We hebben al gezien meerdere malen elektrische wit busje, de Atieva Edna, die in staat was om een ​​paar supercars racen pure acceleratie fuseren was, maar het blijkt dat deze mensen aan het doen zijn meer dan afgemeten aan andere productie-auto's in een rechte .

In Atieva de laatste hand aan de voorbereidingen voor de lancering van een rivaal, die zal komen om te vechten tegen Tesla gezicht hond: de Atieva Atvus. De officiële aankondiging zal binnenkort worden gemaakt, zal de presentatie van het uiteindelijke model komen in december en, als er geen vertragingen, ze willen de verkoop van auto's voor het einde van 2018 de eerste in de VS en vervolgens China.

Atieva alle eieren in de mand Atvus

De bronnen is gebleken dat de informatie via de Recode website bekend gemaakt dat de ontwikkeling van Elektrische Atvus is in een vergevorderd stadium. Momenteel is het prototype zou worden gewerkt aan de details in Duitsland, en als je de goedkeuring zal beginnen met de productie van de vijf prototypes voor het testen in de open verkeer.

Tot nu toe zijn de prototypes die zijn gemaakt waren alleen voor het testen en gesloten circuit secties en de aanvankelijke bedoeling was om te bouwen 35 prototypes, maar de economische problemen hebben gedwongen om dat bedrag tot slechts vijf te verminderen. Binnenkort beginnen ze met economische problemen.

De Atieva Atvus (zoals voorlopig bekend) is een draagstoel met kenmerken midden tussen een Tesla Model S en Karma design en maatregelen. Intern zou worden gevoed door een systeem batterijen en elektromotoren bezitten hetgeen de draagstoel begiftigen zelfstandig sturen vier wielen.

Voordelen zou overeenkomen met Edna, in staat tot 100 km / h te bereiken vanuit stilstand in minder dan drie seconden en het houden van redelijke cijfers autonomie. Dit alles in de woorden van de bestuurders van de vennootschap.

De elektrische Atieva zou hebben in zijn zinnen schaamteloos Tesla producten, zeker als je weet dat de CEO van het bedrijf, Peter Rawlinsons, was chief engineer van de Tesla Model S. Daarom is het ontwerp van Atieva kennen hem in Sillicon Valey als "auto wraak".

Wetende dat ten minste twee jaar links (in het beste geval) voor de Atieva Atvus beginnen uit te gaan in de handen van haar eerste klanten, vindt u een markt te bereiken met een aantal andere kanshebber anders naast de Tesla. Om dit nadeel tegen te gaan, zou de technologische last van Atvus ongeëvenaard, uitgerust met een systeem autonoom rijden.

De fabriek (nog) ghost Atieva

Het merk heeft twee ontwikkelcentra momenteel in Nevada binnen 20 kilometer van Tesla fabriek, maar missen een fabriek van waarheid waarmee om te gaan met een voorspelbaar hoge vraag, met dien verstande dat de plannen laat ze goed.

Recode merkt op dat de assemblagefabriek in zal worden geplaatst Casa Grande (Arizona), in een van de enclaves die Elon Musk werd piekeren alvorens te beslissen over de definitieve locatie van de Gigafactory. Arizona zou zeer actief samen te werken met Atieva om de uitvoering ervan te vergemakkelijken, en bieden zelfs royale fiscale stimulansen.

Atieva schat dat zijn fabriek een productiecapaciteit zou hebben 20.000 eenheden per jaar, met een capaciteit voor maximaal 130.000 indien nodig. Gegevens die meer dan optimistisch voor een bedrijf dat, om zo te zeggen zijn, heeft nog steeds niets. Ze hebben niet, hebben geen ingebouwde het schip.

De kosten voor de nodige infrastructuur te assembleren of nowhere boven stijgt 300 miljoen, maar het bedrijf zou in het proces om een ​​overeenkomst met het ministerie van Energie en Advanced Vehicle Production Technology tot 80% van de kosten van het gebouw te ondersteunen sluiten. Hoewel deze subsidie ​​zou worden gegeven a posteriori, als een terugbetaling, geen kapitaalinbreng.

Het merk werd in 2007 opgericht met een kapitaal van Chinese oorsprong van Sam Weng, Bernard Tse Lin en Sheaupyng hebben meer dan 100 patenten ontwikkeld en 2014 hebben zich gericht op de productie van elektrische motoren en accu's voor bussen in China. Twee jaar geleden twee Chinese bedrijven geïnjecteerd 100 miljoen dollar in het kapitaal en ze besloot dat het tijd om iets belangrijkers te doen was: concurreren tegen Tesla.

Atieva is ook betrokken bij formule E, en ten minste gedurende de seizoenen 2017 en 2018 technologie zal binnen een paar single-seater kampioenschap, net als bij Faraday Future en NextEV.

Vele fronten, veel onduidelijkheden en veel vragen waarop het is te vroeg naar antwoorden, vooral voor een bedrijf dat nog nooit een compleet voertuig heeft gemaakt. De toekomst van de auto's is elektrisch, maar de laatste tijd zien we veel megalomaniakken projecten die het risico lopen bellen nulemissie.