Degenen die mij kennen weten dat ik ben een groot voorstander van brandt 24 uur als een eenvoudige en effectieve maatregel die helpt bij verkeersongevallen te verminderen, toen onze auto beter zichtbaar en dus meer merkbaar. Interessant, mijn naam verscheen voor het eerst in Motorpasión na mijn verdediging van deze, bijna vijf jaar geleden.

Vanaf dit jaar, alle nieuwe auto's in Europa die zijn goedgekeurd sinds februari lood dagrijverlichting of DRL fabriek, ofwel halogeen of LED. Gebruik is vrijwillig, maar de fabrikant zet hem neuzen. En hoe zit het met degenen die geen dergelijke standaard uitrusting? Vrienden, begint hier onze odyssee!

In dit artikel zullen we zien wat te doen om dagrijverlichting op onze auto, volgens de wet. Het veranderen van de regels van de ITV compliceert de verdediging van dagrijverlichting, in een manoeuvre die een erg mager Administration voor de verkeersveiligheid en het ontmoedigen van het gebruik ervan maakt.

Wat zijn de dagrijverlichting?

Het is een verlichtingssysteem dat oplicht, zolang de lichten of kruisen niet werkt, lichten die er geweldig uitzien, maar ze steken gewoon op. voldoet functie we worden gezien, maar ze niet vervangen de klassieke verlichting. Het gebruik ervan is op vrijwillige basis, zolang het is niet verplicht andere verlichting. Ze besteden zeer weinig energie.

Ze zijn ontworpen om een ​​lange tijd lopen en tegen lagere kosten, in het bijzonder LED's, die opereren totdat de auto om ons te vullen of gesloopt, en een toename van de belachelijke verbruik: + 0,2% tot + 0,3%. Ze kunnen worden geïntegreerd in de koplampen of afzonderlijk.

Alle nieuwe auto's die goedgekeurd zijn dit jaar zijn standaard. Halogeenlampen meestal korter duurt, die geïntegreerd zijn met een normale of binnen Mistlampen, met een afzonderlijke bol, niet remmen van de werking van de mistvoorlichten zelf (niet verplicht).

Aangezien het een actieve veiligheidsmaatregel (En waarom niet zeggen, een bedrijf), hebben zij zich verspreid in de markt voor systemen dagrijverlichting derde, te installeren op auto's die niet beschikken over dagrijverlichting zijn standaard. Vertegenwoordigen een aanzienlijke besparing als het gebruikt wordt in plaats van het dimlicht, maar dit moet worden gekwalificeerd.

Met ingang van 14 januari 2011, moet worden opgenomen in de data sheet-dagrijverlichting door ITV, zijn standaard of niet. Nieuwe auto's worden geleverd met de klus te klaren, maar in de "oude" en oud, is een andere zaak, want je moet homologeren. We moeten aan bepaalde normen voldoen, niet kunnen worden geplaatst waar we willen.

Deze afmetingen moeten worden gerespecteerd in de DRL lichten zijn niet geïntegreerd in de koplampen:

  • Maximale hoogte van vloer: 1500 mm
  • Minimale hoogte van vloer: 250 mm
  • maximale afstand van de zijde: 400 mm
  • minimale afstand tussen platen: 600 mm

Normen voor dagrijverlichting (DRL)

Koplampen of lichten moeten voldoen aan de regels ECE R87, en de installatie moet voldoen aan regelgeving ECE R48. Bijvoorbeeld, de laatste specificeert de lichten binnen bepaalde niveaus worden geplaatst, remde de positielicht en moeten werken met draaiende motor, vanaf het begin.

Tot 2010 konden zij zelf geïnstalleerd, het opslaan van een goede stok in de winkel, maar vandaag is het niet meer mogelijk. Naast de kosten van de lichten zelf, voegen we de installatie, ongeveer 80 tot 120 euro gemiddeld. Zelfs als we weten dat we! Waarom? We hebben een workshop certificaat om te controleren of de regels worden nageleefd.

Maar niet alleen dat, je moet ook een passeren ITV hervorming in te voeren in de data sheet. In totaal willen we bijdragen aan de verkeersveiligheid, of gewoon geven de auto een meer moderne touch, we moeten meer dan 350 euro te besteden. Meer dan één zal denken dat dit plan zal werken met de verkeersveiligheid tante.

Laten we zeggen dat er drie manieren:

  • Dagrijverlichting gebruik legaal, investeert ongeveer 350 euro omhoog
  • Gebruik dagrijverlichting, zonder ze op te nemen in de data sheet, het blootstellen van een boete van 200 euro, en het hebben om ze te verwijderen bij het passeren van ITV. Dit is niet legaal, en iedereen die niet aan te moedigen om de wet te overtreden, maar het is een dagelijkse realiteit.
  • Verhuizen van dagrijverlichting, en gebruik maken van de oversteek voor altijd, of niets doen naar alles Het is en zal op basis van vrijwilligheid totdat ze veranderen de wegenverkeerswet.

Stel dat we gaan goede burgers zijn en stap voor stap met alles wat de wet eist en problemen te voorkomen houden. De eerste, kies het model, niet om iets dat niet is goedgekeurd voor de Europese Unie te kopen, dus je moet gaan vergeten DealExtreme en dat soort dingen, of we geld gooien.

Dan moeten we om te controleren of ze zijn geïnstalleerd, periode, niet alle voor- of bumpers ons in staat stellen te voldoen aan regelgeving. Zij mogen niet meer bedragen dan carrosserie element, Zij moeten worden ingebed, want we hebben ook nadenken over voetgangers. In sommige modellen dit zal niet mogelijk zijn, of moeten speciale lampen vervangen oversteken (lange levensduur) te gebruiken.

Dan moeten we de autofabrikant uitgegeven ons een certificaat van overeenstemming, zeggen dat dagrijverlichting in de auto kan worden geïnstalleerd. Ze kunnen vrij geven, bijvoorbeeld Renault doet, of zullen we ongeveer 100 euro in rekening brengen, of lachen zal ring over de telefoon (die nog steeds een nee).

Als en slechts als we het certificaat van overeenstemming je moet gaan naar een workshop, maakt niet uit hoe ambtenaar met dagrijverlichting in de doos, en ons vragen om ze te installeren. We verspreiden een workshop certificaat. Als we hebben geïnstalleerd, zullen we moeten betalen voor dat certificaat.

In Motorpasión | 2011 Odyssey dagrijverlichting in Spanje (deel 2)