Renew rijbewijs Het is een proces dat iedere bestuurder meerdere malen moet uitvoeren zijn hele leven. Vereisten, procedures, documentatie moet worden verstrekt bij de verlenging van het rijbewijs vaak gestelde vragen over dit proces.

In de afgelopen jaren heeft het DGT een aantal van de meest voorkomende procedures vereenvoudigd om de vernieuwing van rijbewijs te versnellen. Wij zullen dan herziening van de essentiële aspecten van deze kwestie zo bureaucratisch als, in principe, eenvoudig. Het enige wat je hoeft te onthouden is dat het heeft een aantal onverwachte wendingen, maar het is niets om bang voor.

Om te beginnen, in gedachten te houden dat alle rijbewijs is onderworpen aan een deugdelijkheid, en dat dit effect is afhankelijk van de bestuurder heeft niet alle punten verloren en houdt de noodzakelijke vereisten om ze te ontvangen. In Bovendien, als ten tijde van de verlenging van het rijbewijs houder van rijbewijs heeft een ziekte of handicap die kan verergeren met het verstrijken van de tijd, de looptijd van uw nieuwe licentie kan worden preventief verminderd.

Renew rijbewijs

In het algemeen worden de validiteit van rijbewijzen in onderstaande tabel. Ze zijn in principe gestructureerd door het type voertuig dat we kunnen rijden en de chauffeur leeftijd.

rijbewijzen
classes
AM, A1, A2, A, B Rijbewijs
classes
BTP, C1, C1 + E, C, C + E,
D1, D1 + E, D en D + E driver leeftijd
jonger dan 65 jaardriver leeftijd
groter dan of gelijk aan 65 jaar
Elke 10 jaar Om de 5 jaar
Om de 5 jaar Elke 3 jaar

We kunnen rijbewijs vernieuwen tot drie maanden voordat we verlopen, en dat betekent niet tot dagen van geldigheid verliezen als de nieuwe vervaldatum, gerekend vanaf de ingangsdatum die we al hadden. Bijvoorbeeld, als mijn rijbewijs afloopt op 1 april 2015 en ik wat ik vandaag, 22 januari 2015 te vernieuwen, de nieuwe vervaldatum van mijn vernieuwde rijbewijs zal worden 1 april 2025, niet 22 januari 2025.

Op dit moment kan een verlopen termijn worden verlengd zonder meer dan gebruikelijk. Tot 2009 was het noodzakelijk om te gaan door examens verkeer, zowel in theorie als in de praktijk (controletest kennis en controle test van vaardigheden en gedrag), maar tegenwoordig is deze stap niet meer nodig.

Renew rijbewijs - Provinciaal Verkeer

U kunt uw rijbewijs niet verlengen als ...

a) Een rechter heeft onze diskwalificaties regeerde van het besturen van motorvoertuigen en bromfietsen.

b) Een rechter of de administratie we hebben opgeschort, als voorzorgsmaatregel of uiteindelijk rijbewijs.

Welke documentatie nodig?

Het hangt af van de manier waarop we rijbewijs verlengen, zullen we een aantal andere documenten nodig hebben. Vandaag de dag kan het rijbewijs in een Centrum voor Medisch Onderzoek en de afdeling Traffic vernieuwen. Ook zal vereiste documentatie anders in het geval van een buitenlandse bestuurder die Spaans rijbewijs vernieuwt zijn, en in het geval van een Spaanse staatsburger in het buitenland wonen die zal verlengen van uw rijbewijs Spaans.

Renewal Center Medisch Onderzoek (niet Traffic Department)

Renew rijbewijs - Erkenning Medical Center

Te vernieuwen licentie Medical Center erkenning van een bestuurder zal worden gevraagd om de identiteit en we crediteren onze residentie met de identiteitskaart of het paspoort origineel en effectief.

In het geval van buitenlandse onderdanen van de Gemeenschap, zullen zij de verblijfsvergunning of identiteitskaart of paspoort van uw land te vragen, samen met het bewijs van inschrijving in het Centraal Register van vreemdelingen voor EU-buitenlanders. In het geval van vreemdelingen van buiten de EU, de verblijfsvergunning voor niet-EU. Alle documentatie moet het origineel (fotokopieën zijn niet geldig) en moeten van kracht zijn op het moment van indiening.

Van daar, en na betaling van een vergoeding van 23,50 euro (Gegevens bijgewerkt in augustus 2016), hebben we een foto, wij de aanvraag tot verlenging van het rijbewijs ondertekend en oefenden we een medisch onderzoek voor de elektronische doorverwijzing Traffic Report fysieke en psychische geschiktheid.

