Met de komst van elektrische fietsen als alternatief stedelijk vervoer, het excuus "Ik zal niet fiets naar het werk, want ik krijg bezwete" Het is uitgestorven. Ons te werken met deze, testten we dit voorjaar nog een opvouwbare elektrische fiets ontworpen rond de stad te krijgen: Legend Monza.

Zoals we hebben gedaan bij andere gelegenheden, hebben we niet alleen een wandeling van een half uur voor een grote stad, maar we wilden je grenzen gebaseerd op goed knijpen. Daarom, afgezien van hun prestaties ontwijken verkeer Madrid ontdekken, hebben we onze proeftuin genomen om te zien wat er in staat om ons te geven als aniquilábamos batterij, dat wil zeggen wat formeel heet was weerstandsproef.

Voor dit laatste hebben we hernomen een GPS-hartslagmeter als een rechter, maar we splitsen vertellen over de ontmoeting tussen de Legend Monza en deze editor. HUB wist van de motor gemonteerd op het achterwiel, een klassieker 250 w, en lithium ion LiFePo4 36 V en 8 Ah, in staat is een leven van 1500 cycli. Autonomy door fabrikanten aangekondigd varieert tussen 40 en 60 kilometer.

Dit is aangetoond en te sparen als we het verzamelen van de hele reeks van gebeurtenissen die diende om de straten van Madrid en enkele andere stad te leren kennen. Het gebruik van Monza in een jungle van verkeerslichten en auto's verbrandingsmotor is heel anders, en liet ons toe om de veelzijdigheid van zijn motor en onderdelen te testen.

Na het verwijderen van het uit de kofferbak van de auto en de display (in een paar alinea's zal ik van deze accommodatie spreken), de eerste verrassing dat we in dit mooie geval, is het zeker dat haar trekken is krachtiger dan we zouden verwachten. We begonnen in de wetenschap dat ons presenteert vijf vormen van bijstand, en natuurlijk, we kunnen niet wachten twee seconden om te zien hoe snel we kunnen beginnen met de hulp van de meest.

Inzicht in het hart van Monza

Voor deze opdracht gebruiken we een LCD-monitor die ons in staat om de aanwezigheid en enkele andere functie, zoals het draaien van de achterste LED-licht en de voorkant, een functie die conventionele mag lijken te bewaken, is superieur aan andere e-bikes markt en we hunkeren naar meer dan nodig is voor een elektrische fiets van dit decennium, en meer om een ​​bezeten data.

Zelfs als ze lijken onbelangrijke details zullen drie zijn de parameters die ons deze LCD die essentieel zijn in ons dagelijks beheer van aanwezigheid zal zijn geeft. Aan de ene kant, het energieniveau dat geeft ons hulp. Dit wordt gecommuniceerd via een "vúmetro" gedeeltelijk 12 levels die wij in de linkerbovenhoek van het scherm. Dat wil zeggen, hoeveel we oefenen minder kracht op een constant niveau van deelname, plus de motor zal moeten worden gebruikt, en we zullen grafisch communiceren via deze indicator.

Bovendien zijn ze batterijniveau, grafisch onderverdeeld in zes modules knipperen en gedoofd na verloop van kilometer; en voornoemde 5 niveaus van de bijstand. We hebben ook informatie over onze snelheid of de afstand van de route.

In onze test, we zijn al snel in staat om te gaan met het display en u er meer over de goede behandeling van het vouwen, grotendeels dankzij zijn ontwerp met een geïntegreerde batterij in de doos. By the way, moet ik zeggen dat Het heeft geen ophangsysteem, iets wat ik eerlijk gezegd heb niet gemist op enig moment in onze stedelijke reizen (die later kan veranderen).

We hebben geprobeerd verschillende vormen van hulp. Niet een geweldige fietser manier is het noodzakelijk om het te bereiken 20 km / h in het middenniveau van zorg. Dat wil zeggen, zonder veel inspanning kunnen we op een constante media bewegen zonder uit te drogen onze autonomie. Nu, om uw eetlust op te wekken voor wat de tweede en wilder in dit deel van deze test kunnen we niet weerstaan ​​zal kort ingaan onze burgerlijke dubiously mode extreme stedelijke fietsen.

Natuurlijk zal emotie met een opvouwbare wiel 20 '' niet worden gekapitaliseerd, maar zal een aantal beperkingen in de stad met een sterke start na stops bij verkeerslichten of stopt (ja, het extreme stedelijke inclusief fietsen met respect voor de regels sonde verkeer), gebruik te maken van de energie die directheid van de elektromotor, meer dan 25 km / h dankzij de gespierde / elektrisch alliantie met leuke accenten zoals het controleren dat er bijna geen gevaar van wrijving tussen pedaal en bestrating in bochten in dat de machine vast iets.

Natuurlijk, niet alles is rooskleurig. Hoewel het lijkt niet nodig om zijn hand te overspelen, 6 versnellingen Shimano Tourney, als we dat doen is het antwoord niet zo bevredigend. We hebben moeite te fine-tunen ons spel tussen vinger en pijnboompitten, een detail dat kan worden verbeterd.

Zodra we hebben moe van ademhaling stikstofoxiden zwerven rond de stad, is het tijd om terug te keren. We stopten om de details die meer te maken hebben met onze comfort te observeren, aangezien de verschillende bevestigingen aan het stuur aan te passen, je rack, been vrij stabiel geit, of vouwsysteem met een slot, om te voorkomen dat, bijvoorbeeld, dat als de candamos en afzien, lithium dieven het niet laten ons zonder batterij.

Morgen is een andere (hard) dag

We hebben geen problemen op te vouwen (het is vrij eenvoudig), en hosten in de kofferbak van de auto. Op de foto zie je de gebruikte ruimte te zien. Te verhogen hun 19,5 kg wij helpen een nuttig detail een handgreep uitsteekt uit het vak, bevestigd aan de zitting.

Ja, ik weet dat we genoeg mogelijkheden hebben verlaten. Hoe zit het met uw remmen, bijvoorbeeld? Is het genoeg Brake System V? Hoewel we denken dat het laden van het tweede deel belooft een klassieker van onze tests te worden, en zal de weerstand, autonomie, klimvermogen vinden, en vooral alles wat we nodig hebben hartslag in vergelijking met een fiets zonder hulp. Daarom hopen we te kunnen helpen ophelderen van de toereikendheid van de prijs 1.149 euro.

Wordt vervolgd ...

het tweede deel van deze test is nu beschikbaar.