Het lijkt min of meer duidelijk dat de toekomst van de auto van een aantal elektrische vorm zal zijn. Of op zijn minst het zou moeten zijn als het niet voor twee valkuilen die de voortgang van de weg staan elektrische auto. De eerste is de prijs en de tweede is de autonomie.

Met de aankondiging van BMW Group, Daimler AG, Ford Motor Company en Volkswagen AG Groep, via Audi en Porsche, het creëren van een supercaragadores netwerk Europese gedoopte IONITY, fabrikanten willen neerhalen deze twee valkuilen. En als de weg te herstellen de grond geopend door Tesla, hoe beter.

IONITY eq mercedes

De vier groepen die betrokken zijn bij de joint venture IONITY wil 400 oplaadpunten snel en krachtig in heel Europa op te bouwen in 2020. Het idee is niet nieuw, en die heeft sinds haar oprichting Tesla geïmplementeerd. Maar om te denken dat deze fabrikanten gewoon doen om rivaal Tesla zou een vergissing zijn. Het netwerk wil IONITY meer, of op zijn minst een belangrijk stuk van de puzzel die inhoudt dat het overtuigen van de bevolking om elektrische auto's te kopen.

Nogmaals, keren we terug naar 2020 als het jaar van elektrische auto's. Bijna alle fabrikanten zeggen dat ze een elektrische auto in 2020 in haar assortiment; Ze praten over een gedeeltelijke of volledige haar assortiment voor dat jaar elektrificatie. De redenen, kortom, is de noodzaak om te voldoen aan een gemiddelde van minder dan 95 g / km CO2-uitstoot en een nieuwe goedkeuring systeem verbruik is dat de fabrikanten en niet kan ons de inkrimping van de motoren stam. We uitleggen in meer detail hier.

Een netwerk van laders aan het gebrek aan autonomie te verlichten

IONITY Volkswagen en Golf

Hoewel verschillend en er geen mechanische verbinding of motor- muziek, Tesla heeft aangetoond dat een elektrische auto aantrekkelijk en leuk kan zijn. Dat is niet het probleem.

Nee, het probleem is dat, tot nu toe, de meeste elektrische auto's niet voldoende autonomie voor de klant gewend aan auto benzine, diesel of hybride stap om elektrisch te hebben.

Hoe ga je op te lossen? Het aanbieden van meer autonomie, maar de batterij technologie en management heeft nog geen grote vooruitgang mogelijk te maken, maar de vooruitgang is enorm en is al bezig met nieuwe soorten batterijen. Het is noodzakelijk om een ​​alternatief voor te stellen.

Als BMW, Ford, Daimler en VAG willen elektrische auto's te verkopen moeten ze hebben ook een netwerk van supercaragdores, de IONITY

Tesla doet zijn bestemming netwerkbelasting en het netwerk van superchargers. Zij vervullen de functie van een tankstation voor de thermische auto. Dus, hoewel een elektrische hebben de autonomie van een kleine benzine auto of een supercar tussen de 300 en 400 km- niet langer een probleem zal zijn. Aan het eind van de dag, niemand geeft over uw benzine auto niet meer dan 300 km van autonomie omdat hij weet dat hij in staat om bij te tanken in een paar minuten zal zijn. Met electrolineras IONITY netwerk, zal hetzelfde gebeuren met elektrische.

Echter, in dit alles wat we kunnen niet voorbijgaan aan de rol van pionier in de hoofdrol Tesla. Amerikaanse bedrijfsleven cultuur, dat wil zeggen, verwacht niet dat de regering om iets te doen, maar doet het bedrijf een standaard bevestigde Tesla aanjagers aan haar klanten kon reizen. En dat was de meesterzet van de Californische merk. In Europa merken geen andere keuze dan om eindelijk het pad van Tesla het zien van de passiviteit van de autoriteiten te volgen.

IONITY: 350kW opladers om de 120 km

Porsche Mission E Concept

Dus als BMW, Ford, Daimler en VAG willen elektrische auto's te verkopen moeten ze hebben ook een netwerk van oplaadpunten, de IONITY. "Dit Europees netwerk van oplaadpunten heeft een grote capaciteit van essentieel belang om de markt voor elektrische auto's papier," bevestigde Michael Hajesch, CEO van IONITY.

De IONITY netwerk zal gaan opereren dit jaar met de eerste 20 oplaadpunten in Duitsland, Oostenrijk en Noorwegen. Ze zouden allemaal gelegen op 120 km van elkaar en zorgen voor digitale betaalmethoden (hoewel tot nu toe geen prijzen bekend zijn).

Bmw Ik IONITY Center Charging Stations

In 2018 zal het netwerk uit te breiden naar 100 oplaadpunten, elk kan meerdere auto's ongeacht het merk voertuig dienen. Elk laadpunt krijgt een capaciteit van 350 kW en compatibel met de Europese normen Gecombineerd Charging System. In Spanje is de verwachting ongeveer 50 stations. Duidelijk dat succes in ons land van dit privé-initiatief is ook afhankelijk van het facility management voor de uitvoering.

Met dit netwerk van laders is bedoeld om de problemen van de autonomie van elektrische auto's op te lossen, dat wil zeggen het lost een van de twee struikelblokken voor de ontwikkeling van elektrische auto's. Hoe dit zal het aandeel van de elektriciteitsmarkt te helpen in Spanje te stijgen en kan benaderen die van Noorwegen?

Verhoging van het aandeel van de elektriciteitsmarkt

IONITY

Gewoon een simpele kwestie van de productie. Geen luxe modellen zoals de Tesla, het marktaandeel van elektrische zal omhoog gaan, met of zonder netwerk van laders. Het marktaandeel te verhogen prijzen moeten verlagen batterij en dus auto's. En dat zal alleen worden bereikt als het publiek stappen met meer betaalbare modellen, dat wil zeggen degenen die over het algemeen minder autonomie dan een Tesla.

Dus, als dit netwerk zorgt ervoor dat het publiek niet meer bang voor autonomie zijn, zullen zij meer betaalbare modellen zoals de Renault ZOE, Volkswagen en Nissan Leaf of Golf, die de productie van batterijen om te groeien permitaran. Als de productie toeneemt, kan het de kosten per eenheid en dus de uiteindelijke prijs te verlagen. En tot slot de prijs van de auto's.