Vernieuwing in het Traffic Department (in aanvulling op het passeren van de medisch onderzoek centrum)

telefoon

Vandaag de dag, vernieuwing door de afdeling Traffic is ontworpen om iedereen die niet te maken. Voor alle doeleinden, is het nog steeds mogelijk om het rijbewijs te vernieuwen op de afdeling Verkeer, maar we krijgen geen voordeel door het te doen op deze manier, integendeel. In het verkeer gaan we om te vragen:

 • Castiliaans, Catalaans, Baskisch, Galicisch: geschreven in een officiële vorm als deze toepassing.
 • De gebruikelijke tarief van 23,50 euro.
 • In het verslag wordt ter kennis van de medische geschiktheid Telematic Driver Schrijf u nu Driver Recognition Center.
 • Identiteitskaart, paspoort of verblijfsvergunning van kracht.
 • Een actuele foto van 32 x 26 mm in kleur.
 • Een hiel-foto gevonden in dezelfde Headquarters, naar behoren ondertekend.

Conclusie: is goedkoper om mijn rijbewijs te vernieuwen bij het Centrum voor medisch onderzoek. Total, ook hebben we gaan door er aan te nemen ons het certificaat en stuur het naar Traffic ...

Renew rijbewijzen uit het buitenland

Renew rijbewijs

In het geval van de Spaanse over de hele wereld, de studie beveelt DGT verlengingen rijbewijs langs diplomatieke of consulaire vertegenwoordigingen, maar kan ook worden verwerkt door middel van een Verkeer Headquarters, het verzenden van de volgende documenten:

 • Heel-foto ingevuld en ondertekend, met een foto van 32 x 26 mm in kleur. Je kunt diplomatieke of consulaire vertegenwoordiging van toepassing.
 • Medische geschiktheid verklaring afgegeven door een arts in het land waar de betrokkene is en goedgekeurd door de diplomatieke of consulaire post van Spanje, met een recente foto van de aanvrager. U moet opgeven van de rijgeschiktheid.
 • Kopie van de ontvangst van de betaling van de vergoeding van EUR 23,50. Betaling kan online of via overschrijving (met kosten voor rekening van de aanvrager) op de rekening van de Centrale Traffic (: ES23 0049 5103 7926 1657 8716, SWIFT: BSCHESMM 0049 5103 79 2616578716 IBAN) worden gemaakt. De overdracht moet worden opgemerkt, in deze volgorde: ID, volledige naam, "Jaartaks rijbewijs".

Vernieuwen van de licentie in het buitenland in Spanje

Renew rijbewijs

EU-burgers met een legaal verblijf in Spanje 2 jaar (vanaf 19 januari 2013), waarvan de geldigheidsduur van het rijbewijs onbepaald of op meer dan 15 jaar toe Group 1 (AM, A1, A2, A kracht, B en B + E) ten minste 5 jaar Groep 2 (BTP, C1, C1 + E, C, C + E D1, D1 + E, D, D + E toestaan) termijn moeten hun licentie vernieuwen rijden van afgelopen 19 januari 2015. degenen die woonplaats later hebben verkregen dan die datum moet vernieuwen binnen twee jaar na het verkrijgen van de woning.

In deze gevallen moet u een afspraak in de elektronische hoofdkwartier van de DGT of via telefoonnummer 060. Op de dag van het evenement moet de volgende documenten te maken:

 • Bewijs van identiteit en de woonplaats: DNI, NIE of paspoort en ander bewijs dat het ministerie Verkeer gevraagd om residency te bewijzen.
 • Rijbewijs (origineel en kopie).
 • De persoon die het bijwonen van de bewoner zal vragen om een ​​telefoonnummer of e-mail contact voor burgers die de afgevende instantie van de vergunning te controleren of de vergunning geldig is. Eenmaal gecontroleerd, zal het verkeer de aanvrager te herschikken, en vanaf die tijd moet de aanvrager naar een medisch centrum voor erkenning bestuurder dat het certificaat van medische geschiktheid uitgegeven.

  De dag van de tweede ronde zal nodig zijn om de volgende documentatie:

  • Huidige foto van 32 x 26 mm
  • Heel foto, die zal worden verstrekt in het verkeer Headquarters, ingevuld en ondertekend.
  • Officiële aanvraagformulier worden verstrekt bij het hoofdkwartier van Verkeer op de website van de DGT
  • Het bewijs van betaling van de jaarlijkse heffing (23,50 euro)

  Renew rijbewijs minder betalen

  Renew rijbewijs

  In geval van een adreswijziging, Verkeer eenvoudiger kunnen communiceren, het nieuwe huis. Het is gratis.

  Bovendien worden contractsvernieuwingen verminderd rijbewijs in twee gevallen (herzien augustus 2016 gegevens):

  1. Wanneer de bestuurder is meer dan 70 jaar, U betaalt geen kosten.
  2. Wanneer zij legt Hieronder normaalkracht vanwege medische redenen, en dan is het bedrag van de vergoedingen volg dan de volgende stap:
   • Tot 4 jaar: 18,80 euro
   • Tot 3 jaar: 14,10 euro
   • Tot 2 jaar: 9,40 euro
   • Een jaar of minder: 4,70 euro