Wanneer we spreken in abstracte corrupt waarde van een auto bedoelen we het bedrag dat u kunt de eigenaar van een gebruikt voertuig voelen wanneer verkocht. In feite is de marktwaarde van een auto is niet meer dan de prijs die de auto kan bereiken, afhankelijk van de markt eigenlijk wat uw leeftijd, de conditie, en in overeenstemming met de wetten van de markt. Daarom is het een belangrijk feit als het gaat om de verkoop van een auto op de tweedehandsmarkt.

Toegepast op compensatie verzekeraars land, is de marktwaarde van een auto behandeld als de verkoopwaarde hebben van het voertuig op het moment voorafgaand aan een verkeersongeval. Echter deze vergelijking niet altijd gebruikt. Dit brengt ons bij de noodzaak om de marktwaarde van een auto van de nieuwwaarde dat diezelfde auto heeft differentiëren of om onderscheid te maken tussen de marktwaarde van een auto versus verbeterd of tegen de waarde van de markt voor nieuwe auto waarde.

Laten we eens kijken wat de verschillen zijn.

De marktwaarde van een auto is niet meer de moeite waard

Wat is de marktwaarde van een auto

natuurlijk, de marktwaarde van een auto mag niet de waarde van nieuwe auto, omdat de marktwaarde houdt rekening met, naast andere factoren, anciënniteit het voertuig, terwijl de nieuwe waarde is de waarde die het voertuig had toen hij voor het eerst kwam uit de dealer, met inbegrip van zowel het vervoer en de belastingen die van toepassing waren op het moment van aankoop kan zijn.

Indien een verzekering compensatie voor de waarde van een nieuw voertuig, betekent dit dat zij de rekening zal betalen, omdat het een nieuwe auto, inclusief optionele items die in de polis zijn ingevoerd. Als de auto niet meer wordt geproduceerd, zullen ze het volledige bedrag te betalen om het equivalent model om het te vervangen. Deze betaling kan worden gemaakt in het kapitaal (geld) of in natura (een auto), geselecteerd door de verzekerde krachtens de bepalingen van artikel 18 van wet 50/1980 op verzekeringscontracten, die recht de verzekerde te laat deze besluiten hoe de betaling ontvangen:

Als de natuur maakt verzekering en de verzekerde toestemmingen, kan de verzekeraar de betaling van een vergoeding voor de reparatie of vervanging van het beschadigde object te vervangen.

De vervangingswaarde versus marktwaarde

Wat is de marktwaarde van een auto

de vervangingswaarde, ook wel marktwaarde, is de waarde van een auto bij kopen in de direct voorafgaande tijd om een ​​op een verkeersongeval het voorkomt. De vervanging is de waarde van een auto die dezelfde functies en dezelfde leeftijd, in jaren heeft, dat het voertuig gesloopt. In dit geval doen ze niet toe en rolde kilometer en de staat van het voertuig. Als de optionele auto-accessoires, worden deze ook opgenomen in de nieuwwaarde zij op het beleid worden ingevoerd.

Voor zijn deel, corrupt waarde van een auto is de prijs als verkopen in de direct voorafgaande tijd om een ​​op een verkeersongeval het gebeurt onder dezelfde omstandigheden als beschreven in de vervangingswaarde.

Daarom is het verschil tussen de nieuwwaarde en de marktwaarde is de verschil tussen de aankoopprijs en de verkoopprijs voertuig. Dit verschil is van commerciële aard, en omvat onderhoud of reparaties uitgevoerd op de auto voordat u deze weer te verkopen, de winstmarge die in het proces van het kopen en belastingen die, zoals tegen betaling bestaat verkeer rekent formaliteiten transmissie voertuigen.

De marktwaarde kan worden verbeterd

Wat is de marktwaarde van een auto

Er zijn activiteiten evaluatie van voertuigen waarin de expert bepaalt de reële marktwaarde van een auto, maar het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de operatie geeft de voorkeur aan het verbeteren van die waarde, resulterend in een verhoogde marktwaarde. In dit geval hebben we het over een waarde die kan variëren tussen de marktwaarde en de vervangingswaarde van een auto. Het hangt allemaal af van de marktomstandigheden die we hebben. Als we praten over een verkeersongeval gedekt door een particuliere verzekering, moet u controleren wat meer aan de in de polisvoorwaarden worden ingehuurd voor dat voertuig.

De verbeterde marktwaarde te berekenen, wordt deze als referentie andere waarde die geen van de bovenstaande. Meestal wordt rekening gehouden met de gegevens publicaties referentiewaarden professionals aankoop van voertuigen (Ganvam en / of Eurotax) en bij verzekeringsmaatschappijen die gebruiken ze enigszins toegevoegd percentage dat bepaald in termen van het beleid.

Hoe de marktwaarde van een auto berekend?

Wat is de marktwaarde van een auto

Om de marktwaarde van een auto berekenen in aanmerking worden genomen, naast andere factoren, de officiële bedragen die het ministerie van Financiën bepaalt door middel van tabellen die regelmatig veranderen. De huidige, die op 1 januari 2014 in werking is getreden, is in de Orde HAP / 2367/2013. De lijst wordt gesorteerd op merken en modellen, maar ja, neemt meer dan 500 pagina's, mede omdat de huidige tafels verzamelen ook de marktwaarde van de schepen.

Hoe dan ook, kunt u altijd gebruik maken van een rekenmachine marktwaarde van een auto om sneller te gaan. Zoals wij het gebruik zien, wordt rekening gehouden met de belangrijkste gegevens Datum eerste registratie van het voertuig, die uiteindelijk bepalend is voor de leeftijd van deze. Van daar, het merk, het model en, indien van toepassing versie gezocht, en krijgen we de bijbehorende waarde, dat is een percentage van de officiële waarde gepubliceerd door het ministerie van Financiën, dat is samengesteld volgens de jaren dat het voertuig:

 • Tot 1 jaar: 100%
 • Meer dan 1 jaar tot 2: 84%
 • Meer dan 2 jaar tot 3: 67%
 • Over 3 jaar, tot en met 4: 56%
 • Meer dan 4 jaar, tot en met 5: 47%
 • Meer dan 5 jaar tot 6: 39%
 • Meer dan 6 jaar tot 7: 34%
 • Meer dan 7 jaar tot 8: 28%
 • Meer dan 8 jaar, tot 9: 24%
 • Meer dan 9 jaar tot 10: 19%
 • Meer dan 10 jaar, tot 11: 17%
 • Meer dan 11 jaar, tot 12: 13%
 • Meer dan 12 jaar: 10%

Deze percentages worden toegepast in personenauto's, SUV's en motorfietsen al ingeschreven. Op het bedrag dat voortvloeit uit de berekening, moet worden verlaagd tot 70% van de marktwaarde van een auto die exclusief is gewijd en voor meer dan zes maanden op een van de volgende activiteiten: onderwijs bestuurders, autoverhuur zonder chauffeur of taxi.