Tidene forandrer seg og tradisjoner i bilverdenen er ikke laget for å bli respektert. Porsche selger diesel SUV og sedan, har Jaguar firehjulsdrift i sine modeller (opp til å tenke på en sport diesel) og BMW produserer biler med forhjulsdrift. Purister skrek mot himmelen og merker ikke høre dem. Likevel brøt BMW med tradisjonen i 2014 å lansere en front-stasjonen bil, BMW 2-serie Active Tourer. Og på toppen av det er en minivan. Det tekniske grunnlaget er til den eldre generasjon MINI Countryman (den nye har nylig blitt avslørt).

Hvorfor denne arkitekturen så lite BMW? fordi klientellet av en minivan bryr seg heller lite kjøreglede: han ønsker plass, praktisk, sikkerhet og effektivitet i forbruket. Og i tilfelle av klientell Serie 2 Active Tourer, som er en prestisjefylt merkevare. I tillegg versjoner hjulsdrift og en hybrid variant. Resultatet er at BMW 2-serie Active Tourer en suksess.

Ifølge data fra JATO Dynamics, Series 2 Active Tourer / av Grand Tourer er, til tross for at den dyreste på markedet, den tredje mest solgte varebil i Europa. Fra januar til september 2016, har BMW plassert i Europa 77,644 enheter av sin minivan. I forkant av BMW finner vi Volkswagen Touran (88,169 enheter) og Citroen C4 Picasso / av Grand Picasso med 85,390 enheter. Top5 lukker Ford C-Max / Grand C-Max (64,016 enheter) og den Mercedes B (56,325 enheter).

Dette spillet av en minivan BMW har betalt seg, både økonomisk solgt som enheter. Og er det i henhold til konsulentfirma JATO Dynamics, BMW 2-serie Active Tourer har den høyeste gjennomsnittsprisen segment: 35,688 euro. Men at suksess ikke kunne vare. Segmentflerbruks har nådd sitt høyeste nivå og begynner sin langsomme nedstigningen. I september falt segmentets salgs 7,1%. Det er ingen hemmelighet, kunder er å snu til SUV. Faktisk, Oktober i fjor, i C-segmentet outsold de tradisjonelle kompakt SUV.

I Motorpasión | Vi testet BMW IPerformance serien. Du har satt sammen det beste fra begge verdener?