Misschien is de naam Peter W. Schutz Het hoeft niet te klinken. Het was President en CEO van Porsche 1981-1987, voor het bedrijf zeker meer moeilijk jaar dat in 1980 had grote verliezen en zeilen stuurloos in een slechtere situatie als het past in die De Porsche 911 was voorbestemd om te verdwijnen.

Peter W. Schutz deze week overleed op de leeftijd van 87. Hij werd gevraagd om een ​​koersverandering aan de strategie van de onderneming te geven, het opslaan van de iconische 911, het ontwikkelen van andere productlijnen, zoals de transmissie en het bereiken van succes in de competitie. Voor dat alles, hij verdient herziening van zijn leven.

zijn leven

Peter W. Schutz Geboren in Berlijn (Duitsland) op 30 april 1930. De opkomst van het nazisme nam zijn familie om hun thuisland te ontvluchten, en de eerste bestemming was Cuba, waar zij zich vestigden in Havana in 1937.

S17 1819 Fine

Op het Caribische eiland waren slechts twee jaar geleden dat in 1939 de Verenigde Staten, waar zij zich vestigden in de linker Chicago (Illinois). Schutz groeide er op en er bestudeerde zijn carrière Mechanical engineer.

Kort na zijn afstuderen begon hij te werken in rups, waar hij 15 jaar lang. Cummins Engine van daar naar waar het was 11 jaar, waarvan acht hij diende als vice-president van de omzet voor de VS en Canada. Hun resultaten waren fantastisch, geleid bedrijven om de winstgevendheid niveau nooit bereikt.

Ondertussen, Porsche ging door de ergste keer in haar geschiedenis. 1980 was een fataal voor het bedrijf, die kwam om miljoenen te werpen in de verliezen jaar. De redenen waren velen, maar een van de zwaarste was de weinig commercieel succes in de Verenigde Staten nieuwe 924 en 928 modellen.

Naast het feit dat 911, nog steeds relatief goed verkocht werd gegeven, gaven ze talloze mechanische problemen, die hij ondermijnde de reputatie van Porsche wereldwijd. Ramp, kom op.

Porsche CEO was op dat moment Ernst Fuhrmann, die wist dat zijn dagen geteld waren. Toen ze op zoek gegaan naar vervanging, was de Ferry Porsche zelf in eigen persoon die Schutz gevraagd die op de post toegepaste. Slechts 12 waren kandidaten, en hij werd verkozen.

Een succesvolle verandering onmiddellijke cursus

De komst van Peter W. Schutz het bedrijf was meteen een heilzame les. Noch hij, noch het dealernetwerk begrijpen waarom de Porsche 911 auto's waren zo duur en gaven mechanische problemen zo vaak.

Hij vroeg wat was de belangrijkste reden voor deze mechanische storingen, en zei: Ze waren te wijten aan problemen in de nokkenassen. Het probleem werd geïdentificeerd, maar er was niet van plan om het te repareren.

P03 1224 A5

Waarom? Omdat in de Porsche productlijn, 911 leven was voorbestemd om een ​​einde te komen in 1981 in het voordeel van de 928 en 944, dus dat maakte geen zin om inspanningen en middelen om een ​​probleem dat zijn dagen geteld waren verhelpen investeren.

De Porsche 911 moet blijven worden vervaardigd

Schutz vond ook dat deze plannen tot het einde de productie van de 911 ondermijnden het moreel van de ingenieurs, die het zagen als hun belangrijkste product het neerstortte. Dus gewoon drie weken na het invoeren van het kantoor, de beslissing om de productie te staken van de Porsche 911 beoordeeld hij.

Porsche 911 1979

Het was in het kantoor van Helmuth Bott, Chief Engineer, waarbij Schutz werd getekend op een schoolbord de tijdlijn van 928, 944 en 911. De laatste was aan het eind van december 1981. Ze zeggen dan Schutz gemarkeerd Hij nam de pen en bereikte 911 lijn buiten de raad zelf, zelfs de muur en vragen Bott om hem uit.

parallel Hij loste de problemen van de nokkenassen en de tevredenheid van klanten en dealers over de hele wereld begon te herstellen. De mensen waren bereid om veel geld te betalen voor een 911, maar voor een 911 zonder mechanische problemen.

Die beurt aan het roer van het bedrijf maakte het allemaal begon meer optimistisch te zijn Porsche. De nummers begon te vertrekken, dus Schutz ook gericht op het stimuleren van de 911 Cabrio bereik en de lancering van de 944 Turbo, 944 S en 944 S2.

S17 1822 Fine In de 24 Uren van Le Mans 1981 Ferry Porsche

Geconfronteerd met wat ze meestal doen CEO's die aan bedrijven komen in een moeilijke financiële situatie, Schutz niet gesneden investering in Motorsport. Moeten zich ervan bewust dat elke keer dat een Porsche in een race won tijdens het weekend, de verkoop van hun auto's groeide op maandag.

Waarom steunde hij de Porsche Motorsport divisie. Ze hadden plenado deel te nemen aan de 24 Uren van Le Mans met de 924, maar de kans om te winnen met dat model waren nihil. Schutz wederom veranderde de plannen, door hen te vertellen of gaan om de race te winnen, of beter niet deel te nemen.

S17 1814 Fine

Toen besloten ze om letterlijk te nemen drie 936 Porsche Museum, zet ze aan het ontwikkelen waren motoren voor Indy Car Amerikaanse en verlaat de Franse race. Een wijs besluit, omdat Porsche won dat jaar de 24 Uren van Le Mans.

In 1982 domineerde ook Porsche Le Mans met de 956, de 953 AWD won de Paris-Dakar 1984 en later hielp de 959 in 1986. Motorsport successen imago van het merk wereldwijd aanzienlijk worden versterkt.

Parallel aan de race-successen, productlijn voor de toekomst. de 911 3.2 Third Generation Ze werd geboren onder leiding van Schutz, en was een ongekend succes.

1982 Porsche 911 SC

Zozeer zelfs, dat de verkoop van Porsche dan ervaren ongekende groei. Terwijl in 1981 ongeveer 28.000 Porsche wereldwijd verkocht in 1986 de figuur bereikte 53.000 eenheden. Vijf jaar records, historische figuren en een herstel dat Porsche leidde niet verdwijnen.

Alleen een verandering van de cyclus, zoals ervaren in 1987, waarin Verenigde Staten leed een van de grootste financiële crisis in de geschiedenis met zwarte maandag, die samenviel met de wisselkoersen steeg met de Porsche te duur voor de realiteit die bestonden in die tijd waren in staat te kloppen Schutz.

Porsche 911

Porsche omzet in de VS daalde tot minder dan de helft, die de tweede belangrijkste markt voor het bedrijf, het was iets onoverkomelijk. Schutz verliet het bedrijf in 1988 en trok zich met zijn vrouw naar Florida. De rest van zijn dagen tot aan zijn dood in oktober vorig jaar 29 aan de leeftijd van 87, bracht hij het genieten van zijn familie, het geven van motiverende lezingen en opgenomen worden in de kringen van de fans van Porsche als wat het was: El Salvador Porsche 911 en het merk Porsche.

D.E.P. Peter W. Schutz.