Het heeft mij altijd het grote aantal filmsterren die buiten hun beroep zijn race automobilisten. Paul Newman is het beste voorbeeld, omdat naast een piloot kwam om zijn eigen race-team te hebben, maar er zijn anderen aanwezig die dit dezelfde weg hebben gevolgd, zoals Patrick Dempsey of Jackie Chan, beide teams strijden in de WEC.

Het verhaal dat we vandaag de dag mee draait om Paul Newman en polshorloge dat gebruikt wordt tijdens de opnames van de legendarische film '500'. Het is onlangs geveild en iemand heeft betaald voor het 15.250.000 euro, waardoor het de meest dure horloge ooit.

Rolex Daytona Paul Newman

De Rolex Daytona

duidelijk Rolex, met name de Daytona modellen zijn nauw verbonden delen met de wereld van de autosport. Dit horloge model geïntroduceerd in 1963 is ontworpen met een mechanisme dat toegestaan ​​wedstrijdpiloten meet de gemiddelde snelheid die ze kregen, en kan zich meten met 400 mijl per uur.

De Zwitserse merk is een sponsor van vele wedstrijden, van Formule 1 kampioenschappen weerstand. Zozeer zelfs de winnaars van de 24 Uren van Le Mans als onderdeel van de prijs in ontvangst van een Rolex Daytona opgenomen met de akte ze zijn geslaagd. Ze zijn zeer gewild stukken onder verzamelaars van horloges, zoals is logisch, omdat één van de zwaarste race ter wereld te krijgen, dat is dat je moet winnen.

'Rij voorzichtig. I '

Maar de geschiedenis van de Rolex Daytona is vrij eenvoudig. Het was Joane Woodward, de vrouw van Paul Newman, die dat horloge gaf Kort vóór het begin van het filmen van de film '500'.

Een Joane Woodward hield niet van haar man corriese auto's. Het gevaar van de concurrentie maakte haar bang, en misschien van plan om uw cravings te kalmeren met de rechter voet, Rolex Daytona gaf dit een zeer speciale gravure op de omslag van mechanica.

Rolex Daytona Paul Newman

'Rij voorzichtig. me" ("Rij voorzichtig. ik") het was Woodward besteld Joane inscriptie het opnemen op de klok, die de acteur tijdens de opnames van '500' en die verscheen op de cover van een tijdschrift tijdens de jaren '80.

Jaren later, Newman leek niet te veel waardering hebben voor de klok, zoals de legende die het gaf aan de toenmalige vriendje van zijn dochter na vraagt ​​tijd en zien dat dit was niet eens een klok.

Rolex Daytona Paul Newman

Nu, jaren later, het horloge werd geveild door Phillips en hoewel de geschatte verkoopprijs bedroeg $ 1.000.000, iemand heeft het liefst betaald 15.250.000 euro door.

dus dit Rolex Daytona Het is de duurste horloge ooit geveild worden. zegel Paul Newman Er is al veel gedaan.

In Motorpasión | 3 overwinningen op Le Mans, Daytona, Sebring en 800 pk: de Porsche 935 van Paul Newman voor de veiling