig arm. Jeg kunne ikke videreselge dem og gjøre dem fungere godt, heldigvis jeg ikke trenger å bruke dem før den tilbake i Madrid. Tester tok syv år, er det første gang det skjer.

Etter å ha kjørt 1,6 TDI 105 hk i flere biler, ville jeg fortelle alle som ser på denne bilen, du slutter sekkepiper, og kjøpe diesel. A ingenting juridiske hastigheter overskrides eller du går på litt, TDI bruker betydelig mindre, kan TSI være så tørst som en V6 hvis du berører ansiktet mitt.

Diesel ikke lenger har noe å gjøre med foreldet eller støyende SDI TDI injektor pumpe, med common-rail, det er det nærmeste å holde bensin uten å være, og selv ikke når forbruket godkjent lett, faktisk forbruk er en historie helt annet.

Nå, for å bevege seg litt og juridiske hastigheter, virker det mer fornuftig for folk høyre fot stille, selv om at 1,4 16v atmosfæren gjør også den midlertidige løsningen. Selvfølgelig 1.4 16v 100 hk, som er tilgjengelig i Ibiza III en sesong, har ikke et slikt høyt forbruk når det er tråkket på, kan jeg gå god for det.

Ikke alle forhånd betyr fremover. Du er heldig at jeg har datablad for hånden. Den gamle motoren 100 hk, som senere ble erstattet av en 105 hk 1.6, homologaba 6,7 ​​l / 100 km. Ja, det er mer enn 1,2 TSI, men ikke på langt nær nådd 10 l / 100 km gir skoen.

Dessuten er han nosing Spritmonitor sjekke Ibiza ST 1.2 TSI kommer til å tilbringe 6 l / 100 km lang (nær 7), som er det homologaba forrige motoren. Fordelene var litt dårligere, en andre langsommere i akselerasjon og dårligere gjenvinnes som har mindre moment (126 Nm ved 4400 rpm).

Og for å gjøre vondt verre, ifølge mine notater fra 2006, ble lettere å få lavt drivstofforbruk med denne motoren, og vanligvis har brukt det 6-7 l / 100 km under tilsvarende betingelser. 1,6 Atmospheric jeg ikke snakker fordi jeg har ingen data. Men ifølge det Web, Ibiza er den mest strenge atmosfæriske indirekte injeksjon, hva en selvmotsigelse.

Det er synd at Fonsi ikke gå rundt her, fordi jeg ønsker å vise dette. Noen sier at en TSI kan være konkurransedyktig med en hybrid i form av forbruk. Demonstrerte er ikke, i juridiske hastigheter. Og i hastigheter over lovene, er avstanden mye større.

Riktignok har Ibiza ST TSI bedre reell ytelse med 105 hk som Auris HSD 136 hk eller Civic Hybrid 115 hk, men det er ikke mye billigere (hvis vi bruker subsidier) er en lavere segment og tilbringer ganske mer. Jeg har ikke nevnt, men 125 hk 1,4 TSI har overlegen ytelse.

Ville ha vært mer effektiv enn folk i Volkswagen-konsernet hadde tatt en capada versjon av 1.4 TSI for å gi 105 hk, ville resultatet ha vært mer tilfredsstillende. Dette gjør tre testede biler med 1,2 TSI, og definitivt Jeg tror ikke en salve anbefalte motoren som driver veldig greit, hvis ikke, TDI!

Se hele galleriet »Seat Ibiza ST (test) (15 bilder)

Bilen for denne testen har blitt gitt av SEAT. For mer informasjon se vår guide til relasjoner med selskaper.

I Motorpasión | SETE Ibiza ST 1.2 TSI, forbruk test (del 1)

window.addEventListener ( 'last', funksjon () {$ () hver (funksjon (indeks, element) {$ (element) .elastislide () 'i galleri elastislide.' ;.})})